Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van ez a Bibliában Jézusról?

Hol van ez a Bibliában Jézusról?

Figyelt kérdés

Hogy miért születik a földre

Hogyan fogja megváltani az emberiséget

Hogy elmondja a tanítványoknak az egyik elárulja majd.

2013. jan. 31. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:

I. KÉRDÉSED

A Biblia azt tanítja, hogy Jézus az égben élt, mielőtt a földre jött. Mikeás megjövendölte, hogy a Messiás Betlehemben fog megszületni, és hogy származása az „ősidőkbe” nyúlik vissza (Mikeás 5:2). Maga Jézus is számtalanszor utalt rá, hogy mielőtt emberként megszületett, már élt az égben (János 3:13; 6:38, 62; 17:4, 5). ’Az egész teremtés elsőszülöttének’ nevezik, mivel Isten őt teremtette meg először (Kolosszé 1:15).* Ez a Fiú valami más miatt is különleges. Ő az ’egyszülött Fiú’ (János 3:16). Ez azt jelenti, hogy ő az egyetlen, akit közvetlenül Isten teremtett. És egyedül őt használta fel minden más megteremtésekor (Kolosszé 1:16).

II. KÉRDÉSED

Mivel tökéletes emberi élet veszett el, senkinek a tökéletlen emberi élete nem volt elég a visszavásárláshoz (Zsoltárok 49:7, 8). Olyan váltságra volt szükség, mely egyenértékű azzal, ami elveszett. Ez összhangban van az Isten Szavában található alapelvvel, mely tökéletes igazságosságot tükröz, és így szól: „lelket lélekért” (5Mózes 19:21). Mi fedezhette annak a tökéletes emberi léleknek, azaz életnek az értékét, amelyet Ádám elveszített? Egy másik tökéletes emberi életre volt szükség „megfelelő váltságul” (1Timóteusz 2:6). Isten elküldte az ő fiát aki a legdrágább volt neki, az egyszülött Fiát (1János 4:9, 10). A Fiú készségesen vállalta, hogy elhagyja égi otthonát (Filippi 2:7). csoda folytán áthelyezte Fia életét Mária méhébe. Isten szent szelleme révén Jézus tökéletes emberként jött világra, és nem volt a bűnért járó büntetés terhe alatt (Lukács 1:35).

III. KÉRDÉSED

Márk 1:17-21 "17 Miután leszállt az este, odament a tizenkettővel.+ 18 Amint az asztalnál feküdtek és ettek, Jézus így szólt: „Bizony mondom nektek, egyikőtök, aki velem eszik+, elárul engem.”+ 19 Bánkódni kezdtek, és egyik a másik után kezdte kérdezni tőle: „Csak nem én?”+ 20 Ő így szólt hozzájuk: „E g y a tizenkettő közül, aki velem márt a közös tálba.+ 21 Igaz, az Emberfia elmegy, mint ahogy meg van írva felőle, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja! Jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik.”"

2013. jan. 31. 15:57
 2/10 anonim ***** válasza:
(a fenti válaszok jórésze idézet)
2013. jan. 31. 15:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia

János 18:37

Máté 20:28

Máté 26:21 -

2013. jan. 31. 16:00
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Akkor azért küldte őt a földre, hogy meghaljon és ezáltal az embereknek váltságot adjon? És a halálát hogy képzelte el az Isten? Úgy értem, hogy miként gondolta a fia halálát, hogy az emberek megmeneküljenek? Szükséges volt a keresztáldozat, vagy öregkorban, végelgyengülésben gondolta?

Komoly a kérdésem!

2013. jan. 31. 16:14
 5/10 anonim ***** válasza:

"Akkor azért küldte őt a földre, hogy meghaljon és ezáltal az embereknek váltságot adjon?"

Nem azért küldte, hogy meghaljon. Csak sajnos elkerülhetetlen volt ez az esmény, mert a romlott világ gyűlölte a világosságot.

Isten azért küldte Jézust, hogy példát mutasson és tanítson bennünket. Bebizonyította, hogy az ember képes engedelmes lenni Istennek. Mindenféle megvetés, gyűlölködés, fenyítés, bántás ellenére szerette az embert és Istent is. Nem tagadott meg minket. Hűséges volt mindhalálig.

