Jehova Tanúi ti miért tartjátok a pogány szokásokat ha egyszer annyira elítélitek azokat?
Őszinte válaszokat szeretnék olvasni és nem mellébeszélést.
Amúgy meg mindenkinek a véleményére kíváncsi vagyok ami a kérdést illeti.
Én ezt írtam:
"Azért nem kéne az évenkénti (gyakran pogány eredetű, vagy Írásellenes) évfordulókra, így a születésnapokra várni, hogy hálát adj Istennek!"
Te pedig a fenti "választ" adtad rá? Pedig erre mi lehet a jó válasz?
Ez: valóban nem kéne! Igaz???
Persze, ettől még adhatsz hálát Istennek a születésnapodon is, de ha azt megtartod, csak mert létezik a születésnap ünnepe, akkor egy pogány eredetű, ma is a spiritizmushoz szorosan köthető (pl. horoszkóp) ünnepet tartasz meg, melyet a Biblia elítél!
Nem kell ezt túlragozni...
A barátokkal és a családdal máskor (vagy más céllal) megrendezett, evéssel, ivással egybekötött, jó hangulatú egészséges összejövetelekben nincs semmi kivetnivaló
Préd 3:12, 13: „nincs jobb, mint hogy örvendezzenek, és jót tegyenek életükben; és hogy minden ember egyen, igyon, és élvezze a fáradságos munkájából fakadó jót. Isten ajándéka ez.”
Lásd még: 1Korintusz 10:31.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!