Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek sem azonos a...

Szerintetek sem azonos a keresztények Istene a jehova tauiéval?

Figyelt kérdés
Vagyis csak a jt szeretné ezt úgy beállítani mintha ugyan az lenne pedig nem is az? Mert szerintem köze nincs egymáshoz a kettőnek. A jehovisták mindent másképp magyaráznak és szerintük csakis az ő értelmezésük a helyes. Miért próbálják azonosítani magukat a Keresztények Istenével? Hisz a sajátjuknak még egy nevet is kitaláltak. Akkor a kettő nem lehet ugyan az, Nem? :)

#Isten #Jehova #keresztény #tanú #álszentsége #kitalációja
2013. márc. 4. 02:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

"Ha valóban "hívők" lennétek, nem veszekednétek. Megértenétek egymást."

Bocsika, de a farizeusok is hívők voltak, Jézus mégis keményen elítélte őket az emberi tanaik és cselekedeteik miatt. Én azért közel sem használok olyan kemény szavakat, mint Ő tette!

Mellesleg én nem poénkodnék Jézus nevével (tudom, ma is használt név, de téged ugye nem így hívnak?!)

2013. márc. 4. 16:19
 12/30 Jézus :) ***** válasza:
0%

Pont ezért tettem idézőjelbe a hívők szót. Lényegtelen úgy látom. Tudom, hogy továbbra is a saját igazadat fogod hajtogatni. De ha belegondolnál, észrevennéd, hogy barminemű ragaszkodás egy valláshoz tiszta fölösleges, amíg nincs ott a szeretet. Igen, én meg nemfogok mást hajtogatni csak a szeretetet :). Igazad van, nem így hívnak. És te már azért is haragszol rám mert ezt a nevet adtam magamnak. Ez a név arra szolgál, hogy meglássam ki az aki valóban igazat szól. Aki megharagszik, annak nem tudok többet hinni, mert szívében harag gyúl egy név miatt. Aki igazán megért az mosolyog rajta egyet. Mert ez csak egy név. De te mást látsz a név mögött. Gyalázatot. Megszentségtelenítést. Móricka lenne, nem haragudnál. De a Jézusra ...:O-Hogy mertem? :) Viccesek vagytok. Szeretni próbállak, te akkor is ellent mondasz. Ez így volt, és így is marad, amíg nem hagytok el a valláshoz ragaszkodástól.

"8 Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert õk az Istent meglátják.

9 Boldogok a békességre igyekezõk: mert õk az Isten fiainak mondatnak." Kell ide bármilyen név, vagy vallás? Pofonegyszerű!

2013. márc. 4. 16:33
 13/30 Molnár Sándorné ***** válasza:
0%

T.Kérdező!

Ugy látom sokan hozzászóltak már a kérdésedhez, mos én is pár mondattal szeretném megtoldani.

Senki nem mondja,hogy a mai keresztények nem abban az Isten hisznek mint mi. A baj ott van, hogy a hitüket nem ugy gyakorolják ahogyan Isten kéri tőlünk. A legfőbb gond, hgy nem tudják a nevét. Pedig a "Mi Atyánk" mintaima első mondata már ugy hangzik: "Mi Atyánk, aki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved". Gondolom abban egyetértünk, hogy az "Ur, vagy Isten" kifejezés nem személyes név. Nos, nem a mi Bibliánkból idézek, hanem a Károli Bibliából. A Mózes II. 6:3 verse ezt irja:"Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak ugy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes." A Zsoltárok 83:19 ver ezt irja: "Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön." A Mózes II. 15:3: "Viztéz harcos az ur, az Ő neve Jehova."

Látod itt is emliti az "ur" szót, de leirja Isten nevét is.

Tehát meg kell szentelnünk Isten nevét.

