Sátánista lennék?
Tehát: nem hiszek Istenben, semmilyen felsőbbrendű lényben, sátánban sem. Magamban hiszek, az emberekben és abban, hogy minden rajtam áll, én irányítom a sorsomat. Pokolban és mennyban sem hiszek.
Vhol olvastam, hogy nagyjából ez jellemző a sátánistákra. Akkor mi különbség van köztük és az ateisták között? Eddig azt hittem, hogy ateista vagyok.
"nem a sátánban való hitet, hanem az istentagadást jelenti" - ezt ateizmusnak nevezik, nem sátánizmusnak
nem vagyok megértve látom. szóval: ha nem kötődik a sátánban való hithez a sátánizmus, akkor miért sátánizmus a neve??????? ha bemegyek a boltba és cigit akarok venni, akkor nem rágót fogok kérni a pultoscsajtól, nem? hülyének nézne, teljesen jogosan
A sátánisták nem imádják a Bibliában szereplő Sátánt, aki Isten ellentéte és ellenfele. A sátánisták gyakorlatilag szkeptikus ateisták, akik szemben állnak a kereszténységgel és judaizmussal, ezt jelzi a Sátán nevének nyílt használata is. A név ugyanakkor szoros összefüggésbe került az okkult tudományokkal (ld. inkvizíció, boszorkányüldözés), így jelzi, hogy a sátánizmus is erősen kötődik az okkulthoz, a mágiához.
A felsorolt racionális okok mellett egy pszichológiai ok is létezik. Sátán nevének említése, vagy a hozzá köthető dolgoké önkéntelenül visszatetszést (esetleg félelmet) kelt a keresztény kultúrában nevelkedettekben. Így a név már önmagában kulcs a megértéshez; az objektív vizsgálathoz szükséges, hogy az egyén elvonatkoztasson a kulturális hatásoktól.
forrás: [link]
A sátánisták áldoznak Sátánnak. Nem tudom, milyenek ezek a szertartások, de nem is érdekel.
A kereszténységben azonban nem létezik a "mindenkinek más az útja, és mind lehet jó, mert ugyanoda vezet".
Aki hisz Jézusban, mint megváltóban (Ő az út, az igazság, és az élet), az a mennybe megy, ha meghal, aki nem hisz annak is örök élete van, csak egy más helyen, a pokolban.
A pokol pedig szerintem inkább egy szellem, egy személy, mint egy hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!