Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak! Mit reagálnátok,...

Vallásosak! Mit reagálnátok, ha a halál után mégse az fogadna, amit bemeséltek nektek?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy képesek lesztek még gondolkodni egy halál utáni létben, míg eldől, hogy hova tovább. Mikor kijelenti a "nagy mindenható", hogy hova mentek mi fog történni és ez nem egyezik kicsit se az általatok egy életen át hitt dologban, akkor ez milyen érzéssel töltene el? Végig hazugságban hittetek :)

2013. márc. 6. 15:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Akkor már nem tökmindegy mindenkinek, hogy miben hitt életében? Ha képes leszek még gondolkodni, és látom, hogy Isten létezik, nem rágom magam amiatt, hogy az életemet ateistaként éltem le pl., mert felesleges. Nem hiszek a túlvilági életben, ez az egy életem van, és azt nem vallási dogmák fogják meghatározni. Ha Isten létezik és jóságos, akkor azt nézi úgyis, hogy hogyan viselkedtem másokkal, okoztam-e sok kárt, stb. És ha valóban jóságos, akkor úgyis megbocsát. Ha pedig nem jóságos, akkor meg olyan mindegy, mit csinálok :)
2013. márc. 6. 15:15
 2/19 Andizsuzsi ***** válasza:
80%

Azt hittem, valamire komolyan kíváncsi vagy. De látom, te is provokálni jöttél.

De tegyük fel, hogy tudok gondolkodni a halál utáni létben. Akkor mégiscsak nekem volt igazam. Nem?

2013. márc. 6. 15:27
 3/19 A kérdező kommentje:

Vallásodtól függ, hogy mit hittél. Ez a gondolkodási szakasz arra vonatkozik, amíg "vársz" a továbbjutásra, legyen az bármi eltérő attól, amit mindvégig hittél.

Én sehol se mondtam, hogy nincs semmi a halál után, így az "igazam volt" felvetésed is hibádzik.

2013. márc. 6. 15:33
 4/19 KZitus ***** válasza:

Szia Hódító Hanna!

Érdekes a kérdésed, és ha ez valakit foglalkoztat, hát járjon utána. Annál is inkább, (ahogyan a kérdésedből is kitűnik), mert sok félrevezető tanítás és nagy tudatlanság van ebben a témában.

Pedig a dolog egyszerű. Meg kell kérdezni a Teremtőt, ő mit mond el Neked is arról, mi történik az emberrel a halál után. Ez a kérdés mindenkit érint, mivel egyenlőre mindenkinek szembe kell nézni a véggel.

A prédikátor 9:5,6 ír arról, hogy "az élők tudják, hogy meghalnak" -hát ennek igazát Te sem cáfolhatod, hiszen éppen ezzel a kérdéssel foglalkozol. Tehát ez igaz. Akkor fogadd el a vers folytatását is:" de a halottak semmit nem tudnak.. szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már.. és többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt".

Folytatásként még azt is mondta bölcs Salamon:" Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mész": Prédikátor 9:10

Ne legyenek rossz érzéseid. Felesleges.

Szia

2013. márc. 6. 15:47
 5/19 A kérdező kommentje:
Épp erről van szó, hogy a kérdésben felvetettem, hogy mi van akkor, ha nem azt tapasztalod a halál után, amit itt is hírdetsz éppen. De erre nem válaszoltál.
2013. márc. 6. 15:49
 6/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Na akkor mégegyszer. Ha kijelenti a "nagy mindenható", hogy hova fogok menni, akkor bebizonyosodik a hitem, vagyis Isten létezik. Innentől kezdve nem hittem hazugságban.
2013. márc. 6. 15:50
 7/19 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem pontosan ugyanúgy, mint amikor te reagálnál arra, hogyha kiderülne, hogy nem hitted el, amit "bemeséltek" neked, és mégis igaz.
2013. márc. 6. 15:51
 8/19 anonim ***** válasza:
Imádkoznék Istenhez.
2013. márc. 6. 19:23
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha meghalok és kiderül, hogy nem is létezik az, amiben hittem, akkor nem vesztek semmit sem, mert akkor ezekszerint a menyország sem létezik meg a pokol sem. Ha kiderül, hogy mégis igaz, akkor szintén nem vesztettem semmit mert én elhittem, ebből következik, hogy a Menyország is létezik és én oda megyek.

Okosabb kérdés lenne az, hogy TE mit teszel, ha kiderül, hogy a keresztényeknek van igaza és van Isten, menyország, pokol stb.????? Mivel te nem hiszel, mit gondolsz hova jutnál?

2013. márc. 7. 09:45
 10/19 anonim ***** válasza:
52%

Szent Pál azt mondja a mennyről hogy "szem nem látta fül nem hallotta" hogy milyen lesz. Tehát igaziból nem tudjuk hogy milyen lesz úgyhogy mindenképpen meg fogunk lepődni.

A tisztítótüzet pedig nagyjából sejtem hogy milyen mert kértem Isten hogy mutassa meg és egy álomban megmutatta.

2013. márc. 7. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!