Másodjára te azt mondod, hogy mi átirtuk a Bibliát a mi szánkize szerint. Az évszázadok alatt számtalanszor leforditották a Bibliát. És minden forditásban vannak különbségek. Ez természetes. A miénk abban tér el, hogy mindenhová, ahol az eredeti iratokban szerepelt Isten neve, oda visszahelyezték. Nem mellesleg megjegyzem még, mig ez a "mi Bibliánk" nem létezett, addig a Károli Bibliából tanitottunk, és ugyan azt tanitjuk ma is. Mert olyan nagy különbség amiről itt te irsz, nem létezik. Ugyanis a Bibliához sem hozzátenni, sem elvenni nem lehet büntetés nélkül. /Erről a Jelenések könyvében olvashatsz/.

Visszatérve a keresztényekhez. Természetesen ők is az egyedüli igaz Istent imádják. Viszont nem tudják a nevét. Pedig Jézus is azt mondta /János 17:26/ "És megismertettem ő velük a te nevedet, és megismertetem, hogy az a szeretet legyen ő bennük, amellyel engem szerettél, és én is ő bennük legyek". Tehát imádják Istent, csak az imádatuk nem megfelelő. És ezt nem én mondom. A Szentirás világosan közli, hogy mit kér tőlünk Isten, milyen imádatot fogad el. Mert nem igaz, hogy minden ut Istenhez vezet. EGyetlen ut vezet Istenhez, és Jézus is egy utat hagyott a követőinek. A Máté 7:13,14 vers ezt irja: "Menjetek be a szoros kapunk. Mert tágas az a kapu és széles az az ut, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és skeskeny az az ut, amely az életre visz, és kevesen vannak akik megtalálják azt."

Ha minden ut Istenhez vezetne, akkor már az ókorban sem kellett volna Istennek különbséget tenni a választott népe és a pogány népek között. Mert akkor azok is elfogadhatóak lettek volna előtte. És akkor Jézusnak sem kellett volna prédikálni, hogy "térjenek meg", hiszen ugy is mindenki Istenhez ment volna, nem?

De nem igy volt. Jézus is azért prédikált, hogy térjenek meg az emberek, válasszák azt az utat ami Istenhez vezet. Már az első pogányból lett keresztény Kornélius római százados is otthagyta a római vallását, és kereszténnyé lett.

De nem ragozom tovább. Nem vádaskodni kell. Meg kell bionyosodni affelől, hogy mi valóban mit tanitunk. A Károli Bibliából ugyan azt tanitottuk, mint ma a mi forditásu Bibliánkból.

Üdvözlettel: Judit!

2013. márc. 4. 16:42
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem "egy valláshoz" kell ragaszkodni, hanem ahhoz a valláshoz, mely az igazságot tanítja Istenről, a szándékáról, az elvárásairól. Márpedig amelyik az igazságot tanítja, az a szeretetben is példát mutat! Mit mondott Jézus: "Arról fogják majd felismerni az emberek, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek". "Köztetek", vagyis egy konkrét csoportról beszél Jézus!

Jézus nevének a használatán én nem fogok megbotránkozni (teljesen jogos név ez egyes országokban), de itt nálunk ez enyhén szólva visszatetsző. Már a célját illetően. Nekem ugyan mindegy...

2013. márc. 4. 17:05
 15/30 Jézus :) ***** válasza:

"ha szeretet van köztetek" - az emberek közt, nem egy csoportosuláson belül. Így is fel lehet fogni. No de szívesen meghallgatnám a veleményeteket, kedves Jehova tanúi a már feltett kérdesemre, csak még senki sem szíveskedett ra válaszolni. Mózes 5. könyvével kapcsolatban. Tényleg Jehova lenne a könyörületes, megbocsátjó, szerető Isten aki egyébként engedélyt és parancsot ad a gyilkolásra?

Ha szeretet Isten, miért kell megszemélyesíteni? "Isten bennetek van és rajtatok kívül."-mondja Jézus, ugynúgy mint a mennyei királyság is.

2013. márc. 4. 17:28
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

(János 13:35) "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek."

Jézus egy különálló csoporthoz beszélt, a tanítványaihoz, nem az emberekhez általában! Nem mindegy.

"Isten bennetek van és rajtatok kívül."

