Miért bűn az öngyilkosság?
Azért, mert az emberölés bün, akárkit ölsz meg, kivéve, ha önvédelem, vagy a haza védelme történik.
Viszont azért súlyosabb, mint más emberölés, mert azt utána meg tudja az illetö bánni, az öngyilkosságot meg nem, mert elöször meghal, és utána már nincs lehetösége megbánni.
Több oldalról meg lehet közelíteni ezt a nagyszerű témát.
pl. van-e pokol vagy csak örökre megszűnöd létezni magadat és minden kárba megy...
De szerintem egyik sem fog célhoz vezetni.
Inkább azt kell vizsgálni, hogy mi volt a motiváció és mi lett a következmény.
Én nem kárhoztatok senkit sem és nem ajánlom másoknak sem.
Bízzuk rá a szerető és igazságos atyánkra!
Mondtam már, hogy szívesen bevállalom az öngyilkosok és halottak védőszentje szerepet:) (persze csak ha nem kell hozzá semmi szektázás)
Habár nagyon sok ember ezért tuti nem kedvelne engem.
Mert nagyon sok öngyilkos fájdalmat és pusztulást hagy maga után....
Jobb inkább segítséget kérni vagy felvállani a felelőséget.
Persze vannak olyan emberek, akik nagyon el vannak keseredve és semmi reményt nem látnak. Vannak megzavarodottak stb...
De mindig jobb inkább gyökeresen megölni az előző énünket, mint elvenni a lehetőséget magunktól vagy másoktól.
Önzésből és a felelőségtől való menekülés esetén szerintem már nem annyira elfogadható ez a tett.
De ez nagyon komplex dolog.
Szerintem megállapodhatunk benne, hogy ha nem is halálos bűn, Isten nyílván nem azt szeretné, hogy mindenki ugorjon...Reccss...
De ha semmi jó sincs az életbe?
Nincsenek barátaim, ismerőseim, az emberek nem akarnak barátkozni velem. Belefáradtam már nagyon.
Megfordultam már több gyülekezetbe, de ott is az emberek még a fejüket is efordítják, ha meglátnak az utcán.
Nem bírom már....
A gyülekezetbe?
Hát milyen emberek vannak ott?
Az igaz keresztényeket Jézus szerint a szeretetről lehet felismerni, hogy az van közöttük, és jól érzik magukat egymás Társaságában.
Ezért ne akarj öngyilkos lenni.
Jehova látja a fájdalmadat, ezért javaslom, hogy keresd meg a helyi gyülekezetet, ahol élsz.
A jw.org web oldalon megtalálod hol van a gyülekezet és mikor.
Ha pusztán Bibliai értelemben kérdezed,azért azt tisztázzuk,hogy Isten is ölt embereket,tehát képmutatás lenne azt mondani,hogy "igen,bűn!"
Én azt mondom nem bűn,szabad akaratod van azt tehetsz,amit akarsz.Azt lásd be,hogy nem oldasz meg vele semmit.Én sem látom sok értelmét az életnek,farkastörvényű világban élünk,nehéz megbízni az emberekben,unalmas,frusztráló,hogy a semmibe haladunk.De nem megoldás az öngyilkosság,nem lehet elmenekülni a problémák elől ilyen formában.fogadd el azt,ami van,mást nem tehetsz.
Kedves Kérdező.
Az hogy a Teremtő büntetéskép halállal sújtott némelyeket az nem bűn ahogy az előttem egyik hozzá szóló írta.
Hogyan is kérdőjelezhetnénk meg az ítéletét, amit tesz ha az emberek szeme előtt nem is de akkor is az úgy igazságos.
Ne hasonlítsuk már a teremtőhöz a mi gondolkodásunkat,
Ő fentről látja az eseményeket és semmi nem kerüli el a figyelmét a miénkkel ellentétben.
Ami döntés hoz az minden esetben jogos és igazságos.
Más részt az életet Ő hozta létre, és ezért számadással tartozunk, hogy ezt az ajándékot hogyan használjuk.
Ha lemondasz a saját életedről, akkor máris Sátánnak adtál igazat, és Isten joggal nem támasztja fel azokat, akik Önszántukból, ép elmével mondtak le az életükről. Te nem rendelkezhetsz a saját életed felett. Ő kitud a legnehezebb helyzetből is húzni, csak bízni kell benne.
Nem egy Bibliai esemény bizonyítja, hogy sok szolgáit oroszlánoktól, halálból, az ember szerinti kilátástalanságból is képes kiszabadítani
Sőt napjainkban is történnek ilyenek.
Mikor az ember már már feladná, egyszer csak meg van a megoldás.
Ne feledd, a teremtő nem enged felettébb szenvedni mint amit elviselsz.
Ha valamit megenged azt azért teszi, mert még tudja, hogy eltudod viselni.
Ha már nem a kivezető megoldást eléd rakja.
(1Korintusz 10:12, 13) . . .. 13 Nem ért benneteket más kísértés, csak ami általános az embereknél. De hű az Isten, és nem hagy titeket azon felül kísérteni, amit el tudtok viselni, hanem a kísértéssel együtt a kivezető utat is elkészíti, hogy kitartóan tudjátok tűrni.
A vers elején ott van, hogy a világon bár ki lehet ugyan olyan helyzetben amiben te vagy. tehát általános a probléma
Csak nem egyformán kezeljük. Türelmetlenkedünk, add meg Uram de tüstént. Hát kedves Kérdező, a Teremtő nem Pincér, és bizony ha segít akkor is sokszor hálátlanul hátat fordítunk neki, mikor Ő kér valamit.
ezen gondolkodj el, és hangsúlyozom, segíteni szeretnék, nem ártani.
Köszönöm.
Kedves Kérdező!
Nekem is voltak komoly öngyilkossági gondolataim, mert kilátásnak láttam az életemet. A Zsoltárok Könyvének olvasása segített. Meg kell tanulni bízni Istenben.
Ha eszembe jut öngyilkossági gondolat felidézem magamban a következő igerészt:
Róm. 14,7-8
14,7 Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának:
14,8 Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.
Lehet, hogy Isten még valamire fel akar használni, meg akar tisztítani. Ő tudja, meddig kell élnünk.
Mióta megtanultam bízni Istenben – még mindig kilátástalannak tűnik a helyzetem a külvilág szemében – tudom, hogy fel fogok állni és végig tudom csinálni, amiben korábban elbuktam (a hitetlenségem miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!