Keresztelőre (katolikus) baj ha "csak" ezüst karkötőt vagy nyakláncot viszünk meg gravírozott kiskanalat?
Amikor a kislányomat kereszteltük nem volt semmilyen ajándék és nem is fizettünk semmit senkinek.
A keresztségért Jézus fizetett a vérével.
"Én a keresztszülők idejét kértem keresztelőre, életük végéig, hogy tanítsák a keresztgyerekeiket és ezt keményen be fogom vasalni rajtuk."
Igen szerintem is a keresztszülőség felelősséget jelent. A keresztszülő vállalja hogy a gyereket segíteni fogja élete végéig lelki kérdésekben.
Ez egy fogadalom vagy igéret Isten előtt.
Isten az ilyesmit komolyan veszi és ha mondjuk a gyerek drogos hajléktalan lesz a keresztszülők pedig nem foglalkoztak vele akkor az részben lehet az ő felelősségük. A túlvilágon erről számot kell adni.
Ezért sokan jobban tennék ha nem is vállalnák el a keresztszülőséget, mert ezzel lehet hogy olyasmit vállalnak el amit aztán nem tudnak teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!