Vallásosak! Mit reagálnátok, ha a halál után mégse az fogadna, amit bemeséltek nektek?
Azt hittem, valamire komolyan kíváncsi vagy. De látom, te is provokálni jöttél.
De tegyük fel, hogy tudok gondolkodni a halál utáni létben. Akkor mégiscsak nekem volt igazam. Nem?
Vallásodtól függ, hogy mit hittél. Ez a gondolkodási szakasz arra vonatkozik, amíg "vársz" a továbbjutásra, legyen az bármi eltérő attól, amit mindvégig hittél.
Én sehol se mondtam, hogy nincs semmi a halál után, így az "igazam volt" felvetésed is hibádzik.
Szia Hódító Hanna!
Érdekes a kérdésed, és ha ez valakit foglalkoztat, hát járjon utána. Annál is inkább, (ahogyan a kérdésedből is kitűnik), mert sok félrevezető tanítás és nagy tudatlanság van ebben a témában.
Pedig a dolog egyszerű. Meg kell kérdezni a Teremtőt, ő mit mond el Neked is arról, mi történik az emberrel a halál után. Ez a kérdés mindenkit érint, mivel egyenlőre mindenkinek szembe kell nézni a véggel.
A prédikátor 9:5,6 ír arról, hogy "az élők tudják, hogy meghalnak" -hát ennek igazát Te sem cáfolhatod, hiszen éppen ezzel a kérdéssel foglalkozol. Tehát ez igaz. Akkor fogadd el a vers folytatását is:" de a halottak semmit nem tudnak.. szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már.. és többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt".
Folytatásként még azt is mondta bölcs Salamon:" Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mész": Prédikátor 9:10
Ne legyenek rossz érzéseid. Felesleges.
Szia
Ha meghalok és kiderül, hogy nem is létezik az, amiben hittem, akkor nem vesztek semmit sem, mert akkor ezekszerint a menyország sem létezik meg a pokol sem. Ha kiderül, hogy mégis igaz, akkor szintén nem vesztettem semmit mert én elhittem, ebből következik, hogy a Menyország is létezik és én oda megyek.
Okosabb kérdés lenne az, hogy TE mit teszel, ha kiderül, hogy a keresztényeknek van igaza és van Isten, menyország, pokol stb.????? Mivel te nem hiszel, mit gondolsz hova jutnál?
Szent Pál azt mondja a mennyről hogy "szem nem látta fül nem hallotta" hogy milyen lesz. Tehát igaziból nem tudjuk hogy milyen lesz úgyhogy mindenképpen meg fogunk lepődni.
A tisztítótüzet pedig nagyjából sejtem hogy milyen mert kértem Isten hogy mutassa meg és egy álomban megmutatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!