A Bibliában hol van benne, hogy nem fogadja el a meleget, biszexuálisokat?
Miért teremtett volna Isten melegeket? Ez a feltevés gyerekes!
Ha egészséges vagy te és a feleséged de mégis egy fogyatékos gyereked születik ki fog téged hibáztatni? Senki! Nos ez is épp ilyen. Isten nem tehet arról hogy kiben milyen tulajdonságok, érzések vagy vágyak fejlődnek ki. Persze sokkal könnyebb Istent hibáztatni mint tenni ez ellen.
9
Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,
10
Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.
11
Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által.
Sajnos nem tudom kiemelni, de 11-es versszak.
" sokan vannak, akik felhagytak helytelen dolgokkal, köztük akár a homoszexualitással. Tehát egyáltalán nem lehetetlen"
Mint ahogy egy lábon ugrálva közlekedni sem lehetetlen, csak én nem tartom okos döntésnek, ha testi okok nem indokolják.
És hogy nem panaszkodtak: persze, hogy nem. Ők elhitték, hogy rossz volt az addigi életük, és egy ilyen társaságban nem hiszem, hogy sok megértésre találtak volna.
Idézek egy részt Birtalan Balázs könyvéből:
"1973-ban jelent meg először, 1992-ben negyedszer az Egyesült Államokban Andrew
Comiskey Pursuing Sexual Wholeness c. könyve. A szerző beszámol saját homoszexuális
múltjáról, kalandjairól, megtéréséről és gyógyulásáról. Revelációként hatott számára, amikor
szembesült a Római levél és az 1. Korintusi levél vonatkozó perikópáival, és úgy megrendült,
hogy menten heteroszexuálissá változott. Megnősült, s azóta főállásban prédikál arról, ami
könyvének alcíme: Hogyan gyógyítja Jézus a homoszexuális embert. Hogy hogyan? A kötet
vége felé az alábbi epizóddal találkozunk:
------
Egy alkalommal, miközben a szexuális megváltottságról tartottam előadássorozatot, úgy éreztem,
hogy égek a vágytól, kifejezetten a férfiszerelem s annak beteljesülése iránt. Szinte fájt a vágyakozás.
Frusztrálva éreztem magam, hogy férfibarátaim nem tudják kielégíteni e szükségletemet,
és ennél is frusztrálóbb volt, hogy a velük való széttört kapcsolatban még mindig felfedeztem ezt a
vágyakozást. Kísértést éreztem, hogy férfitestekről való képzelgésben élvezkedjek. És Istent
hibáztattam az egészért – a bennem maradt hiányért, a neurotikus dependencia feszültségeiért, a
kísértésekért. S mindenek fölött az Ő távolmaradását hibáztattam, harcaim közepette.
------
Talán nem vagyok elfogult, amikor határozottan úgy vélem: ez nem gyógyulás! És egyetlen
épeszű orvos vagy pszichológus sem tartaná annak, még akkor sem, ha ez csupán egyetlen
bekezdés a kétszáz oldalas könyvben. Továbbá elég kiábrándító volna, ha Jézus gyógyításai
minden téren csupán ennyire lennének hatékonyak."
előzőnél a pont :D
még annyit hozzátennék, ha megnősült, eleve nem votl homoszexuális, legfeljebb biszexuális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!