Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi, vagy k, i az abszolut gonosz?

Mi, vagy k, i az abszolut gonosz?

Figyelt kérdés

2013. febr. 11. 00:53
1 2
 1/11 Mirk ***** válasza:
Nem létezik abszolút gonosz, sem abszolút jó, ezek elvont fogalmak, mivel minden relatív és nézőpont kérdése. A jó és rossz emberi fogalmak, annak elbírálása, hogy valami jó-e vagy rossz emberek által történik. Következésképp a bírálat minden esetben szubjektív, az egyén személyes nézőpontjának - és még sok más dolognak függvénye.
2013. febr. 11. 01:07
 2/11 anonim ***** válasza:

A műanyag nélkülünk is önmaga marad, függetlenül attól, hogy mi műanyagnak vagy kőnek nevezzük ezt a bizonyos létező akármit. Tehát a relativitás kizárólag a nézőpontokhoz köthető. A néző szubjektív világa viszont nem befolyásolja az objektív valóságot. Az egyén kizáròlag a maga korlátain belül képes hatni magára és másokra :)

A válasz: NOT The GOD

2013. febr. 11. 03:18
 3/11 anonim ***** válasza:

Egy csecsemő gyilkos az egy csecsemő gyilkos és kész.

Persze lehet azt mondani, hogy az illető egy hős. Azt is lehet mondani, hogy egy szìnes egyéniség vagy különös ürge.

Lassan már mi leszünk a gonoszak, mert azt mondjuk nem tehetsz meg bármit és ez meg az rossz. Mennek majd tűntetni a csecsemő gyilkosok, hogy még több babát! Mi lesz, ha két kannibál marad csak a földön? Akkor is testvérként össszefognának a kannibalizmusért? Megeszik egymást jò ízűen?

Tudjátok szerintem megállapodhatunk benne, hogy a rossz dolog ami másnak árt vagy éppen nekünk. Ezt persze bonyolult értékelni...

Ha nem tetszik a gonosz szó, akkor cseréljük ki a káros szóra. Szeretni kell azokat, akik kárt okoznak? Biztos, hogy az önzés és a rabszolgaság jó dolog? Tudom, hogy vannak esetek és helyzetek amikor nem nagyon lehet mit tenni a káron kívül, de nehogy már ez pozítív legyen! Hát kérem szépen! Ha bárki bármit megtehet, nekem is jogom van hozzá meg a csecsemőnek is! Aki nekünk kárt tesz, azt szeressük? Mi nem azt akartu, mint ő...Helyes volt eltaposni?

2013. febr. 11. 04:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Amin érdemes még gondolkodni, hogy mi van, ha egy alma van és két ember? Kié az alma? Mi van ha ezren vannak?

Melyik a jobb? Mindenki a maga Istene és magának él vagy ha mindenki mindenkiért él?

Mondjuk a szerelem érdekes lehet még:D Mi is az...

2013. febr. 11. 04:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Minden gonoszság forrása Sátán. Ő, és az őt szolgáló bukott angyalok inspirálják gonosztettekre az embereket. Amikor valaki bűnt követ el, legyen az akármilyen bűn, az ő akaratuknak engedelmeskedik.
2013. febr. 11. 10:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Kérdező,mit értesz abszolút gonosz alatt?
2013. febr. 11. 10:36
 7/11 KZitus ***** válasza:

Szia!

A világ megalapítása óta, az első gonosz, a Sátán. Mivel minden rossz tőle származik (betegség, öregség, járványok, szegénység háborúk, katasztrófák, minden gonoszság stb. milliárd emberek halála is), a Biblia szerint Ő az abszolút gonosz.

Sátánnak sok követője, illetve tanítványa van itt a földön. Sokan nem is tudják, hogy neki fogadnak szót. Ezért azt írja a Biblia a Jelenések 12:9 versében, hogy Sátán, az egész lakott földet félrevezeti" Az egy másik kérdéshez tartozó válasz, hogy hogyan teszi Ő ezt ma.

Figyeld meg mit mondott Krisztus a gonoszról és a követőiről: "Jézus ezt mondta nekik:' Ha az Isten volna sz Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől jöttem el, és úgy vagyok itt. Nem is az a magam kezdeményezéséből jöttem, hanem Ő küldött el engem.Miért nem értitek a beszédemet? Mert nem bírjátok hallgatni a szavamat. Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, MERT NINCS BENNE IGAZSÁG. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert HAZUG Ő, ÉS A HAZUGSÁG ATYJA" (János evangélium 8:42-44).

Mivel Sátán láthatatlan,annyit tudunk róla, amit a Biblia ír, az pedig nem kevés. Részletesen leír róla mindent, hogy aki akarja ki tudja vonni az életét a Sátáni irányítás alól. Erről Jézus úgy beszélt, mint 2 útról. Vagy Istennek, vagy Sátánnak engedelmeskedünk. Mivel sok ember Biblia ismeret hiányában nem ismeri fel kinek engedelmeskedik, sajnos az abszolút gonosz befolyása alatt él, a világban, híradókban elhangzóesemények ezt fényesen bizonyítják. A Biblia szerint már nem sokáig garázdálkodik gyönyörű földünkön ez a gonosz, mert ő is tudja pontosan, "rövid ideje van" (Jelenések 12:12)

Üdv.

2013. febr. 11. 10:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Sátán. Minden baj és gonoszság forrása.
2013. febr. 11. 11:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Csatlakozom.

A biblia és Jézus szerint az abszolút gonosz nem más mint maga a Bukott angyal Sátán, és az abszolút Jó pedig nem más mint maga a teremtő Isten.

Sajnos Sátán lázadása miatt, jelenleg Istent szidják, amiért megengedi Sátánnak, hogy bizonyítsa be hogy el tud-e valóban is fordítani mindenkit tőle?

2013. febr. 11. 11:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Utolsó 3 válaszoló

"Ésaiás 45:7 “én alkotom a fényt, én teremtem a sötétséget; én szerzek békét, és teremtek gonoszt: én, az Úr teszem mindezeket a dolgokat."

Gondoljátok át újra,hogy ki is az az ún.Sátán.

2013. febr. 13. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!