Miért tesz próbára állandóan Isten?
Ja és nem az Isten ver evvel, hanem az emberek butasága és Sátán uralmának rendszere, Isten újvilágában ez megszűnik.
S boldog vagyok és megelégedett, mert vannak nálam sokkal nehezebb körülmények között élők is.
S annak ellenére, hogy nem sok van szoktam adni a nálam nehezebben élőknek.
S ez már egy jó érzéssel tölt el, hogy valamit Én is tudtam tenni másokért, holott magam is rászorult vagyok.
Olvasva annak a hölgynek a hozzászólását, amiben leírja, hogy hogyan bántják és alázzák, egyre inkább az erősödik bennem, hogy nincs Isten. Ha lenne, akkor ezt nem hagyná.
Vagy kicsit sem igazságos. Neki, aki hisz teljes szívéből semmit sem ad, rá se bagózik, akinek meg sok van, annak meg még mindig egyre többet.
Persze, mondani azt könnyű, hogy ne kételkedjünk benne, de csak azért, nehogy be kelljen ismernie mennyire részrehajló.
Kedves Kérdező, A gazdagoknak, kivétel akik valóban megdolgoztak becsülettel érte, Nem Isten adja a Gazdagságot.
Én vagyok az a hölgy aki leírtam min megyek keresztül.
Ugyan is nem véletlen mondta Jézus, hogy olyan nehéz Isten királyságába bemennie annak, aki gazdag, mint egy Tevének a Tű fokán átmennie, vagy is sehogy.
Mivel E világnak jelenleg Sátán hatalmában van, Ő az aki a szolgáit fenntartja gazdagságban jólétben.
Ugyan is Sátán is tud jó dolgokat adni a szolgáinak, sőt, egyenesen jótékony célúnak is feltüntethet dolgokat amit Istennek tulajdonítanak.Pedig nem az.
Más részt kedves Kérdező, Jézus előre megmondta, hogy a keresztényeknek nem lesz jó dolga Sátán világában. ezért egy keresztényt nem ér váratlanul, az hogy bajban lehet az élete is akár.
Ha valaki ezt nem tudja vállalni, az ez miatt nem lesz keresztény,s ez az amit Sátán elakar érni. Fordíts hátat Istennek.
Jézus végig hűséges maradt hogy neked életed legyen.
mi emberek pedig panaszkodunk.
Pál apostol a következőket írta, minek utána ha olvastad sok mindenen keresztül ment, a többi apostollal együtt,
(1Korintusz 7:30-32) 30 és úgyszintén, akik sírnak, olyanok legyenek, mint akik nem sírnak, és akik örvendeznek, mint akik nem örvendeznek, és akik vesznek, mint akiknek nincs, 31 és akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen; mert változik e világ színtere. 32. . .
Pál apostolt többször megverték, megkövezték, úgy hogy azt hitték meghalt, hajótörést szenvedett, rablók között veszélyekben volt , a börtönben volt a hite miatt.
De soha nem adta fel, és boldog volt.
(2Korintusz 11:23-29) 23 Krisztus szolgái? Úgy felelek, akár egy őrült: én még kiemelkedőbb módon az vagyok — több fáradozásban, többször börtönben, ütésekben rendkívüli mértékben, gyakran közel a halálhoz. 24 Zsidóktól ötször kaptam egy híján negyven botütést, 25 háromszor megvesszőztek, egyszer megköveztek, háromszor hajótörést szenvedtem, egy éjt és egy napot a mély vizekben töltöttem; 26 gyakran utazásokban, veszélyekben folyók miatt, veszélyekben útonállók miatt, veszélyekben a saját nemzetségemtől, veszélyekben a nemzetektől, veszélyekben a városban, veszélyekben a pusztában, veszélyekben tengeren, veszélyekben hamis testvérek között, 27 fáradozásban és vesződségben, gyakran álmatlan éjszakákban, éhségben és szomjazásban, sokszor az eledeltől való tartózkodásban, hidegben és mezítelenségben. 28 E külsőleges dolgokon kívül ott van még, ami nap mint nap rám zúdul: az összes gyülekezetért való aggodalom. 29 Kicsoda gyönge, hogy én ne volnék gyönge? Kit botránkoztatnak meg, hogy én ne lennék felháborodva?