Ezt hol mondja? Gondolom a Lukács 17:21-ből idézted a Károli szerint. Gondolj arra, kiknek mondta Jézus azt, hogy „az Isten országa ti bennetek van”? A képmutató farizeusoknak, akikre Isten szavait alkalmazta, amelyeket Ésaiás így írt le: ’Szívük távol van tőlem’ (Máté 15:1, 8; Ésaiás 29:13, Károli). Hogyan juthatott volna Isten országa az ő megkeményedett szívükbe?

Akkor mire célzott Jézus ezekkel a szavakkal? Erre találhatunk utalást az Ökumenikus fordításban, a Biblia egy újabb kiadásában. Abban azok a szavak így hangzanak: „Az Isten országa már közöttetek van”. És hasonlóképpen hangzik ez sok más bibliafordításban is, például az új Katolikus fordításban és Békés−Dalos fordításban, valamint Dr. Budai Gergely fordításában.

Jézus azt juttatta kifejezésre, hogy ő maga mint kijelölt Király velük volt. Ő valóságos személyként valóban ott volt közöttük. Ez tényként tárja elénk, hogy Isten Királysága igazi Királyság (az égben és nem a földön), valóságos kormányzat, mint ahogy királya is valóságos személy.

2013. márc. 4. 18:15
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

A Biblia néhány olvasója régóta azzal vádolja Jehovát, hogy ő háborús isten és ráadásul vérszomjas is. George A. Dorsey a The Story of Civilization—Man’s Own Show című könyvében például azt állítja, hogy a Biblia Istene, Jehova „a fosztogatások, a kínzások, a harcosok, a hódítás s a mindenféle vad szenvedély Istene”. Roland H. Bainton félreérthetetlenül kijelenti: „A háború, ha kihagyjuk belőle Istent, sokkal emberségesebb.”

Jehova csakugyan háborús isten? És csakugyan gyönyörködik — mint ahogyan némelyek gondolják — az ártatlan emberek lemészárlásában?

Tény, hogy a Biblia őszintén beszél Jehova Isten múltbeli kedvezőtlen ítéleteiről. Ezek az ítéletek mindig istentelen emberek ellen szóltak. Például Noé idejében, csak amikor „megtelék a föld erőszakoskodással”, akkor jelentette ki Jehova először: „Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek (életerő, NW) van” (1Mózes 6:11, 17). Egy másik ítélkezéssel kapcsolatban csak azért bocsátott Isten „kénköves és tüzes esőt” rájuk, mert Szodoma és Gomorra városának lakói „szexuális erkölcstelenségre adták magukat és perverz érzékiségre hajlottak” (Júdás 7; 1Mózes 19:24)

Vajon Isten élvezettel pusztított el Noé napjaiban minden testet? Vagy gyönyörűséget talált abban, hogy Szodoma és Gomorra lakóit elpusztította? Válasz végett nézzük meg, milyen események előzték meg a Vízözön előtti napokat. A Biblia, miután kijelenti, hogy Isten minden gonoszt eltöröl majd a föld színéről, hogy megtisztítsa a földet az erőszakosságtól, azt mondja: „Jehova bánkódott a szívében.” Igen, szomorúságot érzett Isten amiatt, hogy „az ember szíve gondolatának minden hajlama szüntelenül csak gonosz”. Ezért, hogy lehetőleg minél több ember megmentésben részesüljön a közelgő Vízözönkor, Isten megbízta Noét, „az igazságosság hirdetőjét”, hogy figyelmeztesse az embereket és építsen bárkát életben maradásuk érdekében (1Mózes 6:3–18; 2Péter 2:5).

Hasonlóképpen, mielőtt Isten elküldte Szodoma és Gomorra elpusztítására az angyalait, ezt mondta: „Alámegyek azért és meglátom, vajjon teljességgel a hozzám felhatott kiáltás szerint cselekedtek-é vagy nem? tudni akarom” (1Mózes 18:20–32). Jehova arról biztosította Ábrahámot (akinek unokaöccse, Lót Szodomában lakott), hogy ha talál tíz igaz embert, akkor nem pusztítja el e városokat. Vajon egy vérontásban gyönyörködő Istenre jellemző lenne-e egy ilyen könyörületes törődés? Ellenkezőleg, nemde inkább azt kellene mondanunk, hogy Jehova Isten egyik uralkodó jellemvonása éppen a könyörület? (2Mózes 34:6). Ő maga mondja: „nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen” (Ezékiel 33:11).

