Nem vagyok megkeresztelve, de hiszek Istenben. A Pokolra jutok?
E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek.(Apostolok cs. 17,30)
Nos, megtaláltam, de van itt egy kis probléma. Majd 2000 év nem volt arra elég, hogy a mindenható Isten parancsa végrehajtódjék. Meddig nézi el a tudatlanságot. A Biblia szerint "parancsolja az embereknek", tehát nem az egyháznak. Ezek szerint az ismételten mindenható Isten parancsai bizonyos emberekhez nem jutnak el. Miért? Ha Isten szabad akaratot adott nekünk, akkor miért parancsolgat?
Benne van a Bibliában, megtalálta, nincs evvel semmi gond, csak az, hogy a Biblia nem Isten szava, hanem az emberi elme szüleménye. Egyetlen egy mondatot is százféleképpen lehet értelmezni belőle, nemhogy az egészet. Nekem és más emberek számára pont emiatt hiteltelen annak eldöntésére, hogy van-e Isten vagy sem. A Biblia nem egy mesekönyv, de nem is Isten szava, egész egyszerűen egy rosszúl összeollózott vallási mű. Minden benne van, még az ellenkezője is. Így bármit meg lehet magyarázni. Van aki szerint a Kérdező a Pokolra jut, van aki szerint nem. És ezt honnan veszik, hát a Bibliából.
van két mondás, miszerint
1. Isten nem vallásos
2. a pokolban nagyon sok megkeresztelt fog szenvedni
és való igaz! a Bibliában az van, hogy aki hisz (szövegkörnyezetből kiderül, hogy Jézusban) az élni fog, aki pedig nem hisz, elkárhozik. ennyire egyszerű! csak Jézus áldozatát kell elfogadnod, amit Érted tett, és élni fogsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!