Haragudtál már Istenre?
Azt olvastam, hogy eleve el van rendeltetve, hogy ki a jó, ki a rossz, ki lesz hívő és ki nem, ki üdvözül és ki nem, kit fog hívni Isten és ki az, akit nem.
Az én életemből szinte minden hiányzik, ami másnak alap, árva vagyok, szegény vagyok, minden nap egy küzdelem és hiába keresem, ő nem válaszol. Ha már úgy döntött, hogy rám nem kíváncsi, hanem max felhasznál dolgokra, akkor miért nem kaptam legalább itt a Földön normális életet, hogy ne állandóan attól kelljen rettegnem, hogy lesz e holnap?????
Kedves kérdező!
Látom nagyon elvagy keseredve. De enged meg, hogy megvigasztaljalak.
Péter szavait szeretném idézni:„Bizonyosan látom, hogy nem részrehajló az Isten, hanem minden nemzetben elfogadható előtte, aki féli őt, és igazságosságot cselekszik."
Ennek fényében láthatod, hogy mindenki fontos számára, igy Te is.Figyeld meg Jézus Krisztus következő szavait: „Vajon nem két verebet adnak egy csekély értékű pénzérméért? Mégsem esik a földre egy sem közülük Atyátok tudta nélkül. Nektek pedig fejetek hajszálai is mind meg vannak számlálva. Ne féljetek hát, ti sok verébnél többet értek” (Máté 10:29–31). Nem azt mondta tehát, hogy Isten egyszerűen tudatában van annak, hogy mi történik a verebekkel és az emberekkel. „Ti sok verébnél többet értek” — jelentette ki. Miért érsz többet a verebeknél? Azért, mert „Isten képmására” lettél megalkotva.
Az, hogy a hullámok összecsaptak a fejed fölöt, nem jelenti azt, hogy Istennek nemvagy fontos. Az dicséretes, hogy tőle kérsz segitséget. De nefeled, nem várhassuk el, hogy akkor és ugy válaszoljon az imánkra ahogy mi akarjuk. Ő a mi teremtőnk és Ő jobban tudja mikor mire van szükségünk. A Neki megfelelő időben és módon Ő felelni fog az imádra csak neked kell majd felismerned a dolgokban az Isteni választ. Lehet, hogy a te esetedben is a szaván a Biblián keresztül fog válaszolni. Ezért nemártana ha olvasnád, hátha megtalálod a választ.
Abba viszont tévedsz, hogy eleve elvan rendelve a sorsunk. Ki tudná ezt jobban mint az aki megteremtet minket. Figyeld meg mit ir a Biblia erről: " Gondolatban visszatértem, hogy lássam a nap alatt: nem a gyorsaké a futóverseny, nem az erőseké a harc, sem a bölcseké az eledel, sem az értelmeseké a gazdagság, és a jóindulat sem azoké, akiknek ismeretük van; mert bajokkal teljes idő jön, és előre nem látható események történnek mindannyiukkal. Hisz az ember nem ismeri idejét. Mint ahogyan a halat megfogják az alattomos hálóval, és a madarat kelepcébe ejtik, az emberek fiai is csapdába esnek vészterhes időben, amikor eljön az rájuk hirtelen."Prédikátor 9: 11-12.
Ezért arra buzditalak, hogy ne add fel, keresd Isten mert megtalálható. Figyelj oda a mondandójára. És ne feled te is fontos vagy számára!!!!
Mit vársz? Erről szól a kereszténység, add oda az utolsó filléredet, a gatyádat is add oda a "szegény gazdagnak".
Ami a földön van, minden a hatalom érdekében történik. A forgatókönyvet teljesítik (biblia) Isten nevében , ezt túl kell élni.
Tényleg túl sokat akarok, hogy munkát kérek? Jövedelmet? Hogy a családomat el tudjam tartani?
A mai fiatalok egy hétvége alatt tapsolnak el annyi pénzt, amiért én imádkozom! Nekik miért jár munka? Nekem miért nem? Az ilyen kis hülyék, akiknek eszük nem sok van és a fizetésük cigire, műkörömre, fodrászra, cipőre, ruhára és bulira megy el és még a szüleik is körbe röhögik miért érnek többet mint én, vagy a gyerekem, feleségem? Nekünk az életben maradáshoz kellene a fizetés, nem ilyen particuccokra!
Nincs igazság! Még Isten is jó testű emberek felé hajlik, magasról tesz a magamfajta csórókra!
Nem soha nem haragudtam, mert a rossz dolgok nem tőle származnak:
(Jakab 1:13) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.
A rossz dolgok jelenleg e világ uralkodójának a számlájára is írható, és persze van mikor mi is rossz döntést hozunk és learatjuk amit elvetettünk.
Ahogy az első válaszoló nagyon jól írta, még a fejünkön levő hajszálról is tudomása van hogy ha egy leesik.
Én is csak buzdítani tudlak, hogy ne ad fel a remény hal meg utoljára.
És még Pál apostol szavait szeretném megosztani veled:
(Róma 10:13) 13 Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”.
Kitartó ima, a teremtőhöz, Jézuson keresztül, és párosítsd cselekedetekkel,
Minden kezdet nehéz, de ha egy lépést tettél felé, akkor Ő kettőt fog tenni feléd.
Eleve elrendelés nincs. Az, hogy jó vagy rossz, hívő hagy hitetlen, sikeres vagy épp sikertelen leszel-e, csakis és kizárólag rajtad múlik.
Ismerek olyat, aki elképesztően nyomorúságos és reménytelen helyzetből is ki tudta hozni a legjobbat, és jó, viszonylag sikeres ember lett belőle. De olyat is, aki az égvilágon mindent megkapott, mégis egy élhetetlen alak lett belőle.
Az Úr mindenkinek a képességeivel tisztában van, és mindenkinek akkora megpróbáltatásokat ad, amelyeket az illető még képes legyőzni. Ha neked ilyen sok megpróbáltatást adott, az arra utal, hogy te egy nagyon, nagyon erős ember vagy (még akkor is, ha nem érzed magad annak), aki KÉPES megbirkózni mindezekkel a problémákkal. Gondolj erre, amikor elcsüggedsz!
Egyébként én sem vagyok valami jól eleresztve, még 30 sem vagyok, mégis többször voltam már nagyon súlyos beteg, mint a legtöbb ember egész életében. Emiatt az iskolából is sokat hiányoztam annak idején, ami miatt nem is volt sok barátom. Rengeteg mindent kellett bepótolnom, ami a legtöbb embernek alap.
Mégis megküzdöttem a próbatételeimmel, bár az Úr segítsége nélkül ez sosem sikerülhetett volna. Ma már családanya és boldog ember vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!