Keresztény értelmezésben Mohamed hamis prófétának számít?
csatlakozom előttem szólóhoz
A Mohamed és a Buddha általi tanítások sokkal régebbiek mint a kezdetektől létező igazság.S eltérnek a gondolat menettől.
teljesen másról beszélnek,
S van fogalmunk a tanításukról, legalább is akik utána néztek ezeknek, és Én megtettem.
S ha a kutatásaim nem csalnak, akkor pontosan hogy a tanítványok Arábia területére menekültek és most nem az apostolokról beszélek, hanem a többi tanítványról, és ott is hirdették Jézus királyságának a jó hírét.
Innen tudhatta illetve hallhatott a későbbiekben meg született Mohamed is, és ezért került bele egy kicsit Jézusról szó. Talán nem olvasta az iratokat, és köztük azokat sem amit a fent hozzá szóló írt, hogy a Biblián kívüli dolgokon átok van.
egyébként is erős nacionalista érzület van ezekben a későbbi könyvekben és ne támogatják az emberiséget, hogy eggyé kovácsolja hanem egy nemzetet dicsőít, és felemeli a keleti embereket a többi származású emberek főlé,
Mint ha Hitlert hallanám hogy csak a Németek az eredeti emberek.
Na a Teremtő nem nacionalista.
19-es válaszolónak, viszont „halvány lila gőze nincs” a kereszténység tanításáról. Ha figyelmesen elolvasná az Újszövetséget, rájönne, hogy se Jézus se az apostolok nem voltak liberálisak, nem hirdettek „vallásközi toleranciát”. (Viszont itt kell megjegyezni, hogy Jézus nem írta elő, hogy az evangélium terjesztésében erőszakot lehessen alkalmazni. Akik tehát erőszakot alkalmaztak és megöltek embereket - inkvizíció -, azok nem voltak keresztények!)
Érdemes a vallásokat mérlegre tenni, ajánlom figyelmébe Albert Schweitzer: A keresztyénség és a világvallások c. írását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!