Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten azok imáit is meghallgat...

Isten azok imáit is meghallgatja és segít, akik még csak keresők, de nincsenek megtérve?

Figyelt kérdés
2013. márc. 1. 11:17
1 2
 1/13 poet1 ***** válasza:
21%
elvileg nem,de vannak kivételek. A bűnős ember a Biblia szerint hiábavaló. A másik igevers így szól: Isten meg nem hallgatja a hiábavalóságot és a Mindenható arra nem tekint. Ha nincs súlyos bűnöd, nagyobb esélyed van, főleg ha nem tértél meg, de érdekel Isten.
2013. márc. 1. 11:33
 2/13 Pietrosol ***** válasza:
60%

Szia!

Hogyne!

"az Isten országa ti bennetek van."

Hol van Isten, az országán belül vagy kívül?

Képtelen vagy elszakadni Istentől, legfeljebb,-mert kívül keresed-nem találod! Ahogy Pascal mondta Istenről: "nem keresnél engem, ha nem lennék benned."

2013. márc. 1. 11:53
 3/13 A kérdező kommentje:
Járok templomba és nagyon igyekszem a Biblia szerint élni, de egyre inkább azt hiszem, hogy még nem vagyok megtérve. Én nem érzem, hogy Isten szeretne engem és imádkozom azért, hogy megtalálhassam, de ha nem hallgatja meg az imám, mert még nem vagyok megtérve, akkor ugyan hogy tudna segíteni?
2013. márc. 1. 11:57
 4/13 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az Isten ismeri az övéit, Ő maga választotta el a szenteket már születésük előtt, sőt, a világ alkotása előtt. A te megtérésed is egyedül Őtőle függ, hiszen senki sem mehet a Felkent Jézushoz, ha nem az Isten vonzza. A Krisztust is még akkor adta a mi megmenekülésünkért, amikor még bűneinkben voltunk, az Ő szeretete nem korlátozódik a már megtértekre, sőt, az egész világot szereti, ebben az elveszett állapotában is.

Segíteni sem csak akkor "tud" Isten, ha már újjászületett hívő szól hozzá, hiszen akkor sose térne meg senki, mert mindenki bűnösként kezdi, és nem lenne kinek az imáját meghallgatnia.

Ne félj, tarts ki az imádságban és dicséretben, mert jó hálákat adni mindenért. Ez az egy valódi dolga van az embernek ebben a földi életben: megérteni Isten mindenek felett való szeretetét, hatalmát, igazságosságát, és megalázni magát Őelőtte, Neki szolgálni teljes szívből. Csak ez ad értelmet mindennek.

2013. márc. 1. 12:09
 5/13 Hazardteam ***** válasza:
75%

10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő.

11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedő is.

12. Bőjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenből, a mit szerzek.

13. A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!

14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.

15. Vivének pedig hozzá kis gyermekeket is, hogy illesse azokat; mikor pedig a tanítványok ezt látták, megdorgálák azokat.

16. De Jézus magához híván őket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jőjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.

17. Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen nem megy be abba.

Szólj hozzá úgy, mint apádhoz, mint Mindenható Istenhez és szólj/állj/közelíts hozzá úgy, olyan természetességgel és nyitottsággal, mint ami a kisgyerekeket jellemzi. Ha nem tudod hogyan kell, nézz meg egy ilyen kis picurkát, vagy beszélgess egyel:) az olyan szemenszedett hazugságokat (ás egyéb szemeteket) mint amikkel az első "hozzászóló" próbálkozik, hagyd, hogy Isten kisöpörje a fejedből. Téged Ő formált, az Ő akaratából vagy itt, Ő adott lelket és az sem véletlen, hogy belül hajt valami Őhozzá. Szólj hozzá bátran a saját szavaiddal, ne imakönyvekből, begyakorolt imádságokat ismételgetve, vagy ilyesmi. Hanem a saját, őszinte szavaiddal Isten szereti az őszinteséget és ha megnyílsz neki. Máté vámszedő volt, Mária Magdalena prosti, Pál apostol keresztényüldöző vérgőzös vallási fanatikus és lehetne még sorolni a többieket is. Innen indultak, nem voltak sokkal "jópofább" emberek, mint mi. aztán mi lett belőlük?:) Tudod, CSAK Isten változtathat meg egy embert és Ő tisztában van veled, meg az adottságaiddal és Ő ismer csak egyes egyedül, jobban, mint te saját magadat. Úgyhogy én azt mondom: Szólj hozzá és válaszolni fog. És csak természetesen.