2013. márc. 4. 18:19
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Isten kedvezőtlen ítéletei mindig abból származtak, hogy az emberek konokságukban nem voltak hajlandók elhagyni a gonosz utat, nem pedig azért, mert Jehova örömet talált az emberek megölésében. De ezt kérdezhetnéd: „Hát nem Jehova bátorította az izraelitákat arra, hogy háborúzzanak a kánaániták ellen és irtsák ki őket?”

A történelem sötét képekkel ecseteli a kánaániták életét — rendkívül gonoszak voltak. Napirenden volt a spiritizmus, gyermekáldozat, szadista erőszak és a perverz nemi kultusz többféle formája. Jehova mint az igazságszolgáltatás Istene, aki kizárólagos önátadást kíván, nem tűrhette, hogy az utálatos szokások lerombolják az ártatlan emberek, különösen az izraeliták békéjét és biztonságát (5Mózes 5:9). Képzeld csak el, ha abban a társadalomban, amelyben élsz, nem lenne megbízható rendőrség vagy nemzetőrség, amely érvényt szerezne az ország törvényeinek — nemde fejetlenséghez és a legszörnyűbb erőszakhoz vezetne ez? Hasonlóképpen Jehovát a kánaániták szabados viselkedése arra kényszerítette, hogy fellépjen ellenük, mert igazi veszélyt jelentettek a tiszta imádatra. Ezért így rendelkezett Isten: „Mert tisztátalanná vált az a föld, ezért számon kérem rajta a bűnét” (3Mózes 18:25).

Isteni igazságszolgáltatásra került sor, amikor Isten ítéletvégrehajtó erői — az izraelita seregek — elpusztították a kánaánitákat. Az a tény, hogy Isten választása emberekre esett és nem a tüzet vagy az árvizet használta fel ítéletének végrehajtására, semmivel sem csökkenti az ítélet jogosságát. Ezért az izraelita seregek, amikor harcba szálltak a hét kánaánita nemzet ellen, ilyen utasítást kaptak: „ne hagyj életben egy lelket sem” (5Mózes 20:16).

Isten mint az élet Tisztelője nem szentesítette a válogatás nélküli öldöklést. Például, amikor egy kánaánita város, Gibeon lakói könyörületet kértek, Jehova megadta ezt nekik (Józsué 9:3–27). Vajon egy gonosz, háborús isten megtette volna ezt? Nem, de az az Isten, aki szereti a békét és az igazságosságot, az megtette (Zsoltárok 33:5; 37:28).

A Biblia ismételten kapcsolatba hozza Isten áldását a békével. Ez azért van így, mert Jehova nem a háborút, hanem a békét szereti (4Mózes 6:24–26; Zsoltárok 29:11; 147:12–14). Következésképpen, amikor Dávid király templomot akart építeni Jehova imádatára, Isten ezt parancsolta neki: „ne építs az én nevemnek házat, mert sok vért ontottál ki a földre én előttem” (1Krónika 22:8; Cselekedetek 13:22).

Jézus Krisztus mint a Nagyobb Dávid, földön létekor beszélt arról az időről, amikor Isten az igazság iránti szeretetéből nem fogja többé eltűrni a jelenlegi gonoszságot, amelyet ma látunk (Máté 24:3; 36–39). Miként Noé idejében a Vízözönkor, Szodoma és Gomorra elpusztításakor tette, ma is hamarosan ítélkezésbe kezd, hogy megszabadítsa a földet az önző, gonosz emberektől, és utat készítsen égi Királyság-uralma békés állapotainak (Zsoltárok 37:10, 11, 29; Dániel 2:44).

