Hogyha én vallásos vagyok és ugye az úr napján nem lehet dolgozni, akkor nem is tanulhatok?
Ez aranyos!:)))
Ugye a többi parancsolatot is ugyanilyen komolyan veszed?:)
Ilyen nincs, hogy "nem lehet"!
Jézus mondta: "Nem az ember van a szombatért - hanem a szombat van az emberért!"
Amúgy az "úr napja", mint látod, a szombat volt eredetileg. És a "dolgozni" a kemény, fizikai munkát jelenti itt. Tanulni természetesen már akkor sem volt tilos.
Nem, nem is tanulhatsz.Mi nem is játszottunk szombaton, ovis korunkban se, csak beszélgettünk, sétálgattunk, találkoztunk a többi gyerekkel. Megszoktuk, természetes volt. Csak naplement után vettük elő a babát, atévét!
Egyszer beteg voltam, akkor Eszter könyvét olvastam a bibliából.
A tízparancsolat egyik pontja ez, szerintem elég fontos, ha Isten kőbe véste. Ma nem tartom be, de nem is jó így. Összefolyik az időm, nem vagyok így olyan egészséges.
Elég a többi nap a földi dolgokra és pihenni is kell. Ennyi erővel bármelyikre mondhatnánk a 10-ből, hogy á, ezt nem tartom be!
Előző vok, nem zsidó vagyok, hanem adventista.
Beszélgetni se beszélgettek a felnőttek se munkáról.
Csak vallásról, családról, szeretetről, lelki kérdésekről. Persze, mi se a suliról.
Kell is ennyi kikapcsolódás, nem?
Vannak dolgok, amiket meg kell tenni és vannak dolgok, amiket nem szabad elhagyni.
Jézus idejében a szombat volt az Úr napja, és Jézus szombaton is gyógyított, meg csupa olyan dolgot csinált, amiért megszólták, hogy hát szombat van... De Jézus tudta, hogy ami igazán fontos és nem tűr halasztást, azt meg kell tenni szombaton is.
Majd térj vissza erre a kérdésre akkor, ha az Úr napján olyan rosszul leszel, hogy a saját lábadra nem tudsz ráállni, és gondold el, mi lenne, ha az orvos azt mondaná, hogy "ma nem gyógyít, mert az Úr napján nem dolgozik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!