Vallásos emberektől szeretnék kérdezni és segítséget kérni (keresztény), hogy szeretnék megtérni de életem során sok hibát követtem el (pl: házasság elötti szexuális élet). , hogy ennek ellenére is lehetséges, hogy Isten megbocsájtson nekem?
Szia!
Ne aggódj, élete során mindenki követ el hibákat, még azok is, akit gyerekkoruktól fogva hitben nevelnek. Nincs olyan, amit ne lehetne megbocsátani.
A boldog párkapcsolat egy csodálatos dolog, ha ilyenben van részed, örülj neki, és élvezd! Ha eddig csináltatok valamit, és ezután már nem, az lehet, hogy visszalépésnek számítana és gondot okozna a kapcsolatban - kivéve, ha veled együtt a párod is meg szeretne térni. Beszéltetek már erről?
Addig is, amíg az "elején" vagy, olvasd csak tovább a Bibliát, de ne csak olvasd, hanem gondolkodj is el rajta! Néha ugyanis nem könnyű értelmezni... Javaslom még, hogy legalább néha-néha járj el templomba, ott is sok mindent megtudhatsz. Ha még nem választottál felekezetet (már ha akarsz egyáltalán bármilyen felekezetet is választani), akkor az evangélikus, református vagy katolikus egyházat tudom javasolni. A többiről nem nagyon vannak ismereteim.
Szia!
Előző vagyok, ne haragudj, az előbb csak a kérdést olvastam el, a válaszokat nem, de láttam, hogy azóta már többet is írtál.
Itt felvetődik még egy pár nagyon fontos kérdés.
Szereted a párodat, és ő szeret téged? Zavar téged az ő "bűnös" múltja, és az, hogy őt nem érdekli a hit? Azért "csinálod", mert félsz, hogy ha nem, akkor elveszíted? Az oké, hogy te is akarod, de utána meg azt írod, hogy a párkapcsolatod megmentése miatt tennéd... Ok, nem csodálkozom rajta, hogy zavaros kissé, amiket írsz, megértelek. Inkább azt javaslom, hogy ne görcsölj ezen; ha nyugodt vagy, sokkal könnyebb gondolkozni.
Mióta vagytok együtt amúgy?
az előző vagyok: kedves Kérdező? Hol van az a Bibliába leírva ,hogy házasságon belüli sex /akár orális / bűn??
Ha olvastok valamit nem csak egy szöveget kell kiemelni,hanem a szöveg környezetet is át kell tanulmányozni!! Teljesen más értelmet ad az egésznek.Biblia szövegekkel nem szabad dobálózni meg kell nézni az előzményeket,kiknek, mikor és miért lett írva..
Kedves Nika11!
Én nem állítottam én éppen hogy ezt kérdezem, hogy valóban ekkora bűn-e,mert nagyon sokan ezt állítják a Bibliából?!Én nem olvastam még végig el de sokat jártam már utána dolgoknak és sok helyütt ezt írják, hogy igenis bűn és, hogy le is van benne írva.Sokan a paráznaság szó alatt értik, hogy ez is az.De én is a te véleményeden vagyok,hogy a páromat imádom és vele együtt mindenét...Csak féltem/ek,hogy ha ez tényleg bűn, hogy tudnék megszabadulni tőle ha egyszer szeretem a párom AHOGY VAN ÉS VELE EGYÜTT MINDENÉT és nincs is ellenemre csinálni.Érted?Én nem állítottam én kérdeztem,hogy tényleg így van e,hogy a Biblia szerint bűn,de valószínű én hibáztam,mert lehet nem mindenhol kérdeztem,hanem már állítottam h ez bűn.Kicsit lehet zavarosan írtam de most az életem is elég zavaros és hatással van rám.
"Akkor mért hordanak a nők ma nadrágot??????"
Rossz példát hoztál fel mert szerintem az hogy nők nadrágot hordanak egyértelműen bűn. Főleg az hogy egyes nadrágok olyanok hogy gyakorlatilag tökéletesen látni engedik a nőt deréktól lefele. Ha meztelen lenne az se lenne nagy különbség, csak a szín változna.
Attól még hogy valamit sokan csinálnak és a társadalom nem ítéli el lehet bűn.
Ha azt nézed a fogamzásgátlás is bűn.
Nézzük csak: szex csak házasságban és csak fogamzás céljából. Van aki így értelmezi ezt az egészet, az ilyeneknek van 7-8 gyereke, igaz eltartani nem tudja, de bevállalta, mert szerinte a fogamzásgátlás bűn.
Szerintem akkor is szerethet Isten, ha nem tartod be szóról szóra a Bibliát. Nem kell bigott módon hinni, mert csak szintén bigott emberek lesznek társaid.
Akkor sincs nagy gond, ha szexelsz házasság előtt, alatt. Ha lelkileg bánt a dolog elmész gyónni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!