Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evangélikusok! Mi a Magyarorsz...

Evangélikusok! Mi a Magyarországi Evangélikus Egyház állásfoglalása a melegekkel kapcsolatban? Értem ezt minden szintre, tehát homoszexuális párkapcsolat, élettársi kapcsolat, házasság, gyermek örökbefogadása.

Figyelt kérdés
2013. febr. 23. 13:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Miért, utolsó, mi bajod a homoszexuális lelkészekkel ? Mi az szerinted, ami miattne tudná ellátni a feladatát ?
2013. júl. 1. 10:59
 12/23 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy nem tudná ellátni a feladatát. DE erkölcsileg ezzel még nem tudok azonosulni.
2013. júl. 4. 16:46
 13/23 anonim ***** válasza:
Erkölcsileg ? Nem elég nagy bizonyíték számodra az illető részéről, hogy lelkésznek áll, Isten szolgálatának szenteli az életét ? Te képes lennél erre ?
2013. júl. 6. 03:13
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha homoszexuális lelkészek adnak össze homoszexuális párokat, az ehhez asszisztáló gyülekezetekben, az már kb a világ vége.
2014. febr. 15. 15:21
 15/23 anonim ***** válasza:

Timóteus 3, 1-5

"1Igaz beszéd ez: ha valaki püspökségre törekszik, jó munkát kíván. Szükséges tehát, hogy a püspök legyen feddhetetlen, egyfeleségű férfi; ........"

Ennyit a homoszexuális pásztorokról.

2014. febr. 15. 15:32
 16/23 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Attól még akár önmegtartóztató életet is élhet, a vágyairól nem tehet... De bírom az ítélkezős embereket, kíváncsi vagyok, ők mit tennének annak a helyében, akiket üldöznek.
2014. febr. 23. 15:40
 17/23 anonim ***** válasza:
Senki nem üldöz senkit! Ez az Ige. Nyilván nem véletlenül került bele a Bibliába.
2014. febr. 23. 18:56
 18/23 anonim ***** válasza:
Igen, és ezért kell a Pokolra kívánni mindenkit, aki nem olyan, mint a nagy átlag, mi? Senki sem magának választotta ezt a sorsot, nekem elhiheted!
2014. febr. 23. 19:34
 19/23 anonim ***** válasza:
Teljes félreértés. A kereszténység nem arról szól hogy bárkit is a pokolba kívánnánk! Ez nem igaz!!!! Sőt! De azt elvárom a gyülekezetemtől hogy stabil Bibliai alapokon álljon. És ehhez a Biblia az elsődleges zsinórmérték.
2014. febr. 23. 20:18
 20/23 anonim ***** válasza:
Ahan, szóval rekesszük ki a melegeket... Kit érdekel az emberek életútja, de az sem érdekes, hogy valójában ki milyen ember, ha meleg, ki kell rekeszteni.
2014. febr. 23. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!