2013. márc. 1. 12:37
 6/13 poet1 ***** válasza:
30%
aki lehúzott, olvassa már el a nagyprófétáknál ezt: loptok és csaltok és a földet megkapnátok? Magyarul Isten nem hallgatja meg aki nem az övé.. Még példa: újszövetségből : akik az isten kegyelmét bújálkodásra használják, magyarul Isten kegyelme egyeseknek nem a jó evidenciája
2013. márc. 1. 13:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Persze. Minden őszinte imát meghallgat, és a maga idejében és módján válaszol. Ha úgy érzi jónak, hogy évek múlva kapd meg azt, amit kérsz, mert esetleg még szükséged van némi időre a fejlődéshez, akkor bizony évek múlva fogod csak megkapni. Ha úgy látja, hogy nem érdemled meg azt, amit kérsz, akkor nem kapod meg, ilyen esetben magadba kéne szállni és fejlődni.

Röviden és tömören: igen.

2013. márc. 1. 14:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Isten mindenkinek az ímáját meghalgatja, csak nem mindegyikre válaszol. Te segitenél egy olyan embernek aki avval a kéréssel fordul hozzád, hogy áld meg mert csatába megy és győzni akar? Vagy egy olyan ember imájára válaszolnál aki csalni, lopni vagy más roszra készül és a segitségedet kérné? Bár a Biblia azt iraja, hogy aki kitartóan kér az kap de ezt nem az ilyen kérésekre érvényes. Figyeld meg hogyan fogalmaz: "Így tehát azt mondom nektek, hogy állandóan kérjetek, és adnak nektek; állandóan keressetek, és találtok; állandóan zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindenki, aki kér, kap, és mindenki, aki keres, talál, és mindenkinek, aki zörget, megnyittatik. Ugyan melyik apa az közöttetek, aki, ha a fia halat kér, netán kígyót ad neki hal helyett?  Vagy ugyanígy, ha tojást kér, skorpiót ad neki?  Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni a gyermekeiteknek, akkor az égi Atya mennyivel inkább ad szent szellemet azoknak, akik kérik őt!” Lukács 11:9-13.

Tehát ha szent szellemet kérünk és az arra kell hogy megteremjük a szellem gyümolcsét, akkor Isten válaszol az imánkra. A szellem gyümölcse pedig ezek : "A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény." Galácia 5:22-23

Ezenkivül Jézus megtanitot minket imádkozni és ha az imáinkban ezt figyelembe vesszük, akkor Isten nemcsak hogy meghalgat de a maga idejében válaszol is rá."És mindazt, amit hittel kértek imában, megkapjátok." Máté 21:22

A megtérés viszont csak akkor lehetséges ha pontos ismeretet szereztél és ez Isten nélkül lehetetlen. Ha arra kéred, hogy szeretnéd őszintén megismerni ŐT és megakarod tanulni az akarata szerint élni, akkor Ő biztos, hogy segiteni fog. Figyeld meg mit mond ezzel kapcsolatban a Biblia: "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról." János 17:3.

Ezért ha Te egy kereső vagy és még nem tértél meg, akkor kérd kitartóan imában Isten vezetését, és meglátod, hogy Ő is küzeledni fog hozzád és segiteni fog, hogy megismerd. "Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok" Jakab 4:8

Azt kivánom, hogy mihamarab ismerd meg az egyedüli igaz Istent és tanulj meg járni az utjain, hogy igy Te is részesülj mindazokban az áldásokban amit megigért az Őt félőknek.

2013. márc. 1. 17:51
 9/13 anonim ***** válasza:

"És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem."

"Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik."

2013. márc. 1. 18:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. márc. 1. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!