Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek sem azonos a...

Szerintetek sem azonos a keresztények Istene a jehova tauiéval?

Figyelt kérdés
Vagyis csak a jt szeretné ezt úgy beállítani mintha ugyan az lenne pedig nem is az? Mert szerintem köze nincs egymáshoz a kettőnek. A jehovisták mindent másképp magyaráznak és szerintük csakis az ő értelmezésük a helyes. Miért próbálják azonosítani magukat a Keresztények Istenével? Hisz a sajátjuknak még egy nevet is kitaláltak. Akkor a kettő nem lehet ugyan az, Nem? :)

#Isten #Jehova #keresztény #tanú #álszentsége #kitalációja
2013. márc. 4. 02:21
1 2 3
 21/30 Jézus :) ***** válasza:

Az aki bármilyen elfogultságból, ill. ítélkezésből kiindulva ártani tud egy előlénynek, a szememben nem Isten.

Nekem Isten nem egy személy. Hanem minden egyes emberben benne van. Mikor meglátod a csillagos eget, vagy megpillantasz egy kiskutyát, vagy egy botladozó gyermeket, egy őlelkező párt, mosolyt az arcokon, akkor elfog egy gyönyörű érzés. Ez a szeretet, amire mindenki iránt képesek vagyunk. Előítélet és irigység nélkül. Elfogadni úgy a másikat amilyen. Feltétel nélkül. Egó nélkül! Ez Isten. Vagy hívhatod Tao-nak, Tantrának, Krishna-, Buddha-tudatnak. Ha erre mindenki képes lenne, eljönne a várva várt Mennyei királyság.

"Jézus mondta: Ha azt mondják, akik előttetek járnak: "íme, a királyság az égben van", akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket. Ám a királyság bennetek és kívületek van. Ha megismeritek magatokat, akkor megismertettek, és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a szegénység."

(Lk 17,20-21)

Ennél több szerintem nem is kell.

2013. márc. 5. 11:07
 22/30 A kérdező kommentje:
Ment a zöld kéz uccsó :)
2013. márc. 5. 11:58
 23/30 anonim ***** válasza:
77%

"Mert ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Ne hitessenek el titeket a ti prófétáitok, a kik közöttetek vannak, se a ti jövendőmondóitok, és ne figyelmezzetek a ti álmaitokra, a melyeket álmodoztok. 9 Mert ők hamisan prófétálnak néktek az én nevemben: Nem küldöttem őket, azt mondja az Úr."(Jer.29,8-9)

Fogjunk neki számolni kedves tanuk?

Mi a figyelmeztetést megkaptuk és nincs semmi más dolgunk csak annyi,hogy odafigyeljünk egymásra és figyelmeztessünk minél több embert.

A tanuk istene nem a Biblia istene hanem a mélység angyal Abaddon,Apolion ő az akli megtéveszti őket és ezt ők be is vallják.

A név amit hirdetnek nem helyes és nem az egy igaz Isten neve, csak jól tudnak manipulálni.

"És ne esküdjetek hamisan az én nevemre, mert megfertőzteted a te Istenednek nevét. Én vagyok az Úr." (3Móz.19,12)[KÁROLI]

2013. márc. 5. 14:31
 24/30 A kérdező kommentje:

23, Ez nagyon jó és pont idevágó idézet, köszönöm testvérem!!

Ja és még valami! Nézzétek, csodát tettem! Szólottam és a tanuk elhalgattak... Ezt csinálja utánnam valaki! :)

2013. márc. 6. 05:54
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező! Az „utolsó idő”, „végső idő” és a „vég ideje” kifejezések összesen hatszor fordulnak elő Dániel könyvében (Dániel 8:17, 19; 11:35, 40; 12:4, 9). Ezek a kifejezések szorosan kapcsolódnak „az utolsó napokhoz”, melyekről Pál apostol jövendölt (2Timótheus 3:1–5). Jézus Krisztus úgy utalt erre az időszakra, mint trónra emelt, égi Királykénti „jelenlétére” (Máté 24:37–39).

Egy teljesebb szövegösszefüggés szerint olvasd végig:

"12 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll. És olyan nyomorúságos idő lesz, amilyen egészen addig még nem volt, mióta nemzet létezik. Abban az időben a te néped megmenekül, mindenki, aki be van írva a könyvbe. 2 A föld porában alvók közül pedig sokan felébrednek: ezek időtlen időkig tartó életre, azok meg gyalázatra és időtlen időkig tartó iszonyatra.

3 Akiknek éleslátásuk van, úgy fénylenek majd, mint az égboltozat fényessége; azok pedig, akik sokakat az igazságosságra hoznak, mint a csillagok, időtlen időkig, sőt örökké.

