A Bibliában hol van benne, hogy nem fogadja el a meleget, biszexuálisokat?
"Isten ma nem tesz csodákat."
Pedig velem tett, nem is egyet de többet is. Ezek között volt olyan is ami nagyon kézzelfogható érezhető és egyértelmű valódi csoda volt.
Ismerőseim közül is sokan vannak akik azért hívők mert nagyon is konkrét csodákat láttak.
Fogalmazhatnál finomabban is, azért mert Jehova Tanuja még nem kell sértegetni.
Én is nagyon veszélyesnek tartom a Jehova Tanui tanításokat de a tanuk sértegetésével nem hiszem hogy bármi jót elérhetnénk.
Köszönöm a válaszokat, elolvastam mindet.
Bennem is felmerült a kérdés, amit a 22-es válaszoló is megfogalmazott, hogy ha Isten nem fogadja el a melegeket, akkor miért teremtette őket? Mivel Isten jó, ezért nem ítélne önhibáján kívül senkit kárhozatra, és bár nem vagyok meleg, de ez nem olyan dolog, amin az ember tud változtatni.
Isador írta:
"Tehát annak ellenére, hogy valaki erre hajlik, mégis megőrizheti tisztaságát Isten előtt, ha felhagy ezzel."
De mégis milyen élet lehet az, ha folyton elnyomod magadban az érzéseket vagy tudomást sem veszel róla? A biszexuálisoknak annyival lehet ez könnyebb, hogy mind a két nemhez vonzódnak. De aki csak a saját neméhez? Neki akkor ezek szerint szenvedésben kellene élnie az életét?
"Mivel Isten jó, ezért nem ítélne önhibáján kívül senkit kárhozatra, és bár nem vagyok meleg, de ez nem olyan dolog, amin az ember tud változtatni."
Azt nem tudom hogy ember tud-e rajta változtatni de Isten egészen biztosan tud.
"De mégis milyen élet lehet az, ha folyton elnyomod magadban az érzéseket vagy tudomást sem veszel róla?"
Isten senkinek se ad olyan terhet amelyet ne tudna elviselni. És az biztos hogy ha valaki súlyos bűnt követ el sorozatosan akkor azzal a saját életét teszi tönkre. Már a földön is szenvedni fog és a túlvilágon is.
Manapság mindenki úgy gondolja hogy a legnagyobb boldogságot a házas élet jelenti a földön, pedig ha egyes szentek életét megnézzük akkor egyértelműen leírják hogy ennél Isten megismerése sokkal-sokkal nagyobb örömet jelent.
"Azt nem tudom hogy ember tud-e rajta változtatni de Isten egészen biztosan tud. "
akkor mutathatnál pár vizsgáltatot ez ügyben, mert az ÖSSZES mérvadó pszichológiai társaság állápontja szerint nem egészséges dolog ezen változtatni, nem is lehet, és nem is ajánlatos.
Kedves kérdező! Napjainkban számtalan példa van arra, hogy homoszexuális személyek felhagytak ezzel és meg tudták őrizni a tisztaságukat, egyikük sem panaszkodott arra, hogy mennyire nehéz lenne neki emiatt. Ez épp olyan, mint leszokni egy függőségről, időnként nehéz lehet, de sikerülhet és megéri az erőfeszítést.
Illetve ahogy mondtam Isten nem alkot homoszexuálisnak egy személyt, ez csupán a tökéletlenségünk következménye, valamint ahogy mondtam én nem ítélek el személyeket
Mutasd már meg ezeket a személyeket.
Amúgy nem sértésnek szántam a korábbit elnézést, csak a miheztartás végett mondtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!