Igaza van Einsteinnek?
Mind hívőknek mind ateistáknak mondom:Az interneten terjedő idézetekkel vigyázni kell,kiváltképp az Albert Einsteines idézetekkel.Einsteint mindkét tábor szereti
Különben ha Einsteintől származik,ha nem akkor is igaz.maga mellé állítani és úgy feltűntetni hogy tényleg a hívő/ateista oldal tagja volt.Nem tudom hogy igaz-e ez az idézet de el tudom képzelni róla.Én legalábbis úgy tudom hogy ateiísta volt,és volt valamennyi kritikája a vallások felé.
Mind hívőknek mind ateistáknak mondom:Az interneten terjedő idézetekkel vigyázni kell,kiváltképp az Albert Einsteines idézetekkel.Einsteint mindkét tábor szereti
maga mellé állítani és úgy feltűntetni hogy tényleg a hívő/ateista oldal tagja volt.Nem tudom hogy igaz-e ez az idézet de el tudom képzelni róla.Én legalábbis úgy tudom hogy ateiísta volt,és volt valamennyi kritikája a vallások felé.Különben ha Einsteintől származik,ha nem akkor is igaz.
az előbb összekeveredet egy kicsit.
Nem volt neki igaza, ha valóban ezt állította.
Csak sokan nem bírják felfogni, hogy az emberek nem tévedhetetlenek és a név nem minden.
Ha egy humán tárgyakkal foglalkozó (teológiát és filozófiát) végző ember mondta volna ezt, akkor több értelme lenne. (feltéve ha nem sértették meg és nem áll mögötte egy szekta)
Egy természettudósnak nem lehet véleménye?
Lehet véleménye természetesen. Csak nem kell abszolút igazsgáként lenyelni és szívatani vele a hívőket.
Egyébként szoktam tapasztalni, hogy néhányan úgy érzik joguk van elmondaniuk, hogy akik hisznek a Bibliában, azok idióták. És ha a hívőknek ez nem tetszik, akkor bekaphatják.
Egyébként nincs joguk rágalmazni a másikat. Különben nekem is van jogom megmondai nekik, hogy idióták. És lám jön a háború.
Akkor sokan miért próbálják Istenhívőnek beállítani Einsteint?
Egyébként aki szó szerint értelmezi a Bibliát az bizony idióta.
"Akkor sokan miért próbálják Istenhívőnek beállítani Einsteint? "
Mert állítólag olyan kommentjei is léteznek, amely az intelligens tervezést támogatja.
Két dologra tudok gondolni.
1. Azért dobálóznak a hívők a tudósok neveivel, hogy bebizonyítsák, hogy nem csak azok hisznek Istenben, akiknek csöpög a nyáluk, mint egyesek szerint.
2. Vannak fanatikus, erőszakos emberek is a hívők között. gondolom ezt tudod.
"Egyébként aki szó szerint értelmezi a Bibliát az bizony idióta."
Ne haragudj, de valószínűleg Einstein ezt tette.
Nem, ő legendáknak tartotta a Biblai történeteket.
Ha meg nem sz szerint vesszük,akkor meg nem tudjuk egyszerűen összeilleszteni a tudásunkkal.Vagy ha te tudod,akkor ozd már meg velünk.Például kíváncsi lenék rá hogy metaforikusan hogyan értelmezendő a szűznemzés,a Jónás cethal dolog,a bibliai 10 csapás,a teremtés.
Ezt vagy szó szerint kel venni,vagy csak moslyogni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!