Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segítene valaki? Nagyon fontos!

Segítene valaki? Nagyon fontos!

Figyelt kérdés

Esszét kell írnom arról, hogy "hogyan nyilvánul meg a megváltás történetében a szeretet?"

Nem tudok nekiállni sem :/ Mit írnátok a helyemben? :S valaki segítsen légyszíves!!:/

2013. jan. 31. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.

I. János levél:4:9

Akinek pedig van miből élnie e világon, és elnézi, hogy az ő atyjafia szükségben van, és elzárja attól az ő szívét, miképpen marad meg abban az Isten szeretete?

I. János levél:3:17

Lelketeket az igazság iránt való engedelmességben képmutatás nélkül való atyafiúi szeretetre tisztítván meg a Lélek által, egymást tiszta szívből buzgón szeressétek;

I. Péter levél:1:22

Az pedig felelvén, monda: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.

Lukács Evangéliuma:10:27

Aki pedig megtartja az ő beszédét, abban valósággal teljessé lett az Isten szeretete. Erről tudjuk meg, hogy ő benne vagyunk;

Aki azt mondja, hogy ő benne marad, annak úgy kell járnia, amint ő járt.

I. János levél:2:5-6

2013. jan. 31. 20:30
 2/8 anonim ***** válasza:

És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.

I. Korintus levél:13:2

Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

I. Korintus levél:13:13

A parancsolatnak vége pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és igaz hitből való szeretet:

I. Timóteus levél:1:5

2013. jan. 31. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia !

Keress rá a szeretet szóra Bibliai konkordanciába, az ide tartozó igehelyeket nézd át és a könyvek sorrendjébe foglald a dolgozatba, én így csinálnám.

Gondolkozz el rajta legyél kreatív.

2013. jan. 31. 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves első válaszoló, te melyik gyülekezethez/felekezethez/egyházhoz "tartozol"?:)

Persze tudom, hogy Jézushoz, de szerintem érted mire gondolok...

2013. jan. 31. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Jól válaszoltál!

egy Isten van, és nincsen kívüle más.

1-es :-)

miért kérdezed?

2013. jan. 31. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Csak kiváncsiságból kérdezem.

Azért, mert nagyon tetszett amiket írtál:)

Természetesen tudom, hogy nem attól válik azzá az ember, akivé, hogy hová jár.

De gondoltam azért megkérdezem. Hátha érdemes meglátogatni egy hasonló elveket valló gyülit. Mert abban amit írtál, az maga a világosság:)

2013. jan. 31. 21:32
 7/8 Mulder614 ***** válasza:
Az evangéliumokat olvasva is sok mindent találsz akárcsak az egész új testamentumban.
2013. febr. 1. 08:42
 8/8 munyamunya ***** válasza:

""Bizonyára igazért is alig hal meg valaki; ám a jóért talán csak meg merne halni valaki. Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt."" (Róma 5:7-8)

""Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa. Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért."" (1János 4:9-10)

2013. febr. 1. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!