Ha megígértem egy embernek, hogy soha nem mondok el róla másnak valamit, de mégis megtettem ezt, azt meg kell mondanom az illetőnek, akinek az ígéretet tettem a Biblia szerint?
Nos, ha már nem is fontos neked akkor is a felebarátod.
Jézus arra tanított, hogy nem csak azokat kell szeretnünk akik minket szeretnek, mert az nem nehéz.
Azokat is szeretnünk kell akik nem szeretnek, sőt talán még ártanak is nekünk.
S ha valamit megígértünk tartsuk be.
Erre van egy Biblia idézet:
(Máté 5:37) 37 Hanem beszédetekben legyen a ti igenetek igen, a nemetek pedig nem, mert ami ezeken felül van, a gonosztól van.
(Prédikátor 5:4-6) 4 Ha fogadalmat teszel Istennek, ne halogasd megadni, mert senki sem leli gyönyörűségét az ostobákban. Amit fogadsz, azt add is meg. 5 Jobb, ha nem fogadsz, mintha fogadsz, és nem teljesíted. 6 Ne hagyd, hogy szád bűnbe vigye testedet, és ne mondd az angyal előtt, hogy ez tévedés volt. Miért gerjedjen haragra az igaz Isten beszéded miatt, és tegye tönkre kezed munkáját?
ígéretet tettél valakinek s ezt az Isten is hallotta.
Persze nem kell most annyira megijedned mert nem követtél el akkora bűnt, hiszen nem nagyon vagy tisztába ezekkel, hiszen nem ismered a szent írást.
De legközelebb legyél óvatos, és ne tedd többé, mert már tudod, hogy nem helyes.
„Kigúnyolja embertársát az
esztelen, az értelmes ember pedig
hallgat. A rágalmazó titkokat tár
fel, de a hűséges lélek leplezi a
dolgot.” (Péld 11:12-13)
„A
rágalmazó titkokat fed fel, azért a
fecsegővel ne barátkozz!” (Péld
20:19)
„az
álnok ember viszályt támaszt, a
rágalmazó szétválasztja a barátokat
is” (Péld 16:28)
„Az
ostobának saját szája a romlása, és
ajka önmagának a csapdája. A
rágalmazó szavai, mint a jó falatok,
behatolnak a test belsejébe.” (Péld
18:7-8)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!