Mi az egyertelmu bizonyiteka hogy Jezus egyben Isten is?
Egy blogon olvastam épp egy idevágó részt:
„Akik pedig befogadták [az Úr Jézust], azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.” (Jn 1,12-13)
„Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt.” (1Jn 3,1)
Tehát Isten gyermekei azok, akik hisznek az Úr Jézus nevében, és újjászülettek, akik már nem a világból valók. Aki a világban van, aki nincs újjászületve, aki nem tért meg bűneiből és nem fogadta el Jézus helyettes áldozatát, az még ítélet alatt van, az szellemi értelemben nem Isten gyermeke.
Nos en nem boszantani akarlak sem Jehova tanuja nem vagyok de a Jelenesek 3:12 azt irka hogy Jezusnak is Istene az Atya.
Jezust elkuldte az Atya es azt kellet tennie amit az Atya parancslot neki a Menybe es Jezus ezt is tette.
Hallotat csak Isten tud feltamasztani es mivel Illes profetanak is sikerult o akkor most vagy Isten vagy Isten mukodott benne azaz az Atya ugyanugy benne volt mint Jezusban.Jezus is Lazar feltamasztasa elott megkoszoni az Atyanak hoy meghalgatta azaz adott feltamasztashoz szukseges eort neki mivel mint foldon levo Isten (marha Jezus az) nem rendelkezett vele.
Feluliratta a Torat igen am de az az Atya akarata volt mert uj szovetseget akart kotni az emberrel tehat ez mar Jezus foldi lete elott eldontetett Jezus csak vegrehatota az Atya akaratat nem O talata ki es hatalmaval irta felul.
Betegeket meg a tanitvanyok is gyogyitottak hisz mindegyikuknek igaz hogy Jezus adta de Jezus is kapta az Atyatol.Kulonbe is mikor Jezus viszatert a menybe mar Isten volt hisz ujol vuszakapja menybeli allapotat miert modja Janos apostolnak hogy "Jezus Krisztus kinyilatkoztatasa melyet az Atya adott neki"---hopacska mit kellet adjon neki az Atya ha Jezus is Isten aztan meg miert modja hogy az Atya neki Istene ...emlekezz az egyhazak tanitasa szerint mar Jezus is Isten tehat mindent ugyanugy kellene tudjon mint az Atya es semmilyen tudast sem kellene adjon mar neki az Atya ....megis a biblia elentmond es ravilagit pont az utolso reszben hogy az egyeb paragrafusokat melyek Jezus esetleges Isten voltat ugalmazzak hogyan kell erteni ...mert itt egyertelmuen kellene megirja hogy Jezus is Isten megis azt irja hogy Jezus habar parancsol mindenkinek a menyben meg kell hajoljon az Atya ellot mint Istene elott namarmost ha O is Isten akkor mar ket Istenrol beszelunk en meg ugy tudom a keresztentseg monotezmust val...javits ki ha tevedek.Es meg egyszer nem provokalok es nem boszantani akarlak egyszerune megerteni az irast.
Rendben. A lényeg, hogy Jézus Krisztus a Megváltó. Krisztus jelentése: Felkent, Jézus jelentése: Szabadító. Az Atya rendelkezése szerint nem üdvözülhet senki cselekedetei által, hanem csak a Jézus Krisztusban való hit által.
Bemásolok még 1x egy fontos részt:
Ján 5,21-23
5,21 Mert a mint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is a kiket akar, megelevenít.
5,22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
5,23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.
Számomra az egyik legfantasztikusabb igerész ez:
1 Ján 5,3-4
5,4 Mert mindaz, a mi az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, a mely legyőzte a világot, a mi hitünk.
5,5 Ki az, a ki legyőzi a világot, ha nem az, a ki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!
