Honnan tudom, hogy mi a sorsom?
Az élet értelme, hogy Istennek tetsző életet élj.
Vagy, az evolúció nem tervez, hanem végez. Így az élet értelmét mindenki saját maga válaszja meg.
Teljesíteni biztosan kell egy-két dolgot. Az iskola és az adófizetés nem igen kerűlhető el.
Azért jöttél a világra, mert anyukád megszűlt.
Válaszoltam minden kérdésre, de majd jönnek a hívők és jól kiokosítanak, engem pedig szépen lepontoznak ahogy szokták. De vigyázz! Nem mindig az az igaz, amit hallani akarsz, vagy amit gyönyörű szépen megfogalmaznak.
Ha hívő vagy, akkor ez nem kérdés, ahogy az előttem szóló is írta, istennek tetsző életet élni.
Ha nem vagy az, akkor annyit mondhatok, az élet nem egy egyszerű szerepjáték(illetve bizonyos értelemben az, de most mindegy) hogy level1: küldetés felderítése level2: küldetés teljesítése....
Mindenekelőtt tájékozódj a neten, rengetek eszme létezik a földön, rengeteg tudomány ág is létezik... aztán következtetsz, de ha pl bibliát választod úgy is 8...
a sorsod nyilván észreveszed, miközben történik veled. előre látni nem lehet, merthogy nincs előre megírva.
és hogy miért jöttél ide? miért ne? még mindig jobb, mintha növény lennél, vagy rovar.
élj, élvezkedj, érezd jól magad, ilyesmi a lényeg szerintem. :)
A vallásos világnézetek szerint a feladatod Istennek tetsző életet élni. Ezt persze sokféleképpen lehet, eldöntheted, hogyan valósítod meg.
Az átlagember félhivatalos világnézete szerint az a célod és feladatod, hogy igyekezz magas státuszra (diploma, sok pénz, nagy lakás, jó autó, jó nő) szert tenni.
Szerintem nincs feladatunk és célunk, ehelyett szabadok vagyunk, az 'kell' csinálnunk, amit akarunk (már amennyiben lehetőségünk van rá).
köszönöm a válaszokat
véglis hülye kérdést tettem fel,sztem:S
mindenki máshogy gondolja az élet értelmét, szerintem..
A Bibliát biztos nem válaszom, de azért köszönöm a tanácsokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!