Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten maga a gonosz. Érdemes...

Isten maga a gonosz. Érdemes e gonosznak lenni?

Figyelt kérdés
A kedves jóindulatú emberekben úgy rúg bele isten ahogy akar. Szépeknek kedvez az isten csúnyáknak nem. Ha elmész egy állásinterjúra kiszórnak vagy alacsonyabb pozícióba kerülsz. Ha ismerkedni próbálnák akkor nem juttok semmire. De egy gonoszabb ember aki sárba tiporja a másikat az érvészül. Ez isten műve, mert hagyja hogy az emberi gonoszság eluralkodjon! A külső szépség számít az életben és nem a belső. Ha gonosz lennék másokkal törvényileg isten szeretne?

2013. febr. 13. 17:47
1 2 3 4 5
 41/49 aeterna válasza:
Kedves kérdező! Az hogy a te életed nem úgy folyik ahogy azt elképzelted, véleményem szerint nem tartozik Isten felelőssége alá. Ugyanis ebben a világban mindenkinek szabad akarata van, MINDENKINEK, és ha ebből kifolyólag téged szopat az élet, az az emberek hibája, mivel rengeteg érdekkülönbség van. (Ne érts félre, ezzel nem felmenteni akarlak.) PL: kirúgnak mert egy "szebb" embert vesznek fel a helyedre. Az a főnöködnek lesz jó, mert a helyeden már egy ő általa szebbnek, és ezáltal jobbnak gondolt személy tölti be a pozíciódat. Neked pedig rossz, mert nem lesz munkád, egy ideig. Nem Isten teszi ilyenné a világot hanem mi magunk, és amíg ezt nem látjuk be addig javulni sem fog. Mélyen együtt érzek veled, és szeretném ha rátalálnál az utadra, akárki is vagy. És hogy érdemes-e gonosznak lenni? Nos ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de szerintem gonosznak lenni, a legnagyobb átok amit ember elszenvedhet.
2013. jún. 28. 11:05
 42/49 anonim ***** válasza:

Érdemesebb lenne olvasgatni kicsit a Bibliát, mielőtt szamárságokat képzelsz Istenről.

Isten nem örül annak, hogy gonoszság érvényesül, de szabad akaratot adott nekünk, és mivel az ember anno úgy döntött, hogy Iten nélkül kíván boldogulni a szabad akaratával, hát megkaptuk a lehetőséget.Most ennek látod keserves következményeit.Amíg ez a világrendszer tart, addig sajnos lesznek az emberi ostobaságnak negatív következményei.

A kevésbé szépeknek is sokszor adatott olyan lehetőség, amivel az előnytelen külsejüket kompenzálni tudják.Pl intelligencia, kedves természet, tehetség,stb...Nem csak a szépség az egyetlen erény, amivel érvényesülni lehet.Ha viszont a munkáltató azért nem téged választ, mert nem tart szépnek, az nem Isten hibája, hanem a munkáltató ostobasága.Sajnos valóban olyan világot élünk, amelyben a látszat gyakran többet számít, mint a fontosabb értékek.De ezt is benne áll í Bibliában, nem tudom szó szerint idézni, de az a lényege, hogy a szépség csalóka dolog és sokszor hamis, gonosz lehet.Isten nem azt nézi, milyen az ember külseje, hanem a szíve szerint ítéli meg!Isten a jókat szereti.A szabad akarat kérdése miatt most közvetlenül nem avatkozik bele az életünkbe.De ha igyekszel neki tetsző életet élni és imáiddal keresed, akkor minden esélyed megvan rá, hogy érezd áldásos gondoskodását!

2013. nov. 5. 15:25
 43/49 anonim ***** válasza:
A gonoszsággal kapcsolatban pedig:Sátán és a gonosz démonok természetesen azon munkálkodnak hogy úgy tűnjön, a gonosz embereknek jobb.Ezzel is szeretnék elfordítani az embereket Istentől.De ez csalóka dolog!A gonoszoknak semmivel sem jobb, még ha neked az adott helyzetben úgy is tűnik néha.Ráadásul Isten kegyeit is elveszíthetik, mert isten nem szereti a gonoszokat és nem támogatja a gonosz célokat, cselekedeteket!
2013. nov. 5. 15:30
 44/49 anonim ***** válasza:

"Isten letöröl majd a szemükről minden könnyet, és nem lesz többé sem halál, sem gyász, sem jajgatás, és fájdalom sem lesz többé, mert az elsők elmúltak.".

Ne légy gonosz, ha jó maradsz és igyekszel Istennek tetsző életet élni(ami neked magadnak is csak hasznodra válhat).Isten kedvében járni, aki szeret téged úgy, ahogy vagy (aki soha nem fog a külsőd miatt megítélni, csak cselekedeteid szerint), akkor esélyed van , hogy megtapasztald majd az új világrendet, amiről a fenti idézet szól.Betegség és testi hibák nélkül élnek majd ott az emberek, egy igazságos világban, ahol nincs többé gonosz.

2013. nov. 5. 15:40
 45/49 anonim ***** válasza:

"Elérni azt hogy vezető beosztású legyek, a kisemberekbe úgy rúgnék bele ahogy belém rúgtak a kis emberek és a nagyok."

Akkor pont olyanná válnál, mit azok, akiktől most szenvedsz.Az miért lenne jobb?Lesüllyedsz a szintjükre?