4 Te pedig, Dániel, zárd be ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak pásztázva kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”

5 És én, Dániel, ezt láttam: íme, állt még ott két másik személy is, az egyik a folyóvíznek ezen az oldalán, a másik pedig a folyóvíz túloldalán. 6 Akkor az egyik ezt kérdezte a vászonruhás férfitól, aki a folyóvíz felett volt: „Mennyi idő telik még el a csodálatos dolgok végéig?” 7 És hallottam a vászonruhás férfit, aki a folyóvíz felett volt, miközben jobb és bal kezét az egekre emelte, és megesküdött Arra, aki időtlen időkig él: „Meghatározott időig, meghatározott időkig és egy fél időig fog tartani. Amikor véget ér a szent nép hatalmának szétzúzása, mindez a végére jut.”

8 Én pedig hallottam, de nem értettem; ezért ezt kérdeztem: „Ó, uram, mi lesz ezeknek a vége?”

9 Ő így folytatta: „Menj, Dániel, mert ezek a szavak be vannak zárva és pecsételve a vég idejéig. 10 Sokan majd megtisztítják, megfehérítik magukat, és meg lesznek finomítva. A gonoszok pedig bizony gonoszul fognak cselekedni, és egyetlen gonosz sem fogja megérteni; de aki éleslátású lesz, az megérti."

Vajon milyen próféciáról van itt szó?

2013. márc. 6. 11:44
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

"Először is akik a bibliát írták sosem imátkoztak vagy imádták jehovát."

És említették Jeremiást, vagy Dánielt, esetleg Mózest? Kíváncsi vagyok a válaszodra e szellem mentén, amit magadnak felállítottál.

"A 70 %-ról:" Becslések szerint az emberiség körülbelül 70%-a az öt fő valláshoz tartozik: a buddhizmushoz, a hinduizmushoz, az iszlámhoz, a judaizmushoz és a kereszténységhez." Szóval ezek egyike sem tartozik a jehovistákhoz, azaz egyik sem üdvözülhet, szerintetek. Tehát akkor melyik is az a rész amelyik enm igaz?"

A te spekulációd nem igaz! Senki sem fog megmenekülni Isten haragja napjától a Biblia szerint(!), aki nem cselekszi Isten akaratát. Márpedig aki tévtanokban hisz, az nem Jehovát követi. Az ítélkezés Istené!

"Azzal pedig, hogy az ember szájába adjátok azt, hogy isten neve jehova igenis megtévesztés, ugyanis azt elfelejtitek odaírni, vagy mondani, hogy SZERINTETEK van így, nem pedig általánosságban."

Egyik sem (megint bizonyítottad, hogy nem néztél utána annak, hogy miről beszélsz). Nem szerintünk, és nem általánosságban. Csak a legismertebb, legelterjedtebb kiejtés szerint, mint minden más név esetében!

"Szóval az, hogy a vallások más más módon írják le a teremtőt, még nem jelenti azt amit te állítasz, meg a linkben is szerepel, hogy különböző istenekről beszélnek."

Csakhogy egymásnak ELLENTMONDÓ tanokat ás pogány filozófiákat regélnek a Mindenható Istenről és a szándékáról!!! Nem csak az Őt gyalázó tanaikkal, hanem az ebből következő cselekedeteikkel is lejáratják Istent. Nyilvánvaló, hogy mind nem lehet igaz. Ami igaz, benne van a Bibliában.

-------

"Tudod az, hogy a hazugság ellen vagyok, meg a hamis prófécizmus ellen, még nem jelenti az hogy rossz ember vagyok."

Nem jelenti (nem is írtam), de azt jelentheti, hogy félrevettek és te ezt nem veszed észre, mert nem vagy élég körültekintő és alapos!

-------

A 13-as melléfogásodhoz:

Az értetlenkedésed ellenére nincs valóságos ellentmondás a testvérnő válasza és az enyém között, még ha nem is fejezte ki magát pontosan. Ha te csak ennyire pontos lennél a bibliai igazságokban, mint ő, nyerhetnél. Ez az ördögi mesterkedésed is csak azt bizonyítja, hogy nem tiszta szívből kutatsz, hanem szóharcokat folytatsz!!! És ez viszont baj.

Az első válaszomban adtam linket a pontos értelmezésről.

--------

"Ekkora nagy bődületes b*romságot. Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.

Ha úgy is volt ahogy te állítod, a tanítványok az emberiséget hivatottak képviselni."

Nos, erre igazán megválaszoltál magadnak: "Ekkora nagy bődületes b*romságot. Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna."

Miért nem vagyunk csendben? Máté 24:14!

Békében együtt élni másokkal, akárcsak a magukat "keresztényeknek" nevezőkkel is??? Mi ezt tesszük, ők nem élnek békében egymással és senkivel!

2013. márc. 6. 15:22
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

"Az aki bármilyen elfogultságból, ill. ítélkezésből kiindulva ártani tud egy előlénynek, a szememben nem Isten."