Aki szívből hisz Jézusban azt a Szentlélek vezeti a fejlődésben és a hitben való megmaradásban. Jöhetnek megpróbáltatások, üldözések, de ezek megerősítenek. A lényeg, hogy bízzunk Istenben, hogy nem hagy el. Ez tényleg így van!! (Magam sem jöttem rá erre keresztényként 4 évig, kevesebb hitem volt az élethez, mint egy ateistának.)
„Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled” Zsid. 13,5
Nos ez csak azt tamaszta ala hogy Jezus nagyon nagy hatalmat kapott az Atyatol aki nagyon megbizok benne.Erol az a peldazat jut eszembe mikor felhatalmazol valakit hogy szamladhoz hozzaferjel es penzugyi muveleteket hajtson vegre a te nevedben a bank meg ugy tekintsen ra mintha mindenzt te parancsoltad volna de az nem azt jelenti hogy o te vagy valamint tolle ezen jogokat viszavonhatod de o tolled soha el nem veheti.
Ez van Jezus es az Atya kapcsolataban is.Azt meg en is hiszem hogy Jezus az Atyanak a fia de nem Isten hatalma korlatozott kulonben is az Atyanak nincs kezdete de Jezusnak volt mivel O lett legeloszor az Atyan kivul utanna jelentek meg az angyalok stb stb.
Egyebkent mely felekezethez tartozol , nagyon etszik hogy ertelmesen lehet vitazni veled.Mert igy kell ezt testverek, ervelni majd meghalgatni a masik velemenyet majd ujbol ervelni, es te ezt teszed ezert is tetszik a hozzaalasod, le a kalappal.
„en is hiszem hogy Jezus az Atyanak a fia”
Ez dícséretes,
de abban is hiszel e, hogy Jézus a Megváltó, bűneinknek váltsága? Nem üdvözülhetünk, ha Jézusra csupán egy tanítóként tekintünk, s nem Megváltónkként (Újszövetség tanúsága szerint).
Már máskor is idéztem az alábbi két idézetet együtt:
Ján. 3,1-3,8
3,1 Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere:
3,2 Ez jöve Jézushoz éjjel, és monda néki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, a melyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele.
3,3 Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
3,4 Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
3,5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
3,6 A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.
3,7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
3,8 A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született.
Eféz. 2,1-5
2,1 Titeket is megelevenített, a kik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt,
2,2 Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik;
2,3 A kik között forgolódtunk egykor mi is mindnyájan a mi testünk kívánságaiban, cselekedvén a testnek és a gondolatoknak akaratját, és természet szerint haragnak fiai valánk, mint egyebek is:
2,4 De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, melylyel minket szeretett,
2,5 Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!)
Koszonom a bizalmat en reformatusnak vagyok keresztelve es majdnem azonosulok az oszes nezetukkel de Jezust nem tekinthetem Isten-nek.Az erv: Istennek nincs kezdete es vege Jezus volt viszont legeloszor az Atyan kivuli entitas aztan jottek az angyalok.A Fillippe idezet is azt tamasza ala hogy egyenlo jogu volt az Atyaval a Fiu kinek meg sem fordult a fejeben az Atya-t maga mode utasitani szemben a Satannal ki kerub volt azaz meg Jezus-nal is alacsonyabb szinten es Isten szeretett vlna lenni.
En sem ekintem zsakmanynak azt hogy volna hozzaferesem nagy oszegekhez mely a szuleim neven futna es hiaba vagyok a szamlahoz kepest egyenjogu a szulovel tudom hogy a szulo barmikor viszavonhatja tollem a jogot en meg soha el nem vehetem a szamlahoz valo jogat.
Kulonben is az "Isten formaaban vala " nem jelet Istent mivel akkor maga az Atya semmit sem kellet volna adjon a Fiunak de a Jelenesek szerint:
1.Rabizza az Itelekezt advan ertelmet a Fiunak hogy kivalo iteletet hozzon
2.Kinyilatkoztast ad at neki melyet tovabitania kell Janosnak
3.Nem kozli a Fiu-val a Vegitelet idejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!