És miért épp a kisemberek??Miért kisemberekbe akarsz rúgni, akiket nem is ismersz?A kisembereknek hidd el, a te rugdosásod nélkül is van elég bajuk!

Rossz úton indulsz el, ha ezt akarod!És ha ezt megteszed jóvátenni már talán nem lehet, még ha később meg is bánod.Az lenne igazi gyötrelem!A jóságodat lehet, hogy sokan nem fogják meghálálni, de lelkiismeret furdalásod sem lesz miatta.A gonoszság ami miatt egy idő után nem lehet tükörbe nézni.A jóság azonban megszépít.

2013. nov. 5. 15:47
 46/49 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, ezt a kérdést nagyon sok ember felteszi.

Kérlek ki a szép? Ki a csúnya? Olvastam itt a feleletekben jó gondolatokat, hogy nagyon fontos hogy egy kis önbizalmat fejlesszél ki.

Ismerek külsöleg nagyon szép, de ugyanakkor nagyon sikertelen és boldogtalan embereket, de ´csúnya´ és boldog embereket is, akiknek sok barátjuk is van és szép házasságban élnek.

Egy psychológus ezt tanácsolja: "állj a tükör elé, és mondjad: igenis szép vagyok, ügyes vagyok...és mosolyogjál...

Néha azzal is rontunk, hogy nem veszük észre milyen öltözet, milyen színek, milyen frizura illik nekünk, és ez pedig csodát tesz.

Az emberi gonoszságért nem Isten a felelös, Ö nagyon is jó törvényeket adott. Ha csak a 10 parancsolatnál kezdenénk is....amit Jézus kettöbe foglalt az 1. szeresd Istenedet, a 2. szeresd embertársadat.... Hidd el a gonoszok meg fogják kapni már hamarosan amit megérdemlenek....

A Bibliában van egy nagyon szép kellemes olvasmány érdekes elolvasni ... Próbáld meg kérlek elolvasni a Zsoltárok 73 fejezetét...

2013. nov. 6. 07:08
 47/49 anonim válasza:
Egyszerűen nem létezik "Isten". Te az evolúció által kialakuló "erősebb kutya b*szik" jelenséget veszed észre. Nem tudsz mit csinálni neked is "alfahímnek" kell lenned. Az alfahímek pedig nem törődnek a gyengébbel,ha nem fűzi érdek hozzá akkor csak a saját létfenntartásuk a fő nekik. A nők pedig az alfahímeket szeretik ösztönösen. Valljuk be nem vagyunk egy felsőbb rendű faj és senki sem gyúrt minket sárból. Csak egyszerűen egy újabb állatfaj. Valószínűleg mi is kihalunk mint anno a dinoszauruszok. Maximum annyit tudsz tenni hogy felszívod magad és kőkemény leszel.
2014. júl. 19. 01:11
 48/49 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez marhaság! Miért kell mindenért Istent vádolni. Ha egyáltalán létezik is szerintem le se sz..rja, hogy valaki gonosz e vagy sem. Nem gonosznak kedvez az élet, hanem a szép embereknek. Ha rondaként gonoszkodsz csak még jobban kiutálnak. Ha szép vagy viszont simán megengedheted magadnak, hogy gonoszkodj. Így i imádni fognak. Jobb munkát, magasabb fizetést kapsz. És még okosnak e kell lenned. Hány tudatlan igazgatót ismertem már meg. Még rendes iskolájuk se volt. De jól néztek ki és elérték ezt a pozíciót. Igazgatóként elég, ha megfelelően választasz alkalmazottakat. Ők elvégzik a munkát. Neked csak motiválnod kell őket. És most őszintén. Ha kiáll az emberek elé egy alacsony, ronda, vézna de művelt, fősulit végzett ember. Vagy egy magas erős jóképű, szépen beszélő, de nem főiskolás. Na kire fognak inkább hallgatni jobban? Hát nem is a rondára! A csúnyának már lenne legalább 5 gúnyneve, és mindenféle hazug pletykák terjednének róla. A jóképűre meg simán hallgatnának, és senki se gúnyolná. Mert mivel gúnyolnál egy olyan szép embert, akire minden lány csorgatja a nyálát? Tehát nem a gonoszság, hanem a szépség. És nem isten, hanem simán evolúció.
2015. ápr. 3. 02:05
 49/49 anonim ***** válasza:

Ma én is szembeszálltam Istennel hogy ha kiírtsa az emberiséget azt csak a testemen keresztül!

De rájöttem ez a Sátán műve ellenunk fordítsa Istent ne higyj neki és ez nem vicc!bízz bennem!esküszöm hogy ez nem vicc!

Ne fordulj Isten ellen nem is csodálnám ha megölne ,megteremtett minket és mi hogyan bánunk egymással,a földdel,mindennel tényleg nem érdemeljük meg ezt a sok szép és jót,én Isten helyében már leigáztam volna a világit de tudod mit,ő nem tette

Ne higyj a Sátánnak ne hagyd hogy rossz útra térítsen vagy hallgasd meg billie eilish not time... Dalát én még most is a hatása alatt vagyok

A sátán nem számított arra higy okos gyerekek is léteznek Isten ledig most gondolom mosolyog hogy minden jóra fordul,telefonozni se kéne nekem

De ha Isten nagyin nem akarná bizonyára tenne valamit hát tudod mit tegyen

2020. ápr. 3. 18:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!