Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sátánista lennék?

Sátánista lennék?

Figyelt kérdés

Tehát: nem hiszek Istenben, semmilyen felsőbbrendű lényben, sátánban sem. Magamban hiszek, az emberekben és abban, hogy minden rajtam áll, én irányítom a sorsomat. Pokolban és mennyban sem hiszek.

Vhol olvastam, hogy nagyjából ez jellemző a sátánistákra. Akkor mi különbség van köztük és az ateisták között? Eddig azt hittem, hogy ateista vagyok.

2009. szept. 6. 01:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%
Az vagy ami lenni akarsz. Vagyis aminek hiszed magad.:D Döntsd el te:)
2009. szept. 6. 01:51
 2/24 anonim ***** válasza:
12%
Nem hiszel a Sátánban. De igen, sátánista vagy...de főleg buta.
2009. szept. 6. 02:03
 3/24 A kérdező kommentje:
A sátánista nem egyenlő a sátánimádóval. Nézz utána ha nem tudod. Nem én vagyok a buta...
2009. szept. 6. 02:06
 4/24 anonim ***** válasza:
83%

A sátánizmusnak rengeteg válfaja van. Te a LaVey-féle sátánizmusra gondolsz valószínleg. Itt vannak egyéb infok róla: scythe.hu. Ennek köze nincs a köznapi értelemben vett "ördögimádáshoz", teista sátánimushoz.

Egyébként amiket írsz, hogy miben hiszel, na arról 10-ből 6-7 ember biztos ugyanígy vélekedik, ha megkérdezel néhányat az utcán. Nem hiszem, hogy mind sátánistának tartanák magukat.

2009. szept. 6. 02:33
 5/24 anonim ***** válasza:
12%
2. válaszoló vagyok, ugyanúgy gondolkodom, mint amit leírtál és hasonló kérdés fel sem merül bennem. Akkor most buta vagyok? Már a kérdésedben önellentmondásba keveredsz barátom...ekkora baromságot.
2009. szept. 6. 03:57
 6/24 anonim ***** válasza:
71%
Sokan gondolkoznak így, de kevesen tekintik vallásnak.
2009. szept. 6. 09:12
 7/24 anonim ***** válasza:
96%
Egoista vagy...:D
2009. szept. 6. 09:39
 8/24 anonim ***** válasza:
48%
akkor lennél sátánista, hogyha belépnél a sátánista egyházba :) attól, hogy hasonlóak az elveid, még nem leszel az... attól, hogy én hiszek a reinkarnációban, még nem leszek buddhista vagy hindu :) érted...
2009. szept. 6. 11:03
 9/24 anonim ***** válasza:
14%
"sátánista de nem a sátánban hisz".....na valaki magyarázza már meg ezt az elmebetegséget :D.....akkor mitől sátánista ha nem hisz a sátánban?ez körülbelül olyan: "istenhívő, de nem hisz istenben"..pf
2009. szept. 6. 12:20
 10/24 anonim ***** válasza:
74%
utolsó, látszik, hogy nem szeretsz olvasni, de mivel én meg szeretek felvilágosítani, ígyhát elmagyarázom neked: a sátán jelentése istentagadó.... ezért hívják sátánistának azokat az embereket, akik tagadják az Isten létezését, de emellett tagadják az ördög és a menny/pokol létezését is... a sátánizmus nem egyenlő az örgödimádással! mivel a sátánizmus nem a sátánban való hitet, hanem az istentagadást jelenti... a sátán egy jelkép, nem egy fensőbb személy, mint a keresztény isten...a sátán csak az istentagadásra és annak bírálására vonatkozik...az, akire te gondolsz, az ördög,Lucifer....de róla szó sincs a sátánizmusban...
2009. szept. 6. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!