Jehova tehát nem egy háborús isten, aki epekedik a vér után. Másrészt habozás nélkül végrehajtja bírói büntetését, ha annak az ideje elérkezik. Isten jóság iránti szeretete megköveteli, hogy fellépjen azok érdekében, akik őt szeretik, azáltal hogy elpusztítja az őket sanyargató gonosz rendszert. S amikor ezt megteszi, akkor igazi béke virágzik majd az egész földön, amint az igazán szelíd emberek egyesülten Jehovát, a ’béke Istenét’ imádják (Filippi 4:9).

2013. márc. 4. 18:25
 19/30 anonim ***** válasza:

#12"Mert ez csak egy név." Nono.no.

A Név nagyon fontos. Akkor, amikor még a szó és a jelentése EGY volt, az archaikus ember - ezt tudta. Ma sajnálatosan széttört a szó és jelentése közti egység- ezért tart itt a világ.

Miért pontoztátok lefele a 3-ast? Kérdező? A válasz mindenkinél, a szektásoknál is, az: NEM azonos.

Isten csak önmagával azonos.

Teljesen felesleges értelmezni- az emberi értelmezés. Isten=Isten. Aki volt, aki van, aki lesz.

2013. márc. 4. 19:49
 20/30 A kérdező kommentje:

Nos akkor válaszolnék is röviden és remélem választ is kapok a kérdéseimre, nem csak kioktatást...

8, Az idézeted, egyáltalán nem azt jelenti amit leírtál. Ha egy kicsit visszább olvasnál talán tudnád értelmezni a leírtakat. Dániel feltesz egy kérdést, hogy mikor lesz vége a csuda dolgoknak. Az erre adott válsz van benne a könyvben és van lepecsételve. HOl és melyik mondatban láttad te azt hogy itt arról beszél amit írtál? Kérlek emeld ki szó szerint. Mert ilyen sehol sincs, esetleg csak a te átírt bibliádban.

Jézus attyának a neve NEM jehova. Csak szerinted az. Ez pedig nagy kettő.

9,

Először is akik a bibliát írták sosem imátkoztak vagy imádták jehovát. Ilyen csak a ti fejetekben létezik, egészen 1931 ig olyan mint Jehova tanui NEM IS LÉTEZTEK!! Csak nézz utánna, azt sem tudod miben hiszel:

[link]

A 70 %-ról:" Becslések szerint az emberiség körülbelül 70%-a az öt fő valláshoz tartozik: a buddhizmushoz, a hinduizmushoz, az iszlámhoz, a judaizmushoz és a kereszténységhez." Szóval ezek egyike sem tartozik a jehovistákhoz, azaz egyik sem üdvözülhet, szerintetek. Tehát akkor melyik is az a rész amelyik enm igaz?

Azzal pedig, hogy az ember szájába adjátok azt, hogy isten neve jehova igenis megtévesztés, ugyanis azt elfelejtitek odaírni, vagy mondani, hogy SZERINTETEK van így, nem pedig általánosságban. Ezzel hogy valótlant állítotok és kéretlenül is a házaikba betolakodva az emberek képébe nyomjátok ezt a szöveget, igenis megsértitek az emberek szabad akaratnyilvánítását, mert rájuk erőltetitek a ti nézeteiteket és rábeszélitek őket olyanra is amire önmagukltól NEM lennének hajlandóak. Értem? Csak próbáljátok ki: Ha ti nem mentek senkihez, a kutya sem fog hozzátok szólni, már bocs a kifejezésért. Ti erőltetitek magatokat másokra!

A hegyes példát meg szerintem nem is értetted meg. Megpróbálom kicsit jobban elmagyarázni, mert látom, hogy ti sem azért magyarázkodtok oldalakon át mert oly sok mondani valótok van csak magatokból kiindulva azt hiszitek másnak is csökkent felfogó képeségei vannak mint nektek. No tehát:

Északról a hegy lankás, füves,

Délről, sziklás meredek,

Nyugatról fenyves borítja

Keletről pedig bányamunkálatok, kitermelés folyik

Ha négy embert a négy égtájra állítunk és megkérjük mondják el vagy írják le mit látnak, négy különböző leírást fogunk kapni ugyan arról a hegyről!