Mert szerinted Istennek - MINDEN ÉLŐLÉNY TEREMTŐJÉNEK ÉS TULAJDONOSÁNAK milyennek kellene lennie? Hagynia, hogy a szabad akarattal rendelkező, de gonosszá vált teremtményei örökké garázdálkodjanak és pusztítsanak az ingatlanában azok kárára, akik Őt szolgálják?? Sem az isteni igazságosság, sem a szeretet nem hagyhatná ezt a végletekig. Az, hogy ilyen hosszú ideig mégis hagyta, az Ő hatalmas jóindulatának és türelmének köszönhető.

Kedves Jézus :), nem árt a pontosság:

[link]

2013. márc. 6. 15:33
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

Azt hogy Rutherford mit csinált, nem a szemétdombon kapirgálva tudod meg! Egyébként a történet benne van az irodalminkban.

""Jehova Tanúi nem azért kértek önköltségi árat, mert személyesen nekik szükségük volt pénzre! Képzeld, ők is világi munkát vállaltak, sőt vállalnak ma is."

Hidd el, nem is egyszerű tanúknak kell a pénz, hanem azoknak, akik a szálakat a háttérből irányítják"

Akik irányítanak, ugyanazt csinálják, mint minden Tanú. Mellesleg én a te bibliai példádra válaszoltam ezzel, Pálhoz hasonlóan nem adományokból tartjuk el magunkat.

""NEM ÁLLÍTOTTÁK, HOGY SOSEM KÉRTÜNK JELKÉPES ÖSSZEGET A KIADVÁNYAINKÉRT" De azt sem, hogy igen, és fogd már fel, hogy nekem ez a bajom."

Ez a te bajod! Máshol viszont foglalkoztak eleget a témával, többek között akkor is, mikor az átállás történt, csak a te egyoldalú és pártoskodó informátoraid ezt elfelejtették közölni veled.

"Idézeteket ezzel kapcsolatban vártam, de te ezt is sikeresen elferdítetted. Russellel mi van? Róla miért nem írsz? Ott van az idézetem tőle. Ja, mert ellent mond neked? Értem!"

Ha kíváncsi vagy keresd ki, hozzáférhető számodra minden kiadványunk, csináld! Vagy annyira nem érdekel? Akkor vajon miért akarsz bemocskolni másokat? Teljesen mindegy, hogy "vallásosnak" mondod-e magad, világnézeted azért van és gondolom az erénytelenségnek nevezed te is, ha valaki elferdíti az igazságot, igaz? Akkor vajon miért teszed???

Russellel mit akarsz, azok után, hogy befürödtél belőle is? Vagy még mindig nem esett le, hogy az, amit mondott erről, teljesen összhangban azzal, amit ma is teszünk???

""...inkább azon kéne a magát kereszténynek beállító egyházaknak elgondolkozni, hogy ők mikor űzik ki a "templomaikból a kufárokat"!!!"

Itt most nem róluk van szó, ha észrevetted volna hanem rólatok."

Nem, már ez ügyben nem rólunk van szó, hanem azon hazudozó, másokat bemocskolni akaró szellemi irányzatokról (téged is beleértve), akik durván kiforgatják, meghazudtolják mások szövegeit, csak hogy primitív érveiket terjesszék.

"hogyha Russell már akkoriban megmondta, hogy nem fog pénzt kérni a kiadványokért, akkor mégis miért kértetek a későbbiekben és miért nem kértek ma?"

Nem mondasz igazat, nem azt mondta. Nem semmik vagytok, mikor világos szövegeket hamisítotok meg a "győzelem" kedvéért.

Hogy lehet egy kiadványon "keresztül" adományokat kérni, gyűjteni? Nem vagy egy logikus és gyakorlatias ember ezek szerint? Segítek, nem az önköltségi árából, mert az nem adomány. :))

No, mire gondolhatott itt Russell? Ha ezt ennyire nem tudod, akkor vajon milyen jogon támadsz vádjaiddal?

Kedves "már nem vallásos" kérdező, Pál apostol szellemisége, írásai és tevékenysége teljesen összhangban voltak Jézuséval és a teljes Írással.

2013. márc. 6. 16:51
 29/30 anonim ***** válasza:
Az előző nem jó helyre került, bocsi!
2013. márc. 6. 16:53
 30/30 anonim ***** válasza:

"Jehova Tanúi ugyanis a Biblia egyetlen létező Mindenható Istenét, a világegyetem szuverén Urát imádják, akit a Szentírás az eredeti héber nyelven JHVH-ként azonosít. A Biblia természetesen azonosítja a másik oldalt is, akik odatartoznak, azok logikusan nem az igaz Istent szolgálják, hanem e világ istenét, akkor is, ha esetleg őszinte és mélyen hívőknek vallják magukat. Az őszinteség és a mély hit ugyanis - ha helytelen az iránya - önmagában nem elég a Biblia szerint!"

Ez egy Biblia ellenes bemásolt irkálmány. Megint ferdítesz,másokat vádolsz( akkor vajon ki lehet az urad?),csúsztatsz és hazudsz.

2020. jan. 16. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!