Pl. ha van egy mind korban, mind hitben idősebb barátom, akivel nagyon sokat beszélgetünk lelki életről, - most az is mindegy, hogy milyen vallást követek - és ez a barát sokkal előrehaladottabb hitben, tanításban, mondhatom, h ő az én lelki vezetőm? Ugyanis pl. sokat tanulok tőle. Most nem arra gondolok, h fel kell legyen szentelve, stb. Nem hivatalosan, egyházban értem.
(Ezt a kérdést a korábbi témát érintő kérdések ihlették, de azokat nem én írtam).
2009. szept. 14. 19:05
1/6 anonim válasza:
Szerintem igen. Nem előírás, hogy pap, vagy lelkipásztor kell legyen lelkivezető.Aki lelki életet él,foglalkoztatja a lelki élet az nevezhető lelki vezetőnek.
2009. szept. 14. 20:21
2/6 anonim válasza:
Szerintem onnan lehet vezetőnek nevezni ha a hite és az életformája birtokában másoknak mutat utat!Mert magának nem kell mert ő már tudja! Helo
2009. szept. 14. 20:41
3/6 anonim válasza:
Ha egyszer Te elfogadod annak, akkor a Te szempontodból Ő az. Ekkor nincs is nagyon értelme, hogy másként hívd. (Hacsak nem több rétegű a kapcsolatotok, mert akkor persze mindig akként kell hívnod, amiként épp az adott szituációban tekintesz rá.)
2009. szept. 15. 12:46
4/6 anonim válasza:
Természetesen te tekintheted őt lelki vezetődnek, Ha hitben és lélekben érettebb mint te és lelki életet él. Az igazi lelki vezető ember egy Isten által vezetett életet él. És szolgálja Istenét, ő mondjuk nem pénzzel, fizikai erejével hanem lelkével. Szép dolog, büszke lehetsz a lelki vezetődre. :D
2010. jan. 26. 10:29
5/6 anonim válasza:
nem. a biblia szerint egy Tanító, és egy Vezető van. semmiképp sem emberek azok. Pál sem nevezte magát vezetőnek, Péter sem. nem emberi gondolatokat és elméleteket kell követnünk, hanem Jézust.
2010. márc. 8. 07:10
6/6 anonim válasza:
Igen, lehet lelki vezetőd, akkor is ha az illető nem felszentelt pap. (Nem előírás, hogy papnak kell lennie)
Ha te példamutatónak látod, s látod, hogy tényleg úgy is él, amint mondja, tudsz tőle tanácsot kérni, s ő nem rád erőlteti az akaratát, hanem elmondja a jó lehetőségeket, akkor találtál egy lelki vezetőt. De fontos, hogy ő is képezze még tovább magát, mert a lelki életben sosem mondhatjuk azt, hogy már mindent elértünk, most megállhatunk, nem kell fejlődnünk. Mindig van hová fejlődni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!