Sátánista lennék?
Figyelt kérdés
Tehát: nem hiszek Istenben, semmilyen felsőbbrendű lényben, sátánban sem. Magamban hiszek, az emberekben és abban, hogy minden rajtam áll, én irányítom a sorsomat. Pokolban és mennyban sem hiszek.
Vhol olvastam, hogy nagyjából ez jellemző a sátánistákra. Akkor mi különbség van köztük és az ateisták között? Eddig azt hittem, hogy ateista vagyok.
2009. szept. 6. 01:22
21/24 anonim válasza:
Utolsó válaszoló, tévedésben vagy. Nézz utána a teista sátánizmusnak. Ezer válfaja van, amelyek a sátánista irányzatok közé tartoznak. A LaVey-i sátánizmus ezekkel teljesen ellentétes; ők is sátánistának tartják magukat, igaz a teista sátánista irányzatoktól nagyon távol vannak.
22/24 anonim válasza:
Hát ha annak vallod magad valószínűleg az vagy.Bár kis hazánkban nem tudod hivatalosan is gyakorolni eme vallás irányultságot.Bár amit már elöttem is írtak számomra sem teljesen világos.Azért nevezték el Sátánistáknak magukat valószínűleg mert polgár pukkasztó és ezzel a névvel leginkább tagadni istent.Ami furcsa mert a sátán is neki köszönhetik na mind1.Aztán ott van az egyház "logo"-ja a Baphemot pecsét ami ugye eleve a gonosz jelképe meg minden.Aki pedig full a sátánt ismeri el egyetlen felsőbb hatalmának az pedig "ördögimádó"? Inkább ördöghívő mert ez így elég buz...an hangzik meg ilyenek.Másrészt ezek az emberek jóval előbb voltak léteztek és hittek ebben mint hogy jött a Lavey aki pénzt csinált a sátán nevéből mert miért nem.Annyira jó munkát végzet hogy most már azt tartják számon a valódi sátánizmusnak holott igazából csak egy silány név utánzat ami hangzatos.
23/24 anonim válasza:
Tudom állatába csak olyasmibe ütöm bele az orrom aminek utána olvastam vagy tudom is róla valamit nincs nekem bajom a Lavey fele sátánizmussal csak a utálom a rohadt sztereotípiákat mert itt is egy csomóan céloztak rá hogy a Lavey félével még semmi gond sincs annyira viszont a többi csak sötét elméjű idióták gyülekezete lehet meg hasonlók.Na meg az áldozás mert istennek nem áldozott senki.Másoknak kéne olvasni egy kicsit hogy tágítsák ismereteiket.Az egyén fejlődésének csak saját magad szabhatsz gátat elvégre de ez most nem fontos.PL példa rá a Káin és Ábel sztori és akkor még szilárd alapoknál vagyunk a Biblia elején.vagy hogy embereket ölnek.Még az is meglehet és az biztos brutális barbár dolog lehet de emiatt az összeset elítélni badarság.Csak annyit mondanék az ilyeneknek hogy boszorkányégetések,pogány üldözés,máglya halál ,eretnek és végső de nem utolsó sorban a keresztes hadjárat.
24/24 anonim válasza:
bocsi nem olvastam végig a válaszokat, de te materialista vagy és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!