Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az gáz, hogyha...

Szerintetek az gáz, hogyha 13,5 évesen leszek csak megkeresztelve?

Figyelt kérdés
2013. febr. 17. 15:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem, pont annyi voltam én is, és nem volt gáz :)
2013. febr. 17. 16:41
 12/19 anonim ***** válasza:
60%
Én szerencsére még nemvoltam, és nemis leszek...
2013. febr. 17. 16:42
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

Ha hiszel Istenben, és saját akaratból keresztelkedsz meg, akkor nem és gondolom, nem kényszerítenek.

Én 12 vagyok, de sosem leszek megkeresztelve, mert nem hiszek benne.

2013. febr. 17. 16:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Jézus már elmúlt 30 éves, mikor megkeresztelték. Vagyis nem gáz :)
2013. febr. 17. 16:48
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem gáz egyáltalán. Nálunk a templomban minden évben van 5-6 felnőtt, akik most keresztelkednek meg és idősebbek, mint te.
2013. febr. 17. 18:16
 16/19 anonim válasza:
71%

Az a gáz, ha meg leszel keresztelve.

(Tudom, tudom...)

2013. febr. 17. 20:07
 17/19 anonim ***** válasza:
43%

Ott a pont :D

2013. febr. 17. 20:27
 18/19 anonim ***** válasza:
21%

Annyiból gáz hogy ez azt jelenti hogy 13 és fél évet töltöttél el a keresztség kegyelme nélkül, teljesen kiszolgáltatva az eredendő bűnnek és a gonosz léleknek. Ez azt jelenti hogy a korábbi életed során felszedett rossz szokásoktól nem lesz könnyű megszabadulni. De ha Isten segít ebben akkor menni fog, Isten a legsúlyosabb függőségből vagy a legrosszabb szokásoktól is meg tud szabadítani egy pillanat alatt. Teljesen meg tudja változtatni az embert.

Viszont az előnye a késői keresztségnek hogy nem kell életgyónást végezned mert a keresztség minden korábbi bűnödet eltörli. Ez nagyon nagy kegyelem. :)

2013. febr. 18. 12:34
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem. Szerintem jobb is, hogy ha már eldöntheted, hogy megkereszteljenek-e vagy sem.

Engem csecsemőként kereszteltek meg, de nem kellett volna. Katolikusnak vagyok megkeresztelve, de nem gyakorlom a katolikus vallást. Hiszek Istenben, de nem vagyok keresztény. Emiatt nem örülök annak, hogy megkereszteltek. És ezért tartom jónak, ha nagyjából olyan idős korban keresztelnek meg téged, mint amennyi most vagy.

2013. febr. 18. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!