Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában hol van benne,...

A Bibliában hol van benne, hogy nem fogadja el a meleget, biszexuálisokat?

Figyelt kérdés
Ha tudtok, idézzetek is, kérlek!

2013. febr. 18. 22:23
1 2 3 4 5
 41/49 Mulder614 ***** válasza:
56%

Miért teremtett volna Isten melegeket? Ez a feltevés gyerekes!

Ha egészséges vagy te és a feleséged de mégis egy fogyatékos gyereked születik ki fog téged hibáztatni? Senki! Nos ez is épp ilyen. Isten nem tehet arról hogy kiben milyen tulajdonságok, érzések vagy vágyak fejlődnek ki. Persze sokkal könnyebb Istent hibáztatni mint tenni ez ellen.

2013. febr. 24. 10:46
 42/49 anonim ***** válasza:
Hol van ilyen a Korinthoszi levélben, hogy egyszer csak felhagytak emberek?Jó mondani bármit lehet...
2013. febr. 24. 16:18
 43/49 anonim ***** válasza:

9

Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,

10

Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.

11

Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által.

Sajnos nem tudom kiemelni, de 11-es versszak.

2013. febr. 24. 16:52
 44/49 anonim ***** válasza:
51%

" sokan vannak, akik felhagytak helytelen dolgokkal, köztük akár a homoszexualitással. Tehát egyáltalán nem lehetetlen"

Mint ahogy egy lábon ugrálva közlekedni sem lehetetlen, csak én nem tartom okos döntésnek, ha testi okok nem indokolják.

És hogy nem panaszkodtak: persze, hogy nem. Ők elhitték, hogy rossz volt az addigi életük, és egy ilyen társaságban nem hiszem, hogy sok megértésre találtak volna.

Idézek egy részt Birtalan Balázs könyvéből:

"1973-ban jelent meg először, 1992-ben negyedszer az Egyesült Államokban Andrew

Comiskey Pursuing Sexual Wholeness c. könyve. A szerző beszámol saját homoszexuális

múltjáról, kalandjairól, megtéréséről és gyógyulásáról. Revelációként hatott számára, amikor

szembesült a Római levél és az 1. Korintusi levél vonatkozó perikópáival, és úgy megrendült,

hogy menten heteroszexuálissá változott. Megnősült, s azóta főállásban prédikál arról, ami

könyvének alcíme: Hogyan gyógyítja Jézus a homoszexuális embert. Hogy hogyan? A kötet

vége felé az alábbi epizóddal találkozunk:

------

Egy alkalommal, miközben a szexuális megváltottságról tartottam előadássorozatot, úgy éreztem,

hogy égek a vágytól, kifejezetten a férfiszerelem s annak beteljesülése iránt. Szinte fájt a vágyakozás.

Frusztrálva éreztem magam, hogy férfibarátaim nem tudják kielégíteni e szükségletemet,

és ennél is frusztrálóbb volt, hogy a velük való széttört kapcsolatban még mindig felfedeztem ezt a

vágyakozást. Kísértést éreztem, hogy férfitestekről való képzelgésben élvezkedjek. És Istent

hibáztattam az egészért – a bennem maradt hiányért, a neurotikus dependencia feszültségeiért, a

kísértésekért. S mindenek fölött az Ő távolmaradását hibáztattam, harcaim közepette.

------

Talán nem vagyok elfogult, amikor határozottan úgy vélem: ez nem gyógyulás! És egyetlen

épeszű orvos vagy pszichológus sem tartaná annak, még akkor sem, ha ez csupán egyetlen

bekezdés a kétszáz oldalas könyvben. Továbbá elég kiábrándító volna, ha Jézus gyógyításai

minden téren csupán ennyire lennének hatékonyak."

2013. febr. 24. 17:36
 45/49 anonim ***** válasza:

előzőnél a pont :D

még annyit hozzátennék, ha megnősült, eleve nem votl homoszexuális, legfeljebb biszexuális.

2013. febr. 24. 19:49
 46/49 RebbeTevje válasza:
A pulyát leginkább a meztelen kisgyerekre használják. A Károli féle fordítás így pontatlan. Mert a szó inkább a pedofil lehetne, ha a szónak amit forditott a gyerekhez van köze. Más fordítasban ott ahol ez a szó van, prostituált kifejezést használják. Akármelyik is a helyes a szexuális bűnelkövetések vannak felsorolva és ott szerepel a homoszexualitás is.
2015. okt. 11. 11:13
 47/49 RebbeTevje válasza:
Ami érdekesség, hogy a bálványimádást is, ami az idegen isten tisztelete a szexuális bűnök között sorolja fel. Az ó szövetségben sokszor használja a paráznalkodni kifejezést a bálványimádásra. Ami az olvasatomban az elkötelettség nélküli csak szexuális aktus kifejeződése.
2015. okt. 11. 11:21
 48/49 anonim válasza:
Az van megírva, hogy aki ilyen vétkeket űz, az nem üdvözül. Mint ahogy azt lent említik. Ezt semmiképp ne úgy vedd, mint okot az ilyenek elítélésére. Ítélkezni nekünk, ugyanolyan bűnös embereknek nincs jogunk Isten törvényével. Azzal ő ítél.
2019. ápr. 30. 17:24
 49/49 anonim válasza:
Egy valami biztos. Ha valaki megtér Krisztusban, az még bűnös marad a földön, de onnantól kezdve harcban áll a bűnnel, mert Jézus példáját kívánja követni hálából. Ez nehéz minden bűnösnek. Nem csak a melegeknek.
2019. ápr. 30. 17:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!