Azt hallottam hogy az özönvíz előtt még éltek dinoszauruszok! Akkor a dinoszauruszok csak 3-4000 éve nincsenek a földön?
Szia!
Erre sajnos nincs egyértelmű válasz a Bibliából. Én személy szerint idősebbnek gondolom a dínókat mint az embereket. Csak utalás van arra a Bibliában, hogy a Föld nem egyidős az emberiséggel, mivel nem a hatnapos teremtés első napján alkotta Isten a földet, hanem a 'kezdetben'. A hatnapos teremtés előtt a menny és a föld valószínű egybe volt szerkesztve, amelyet 'ismét' egybe fog szerkeszteni Isten a helyreállítás után. Utalás van arra is, hogy Lucifer itt a földön uralkodott és lázadt fel Isten ellen, tehát az ember teremtése előtt létezhetett már egy civilizáció itt a földön, amit szintén egy özönvízszerű ítélet pusztíthatott el, mint a Noé kortársait is.
Nyílvános provokációra vársz választ?
Ha nem hiszel a Bibliában, akkor hogy várod el, hogy bárki választ adjon neked? Kötekedés, gúnyolódás.... nem sajnálod ezekre az energiád?
Szerintem az özönvíz után is élt egy-két dínó.
Dán 14,27 - Ekkor Dániel szurkot, hájat és szőrt vett, összefőzte őket, pogácsákat csinált belőlük és beadogatta őket a kígyó szájába. A kígyó megette és szétpukkadt. Erre azt mondta: "Nézzétek, mit imádtatok!"
Ez a kígyó valójában az eredeti nyelven sárkányt jelent nem kígyót.
"Jób 40,15 - Nézd a behemótot! Éppúgy füvön él, mint a szarvasmarha."
A behemót szintén egy dinó. Kérdés hogy vajon hogy szerepelhet a pontos leírása (A 40,15 után, olvasd el, nagyon jól passzol a leírás egy dinoszauruszra, még a pontos fajt is ki lehet találni) a Bibliában, ha a dinoszauruszok valóban kihaltak már x millió évvel az ember megjelenése előtt?
Ezért most valószínűleg sokan hülyének néznek majd de én ezek után a Szent György-féle sárkányban is hajlamos vagyok hinni.
Hát ti ne gyertek geológusnak, srácok! Az őslénytan vizsgáról úgy kivágnak majd, mint a pinty!
Egyébként érdekesen mixelitek a dolgokat! Dinókról egy szó sincs a Bibliában, de valamiért egykori létezésüket - amit a természettudományos kutatások igazoltak - elfogadjátok. Ugyanakkor azokat a tudományos kutatásokat, amik a Föld korát (4,6 milliárd év) megállapították, nem veszitek figyelembe, azt gondolva, hogy a Biblia szószerinti földtörténeti könyvként értelmezhető. Lennétek legalább következetesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!