Nem vagyok megkeresztelve, de hiszek Istenben. A Pokolra
jutok?
Figyelt kérdés
A családomban senki nem vallásos. A szüleim meg vannak keresztelve, én nem és a húgom sem. De valahogy én mégis hiszek Istenben. Tudom, hogy ha néha elalvás előtt megosztom vele a gondjamat meghallgat és segíteni próbál. Valahogy úgy érzem, hogy megkeresztelkedni és templomba járni mégsem tudnék. De mostanában felmerült bennem a kérdés, hogy emiatt a Pokolra jutok? Elfogadom a halált és nem félek tőle, mert hiszem, hogy Isten megvéd. De csak mert nem vagyok megkeresztelve, lehetséges, hogy Isten nem vesz oltalmába?
Hát szerintem meg nincs pokol. Vagy ha van is, szimbolikusan kell érteni. Olyasmi lehet, hogy halálod után átérzed az összes bűnödet, és bánkódsz miattuk. Az meg biztos, hogy egy véges életért nem járhat végtelen büntetés.
A pokollal az egyház szeret fenyegetőzni, hogy az emberek az ő szabályaik szerint éljenek.
Továbbá attól még, hogy valaki hisz Istenben, nem kell elfogadnia egy adott egyház valamennyi tanítását.
2009. szept. 13. 14:36
12/32 anonim válasza:
Úristen, valaki komolyan elhiszi ezt az Ádám-Éva mesét??? Részvétem!
Akkor mi mind az ő leszármazottjai vagyunk? Fúj, micsoda vérfertőzés...
2009. szept. 13. 14:40
13/32 anonim válasza:
14:40 - Függetlenül Ádám-Évától van egy közös őse minden embernek (hogy mikor és hol, az a tudomány számára is kérdés), mert nem mindig voltunk ennyien, kezdetben sokkal kevesebb ember élt, és igen, az ősi időben nem volt a vérfertőzés olyan elítélendő jelentőségű dolog bizonyos kultúrákban, mint napjainkban.
2009. szept. 13. 14:44
14/32 anonim válasza:
Hát, én úgy gondolom, hogy a majom, mikor lejött a fáról, azt nem egyedül csinálta, hanem egy egész horda. Továbbra is úgy éltek, mint addig, szaporodtak, vadásztak, kommunikáltak, gyereket neveltek, csak már két lábon járva. Ez megtörténhetett tőlük távolabb is, meg akkor még a földrészek is máshogy álltak, az emberek átvándoroltak egyik helyről a másikra, találkoztak idegenekkel, vérfrissítés történt, stb. Aztán lassan eljutottak odáig, ahol most vagyunk. Oké, én az evolúcióban hiszek.
2009. szept. 13. 14:51
15/32 anonim válasza:
14:51 - Az evolúcióban is volt 1 közös ős, ha más nem, akkor egy sejt. Tudod, volt egy ősrobbanás is állítólag. Annak a hordának is voltak szülei, vagy szerinted a semmiből egyszer csak lettek?
2009. szept. 13. 15:03
16/32 anonim válasza:
"Az a pap rosszul ismeri a Bibliát. :-) Ugyanis az, aki még sose hallott a Bibliáról, az nem tudhatja, miből maradhat ki, Isten erre mentséget ad minden esetben, és erre van is a Bibliában megfelelő utalás."
Ez ám az igazi keresztény hozzáállás. Tilsuk be a Bibliát és akkor mondjuk egy párszáz év múlva már senki sem tud Istenről. Nincs több gond. Minden ember üdvözülni fog. Támogatom. Vágjunk bele.
2009. szept. 13. 15:24
17/32 anonim válasza:
Nem jutsz pokolra, mert ami nincs, az nem lehet.
2009. szept. 13. 17:43
18/32 anonim válasza:
15:24 - Keressem ki neked? Most komolyan... Vagy kész vagy utánaolvasni magad is?
2009. szept. 13. 17:50
19/32 anonim válasza:
Nem én vagyok a kérdésed címzettje, de keresd meg.
Érdekelne... Bár sztem valami belemagyarázás lesz a javából...
2009. szept. 13. 21:12
20/32 anonim válasza:
17:50
A kérdés nekem szól. Keresd ki! Érdekel. Nekem a Károli fordítás van meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!