Szóval az, hogy a vallások más más módon írják le a teremtőt, még nem jelenti azt amit te állítasz, meg a linkben is szerepel, hogy különböző istenekről beszélnek. Ennyi, ennél egyszerűbben nem tudom leírni. Megcáfoltam az ottani állítást!

A következő bejegyzéseim is valószínűleg meghaladták szellemi képességeidet, ha még egy ilyen egyszerű példát sem értettél meg elsőre mint amit a hegyről írtam. Tehát megfontolandó, hogy átolvasd és megpróbáld értelmezni, mielőtt kijelented, hogy primitív és szóra sem érdemes. :)

10,

Tudod az, hogy a hazugság ellen vagyok, meg a hamis prófécizmus ellen, még nem jelenti az hogy rossz ember vagyok. Biztos hallottad a történetet mikor Jézus( Nem te:) korbáccsal kergette ki a pénzváltókat a templomból. Nos akkor ő is rossz ember volt, mert kezet emelt másokra? Nem. Aki rossz annak bűnhődnie kell, én nem mondom hogy én Isten megbízottja vagyok, de nem tartom magam kevesebbre mint maga Jézus aki vette a bátorságot és elűzte a rossz embereket. Nos én így szállok harcba a hamis igét terjesztőkkel. Az dobja rám az első követ aki még életében nem vétett...

13,

Ezt te írod:"Senki nem mondja,hogy a mai keresztények nem abban az Isten hisznek mint mi. "

Ne haragudj de akkor valami ellentmondás van közted és az első válaszoló közt aki ezt írta:

"Teljesen igazad van kedves kérdező!

Jehova Tanúi ugyanis a Biblia egyetlen létező Mindenható Istenét, a világegyetem szuverén Urát imádják, akit a Szentírás az eredeti héber nyelven JHVH-ként azonosít.A Biblia természetesen azonosítja a másik oldalt is, akik odatartoznak, azok logikusan nem az igaz Istent szolgálják, hanem e világ istenét, akkor is, ha esetleg őszinte és mélyen hívőknek vallják magukat."

Remélem világosan látszik az ellentmondás. Bocs de nem tudok hinni nektek, hisz még köztetek sincs megeggyezés.

16, "Jézus egy különálló csoporthoz beszélt, a tanítványaihoz, nem az emberekhez általában! Nem mindegy. "

Ekkora nagy bődületes b*romságot. Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.

Ha úgy is volt ahogy te állítod, a tanítványok az emberiséget hivatottak képviselni. De te honnan is tudhatnád mire gondolt Jézus akkor, ott voltál? Akkor miért olyan nagy a szád?

Ez pedig általánosságban a JT-sekhez:

A wikin ez található:

"A Jehova tanúi egyház létrejöttének gyökerei a 19. századi amerikai millerita mozgalomig nyúlnak vissza. Alapítója Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő"

A kérdésem pedig a következő: Mi alapján tulajdonítjátok a bibliát magatokénak mikor csak a múlt században alapították a ti "vallásotokat"?? Eddig hol is voltatok 2000 évig? Sehol. Csak most, mikor már "jön a vég" kaptok észbe, hogy ja, nekünk gyakorolni kellene a vallásunkat, mert mi is meghalunk? Szerintem közötök sincs a bibliához!

Én azt teljességel megértem, hogy a TI istenetek Jehova és szerintetek aki nem őt szolgálja az meghal mindörökre. Ez eddig rendben is van, higyjetek abban amiben akartok, de miért akarjátok a többi keresztény emberre is ráerőltetni ezt a hitet? Miért nem tudtok csendben várni a világ végére, hisz több mint 100 éve ezt hajtjátok, tehát már biztosan közel lehet és békében együtt élni a több emberrel. A keresztények sem mennek hozzátok téríten, meg vitatkozni, ugyan ezt nem lehet tőletek is elvárni? Ez akkora nagy kérés?

2013. márc. 5. 04:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!