Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak! Mit reagálnátok,...

Vallásosak! Mit reagálnátok, ha a halál után mégse az fogadna, amit bemeséltek nektek?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy képesek lesztek még gondolkodni egy halál utáni létben, míg eldől, hogy hova tovább. Mikor kijelenti a "nagy mindenható", hogy hova mentek mi fog történni és ez nem egyezik kicsit se az általatok egy életen át hitt dologban, akkor ez milyen érzéssel töltene el? Végig hazugságban hittetek :)

2013. márc. 6. 15:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Utolsó kivételével senki sem értette meg a kérdést.

A kérdés arról szól, hogy hogyan reagálnál arra, ha a halálod után derülne ki, hogy a túlvilág teljesen más, mint ahogy te képzelted.

Például ha nincsen pokol, mindenki a mennybe kerül.

Vagy nincs menny, mindenki a pokolba kerül.

Vagy van mindkettő, de a jók kerülnek a pokolba, a rosszak a mennybe.

Vagy egy egészen más isten létezik, nem a keresztényeké - és ő fog elbírálni. Természetesen a saját szempontjai és nem a Biblia szerint!

Erre próbáljatok válaszolni.

2013. márc. 7. 12:18
 12/19 anonim ***** válasza:
48%
Mi lenne ha sárga lennék és kerekeim lennének? Én lennék a villamos!
2013. márc. 7. 16:34
 13/19 anonim ***** válasza:
A földi életben van a hit, remény, szeretet. De a halálunk után csak a szeretet marad és az a mérce, hogy kiben mi maradt. Mivel az agyban tárolt információ elvész, ha természettudományilag megnézzük, az agy porrá lesz. Ezért is a kisbaba nem emlékszik semmire, úgy a halott sem fog.
2013. márc. 8. 11:34
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha semmi sincs: Akkor mindegy mindenkinek, mert teljesen felesleges volt bármiben görcsölni a Földön, úgyhogy ateisták ne izguljatok, mi a francnak...

"Vagy van mindkettő, de a jók kerülnek a pokolba, a rosszak a mennybe."

Ilyenkor gondolhatják a rosszak, hogy milyen jó lehet a jóknak mert a pokolba kerültek és áthallatszik hozzájuk a féktelen bulizás, kajálás, piálás. A mennyben meg van jégkása meg hideg tökfőzelék fasírt nélkül.

"Vagy egy egészen más isten létezik, nem a keresztényeké"

Ebben az esetben a keresztények azt hinnék, hogy a pokolba kerültek. Mert a szeretet Istene nem várná őket, akkor azonosíthatnánk a pokollal, nem?

2013. márc. 8. 11:41
 15/19 anonim ***** válasza:
Semmi nem tortenik buszkeseggel toltene el hogy ugy eltem hittem a joban es cselekedtem jot masokkal.volt vigaszom tamaszom az eletben
2013. márc. 8. 20:06
 16/19 anonim ***** válasza:
61%

Semmi különös nem történne: Végiggondolnám az életem és látnám, hogy az amiben hittem mennyivel szebbé tette az életem mint azoknak akik semmiben sem hittek és csak egyik napról a másikra éltek. Szomorúan nézem ma is az embereket, hogy elpocsékolják az életet. Szóval ugyan úgy éreznék mint most ebben a pillanatban amikor élek.

Viszont akkor te is megválaszolhatnád a kérdeésed kedves kérdező. Te mit reagálnál?

2013. márc. 10. 02:42
 17/19 anonim ***** válasza:

A mai világban oly fontosnak tartott „jövőkép” a hivő keresztény számára pozitív bizonyosság. Óriási értéket ad életünknek a biztos boldog jövő, melyre rövid távú földi értelemben a nem hívő emberek is alapvetően törekednek. De Istenhit és a boldog örökélet reménye nélkül csak egy jövőt láthat a „reálisan” gondolkodó ember: az öregedést és a

halált, - ami nem igazán vonzó és boldogító. A „gyermekeinkben tovább élünk” felszínesen szép gondolat valójában súlyos önámítás és a valósággal való szembenézés kikerülése, csakúgy, mint a jövőben megálmodott „boldog társadalom” hamis víziója, ahol az emberi életkor kitolódik. De Isten ígéretei, melyek valóságát nem reméljük, hanem tudjuk, valóban optimizmust és reményt adnak a hivő számára. E reményt, és a belőle fakadó szellemi jólétet semmi más nem pótolhatja, ezért valóságos értéke életünknek. A hivő élet gyümölcse a reményteli jövő, ami hit nélkül nem létezik. Hitünk őszinte megélése és ápolása híján gyümölcsei is elveszítik frissességüket. Éljünk tehát a mában, de ne a máért, hanem a mára is kivetülő boldogságot biztosító örökkévalóért…

2013. márc. 12. 16:15
 18/19 anonim ***** válasza:

szuper jol fogalmaztad meg pont igy gondolkodom mint hivo ember.

Amiota napi szinten gyakorlom a hitem azota valahogy minden ertelmet nyert szebb lett es jobb nincs depresszios idoszakom orulok minden kis dolognak.

A hit nalam egy kicsit drog a lelkemnek feldob es atsegit az eleten.

2013. márc. 12. 16:19
 19/19 anonim válasza:
Én mint vallásos ember. Ha azt tapasztalnám,hogy először szépeket látok,aztán kezdene zavarossá,és széthullóvá válni minden,és egyre sötétedne el minden,biztosan természetes ijedtség lenne bennem.De ha ilyen kérdéseid vannak,azt először magadtól kellene megkérdezned. Te mit éreznél? A legtöbb ember,ha nem is hiszi hogy a halál után még vagyunk,de bízik valami ilyesmiben. Valahol az emberben benne van az élethez való ragaszkodás,amit az eredményez,hogy nem tudjuk semmivel bemérni,lemérni,megfogni mi van az után,és az ismeretlentől félünk. Én nem örülnék ha nem lenne semmi,de akkor már úgy is mindegy lenne,mert kb olyan lenne mint a mély álom nélküli alvás. Ha valaki azt mondja hogy a biblia azt írja nincs ott semmi tevékenység,tudat,vagy lét,nos akkor nem értem hogy jelent meg Jézussal a hegyen Mózes és Illés... No meg találunk a bibliában utalásokat halott ember megidézésére is. Illetve Jézus is kérte,hogy érintsék meg,amikor a tanitványainak megjelent feltámadás után,mert a szellemnek nincs húsa.... A kérdésedre a válasz röviden: kicsit betojnék a kellemetlen meglepetéstől. De ez nem így lesz. :)
2013. máj. 26. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!