Pál és a többiek nem rendezkedtek be ebbe a világba, mert ez a világ csak átmenetileg ilyen.
a vers arról szól:
Ha teljesen belemélyedünk a szomorúságba vagy az örömökbe, amelyek egy folyton változó világ körülményeiből és kapcsolataiból fakadnak, az akadályt gördíthet a Legfelségesebbel és az ő Fiával fennálló kapcsolatunk további elmélyülése elé, ami komoly veszteség lenne számunkra.
Egyebek híján ezért csak a jelenlegi életre tudnak összpontosítani. Hiányzik a jövőbe vetett szilárd reménységük. Ezért gondolnak kizárólag a mindennapi szükségleteikre, és arra törekszenek, hogy mennél többet szerezhessenek a világból (Máté 6:31, 32). Szemük felcsillan, ha szép ruhákra, csillogó ékszerekre, költséges díszekre, szép bútorokra vagy luxuslakásra van kilátásuk. Anyagi javaikkal megpróbálnak másokra is befolyást gyakorolni (1János 2:15–17).
Akiknek nincs reménységük azok panaszkodó szelleműek, a sorsuk alakulása, a betegségük, miatt vagy hogy nem lehetnek gazdagok.
egy keresztény tudja hogy átmeneti ez a rendszer, és a jövőbe tekint, a gazdagság múlandó, mert a világgal együtt elmúlik.
(1János 2:15-17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Kedves Kérdező. Ezeket azért írtam le mert ez az igazság, és a segítségedre szeretnék sietni, mielőtt Sátán örömére feladod.
"hogy nincs Isten. Ha lenne, akkor ezt nem hagyná."
Egy ember fodrászhoz ment,haját, szakállát rendezetté tette a fodrász, közben beszélgettek, és azt mondta a fodrászmester: nincs Isten,ha lenne, akkor ezt a sok bajt nem hagyná. A vendég nem szólt, nem akart vitázni. Mikor kész volt, kiment, és pár lépésre látott egy torzonborz, elhanyagolt haj, szakállú embert ácsorogni. Visszafordult a fodrászműhelybe és így szólt: Nincs Fodrász.
A fodrászmester csodálkozott, miért mondja ezt? Jöjjön ki, mutatta a torzonborz embert, ha lenne, ezt nem hagyná.
Hát kedves Kérdező.
Javaslom, próbáld ki, hogy Jehova tud-e neked segíteni?
egyébként milyen állásra lenne szükséged?
Amikor imádkozol, határozottan a még általad "nem ismert" Istenhez imádkozz, mond ki a nevét.
Kérd Jehovát a saját szavaiddal, és mond el neki a szíved legmélyén levő fájdalmakat is.
S ezeket Jézus nevében kérd tőle.
Persze többször is. Lehet hogy több nap is eltelik, de ki tudja...Isten útjai kifürkészhetetlenek....
Nekem bevált. s a rettenetes életem ellenére is mindenem meg van amire az élethez szükség van.
Miért van ennyi h×lye a világon?!?!?!
Mikor veszik már tudomásul, hogy nincs isten, nincs sátán, nincs szellem.
És nincs egyszarvú és vámpír sem!
Engem sose vertek még meg. Viszont meleg vagyok és keresztény. A gyülekezetek és a keresztények nem fogadják el a melegeket. Mégha én az egyedülállóságot vállalom is. Fogalmam sincs Isten el fog-e utasítani halálomkor? Mivel „más" vagyok nem terveztem családot hanem a hivatásommal szerettem volna valami hasznosat tenni. Ez is kútba esett, megakadályozott az élet.
Szerintem a szenvedés egyrészt megtisztít. Megerősíthet. Ha megtanulsz bízni Istenben.
Másrészt van ártatlan szenvedés is, lásd Jób könyve.
Van egy igehirdetés sorozat a fájdalomról az alábbi linken:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!