Átélte, hogy milyen halandó embernek lenni, s ezzel is azt fejezte ki Isten, hogy nem nézi le az embert és szereti őt.

Elhozta az örökéletet adó IGÉ-t számunkra, a döntés most is a miénk, hogy befogadjuk vagy a pusztulást választjuk.

Mert istenen kívül nincs más út...

Máté 21

33

Más példázatot halljatok: Vala egy házigazda, aki szőlőt plántála, és azt gyepűvel körülvevé, sajtót ása le benne, és tornyot építe, és kiadá azt munkásoknak, és elutazék.

34

Mikor pedig a gyümölcs ideje elérkezett vala, elküldé szolgáit a munkásokhoz, hogy vegyék át az ő gyümölcsét.

35

És a munkások megfogván az ő szolgáit, az egyiket megverék, a másikat megölék, a harmadikat pedig megkövezék.

36

Ismét külde más szolgákat, többet mint előbb; és azokkal is úgy cselekedének.

37

Utoljára pedig elküldé azokhoz a maga fiát, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni.

38

De a munkások, meglátván a fiút, mondának magok közt: Ez az örökös; jertek, öljük meg őt, és foglaljuk el az ő örökségét.

39

És megfogván őt, kiveték a szőlőn kívül és megölék.

40

Mikor azért megjő a szőlőnek ura, mit cselekszik ezekkel a munkásokkal?

41

Mondának néki: Mint gonoszokat gonoszul elveszti őket; a szőlőt pedig kiadja más munkásoknak, akik beadják majd néki a gyümölcsöt annak idejében.

42

Monda nékik Jézus: Sohasem olvastátok-é az írásokban: amely követ az építők megvetettek, az lett a szegletnek feje; az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemeink előtt.

43

Annakokáért mondom néktek, hogy elvétetik tőletek az Istennek országa, és oly népnek adatik, amely megtermi annak gyümölcsét.

44

És aki e kőre esik, szétzúzatik; akire pedig ez esik reá, szétmorzsolja azt.

45

És a főpapok és farizeusok hallván az ő példázatait, megértették, hogy róluk szól.

46

És mikor meg akarák őt fogni, megfélemlének a sokaságtól, mivelhogy úgy tartják vala őt mint prófétát.

2013. jan. 31. 16:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Ajánlott olvasmány:

[link]

Itt a lényeg:

22. Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.

23. A ki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.

24. Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.

25. De azért lőn így, hogy beteljesedjék a mondás, a mely megiratott az ő törvényökben: Ok nélkül gyűlöltek engem.

De az összes evangéliumot célszerű elolvasni végig.

2013. jan. 31. 17:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó kérdésedre itt érdemes kutakodni.

Sok minden mást is lehet tanulni belőle.

[link]

2013. jan. 31. 17:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Kiegészítő infók Júdás árulásáról:

János 6

70

Felele nékik Jézus: Nem én választottalak-é ki titeket, a tizenkettőt? és egy közületek ördög.

71

Értette pedig Júdás Iskáriótest, Simon fiát, mert ez akarta őt elárulni, noha egy volt a tizenkettő közül.

János 12

4

Monda azért egy az ő tanítványai közül, Iskáriótes Júdás, Simonnak fia, aki őt elárulandó vala:

5

Miért nem adták el ezt a kenetet háromszáz dénáron, és miért nem adták a szegényeknek?

6

Ezt pedig nem azért mondá, mintha néki a szegényekre volna gondja, hanem mivelhogy tolvaj vala, és nála vala az erszény, és amit abba tesznek vala, elcsené.

7

Monda azért Jézus: Hagyj békét néki; az én temetésem idejére tartogatta ő ezt.

8

Mert szegények mindenkor vannak veletek, én pedig nem mindenkor vagyok.

Hasznos olvasmány:

[link]

2013. jan. 31. 17:25
 9/10 A kérdező kommentje:

Olvasom, de még nem tudtam mindent végignézni.

Azt nem értem továbbra sem, hogy ha Ádám és Éva bűnbe esett, és a bűnüket átörökítették a gyermekeikre, az emberiségre, nem ezt a bűnt kellett eltörölni? Jézus kereszthalálával pedig ezt mosta el nem? Ezért lehet reménysége az ő előtte élőknek, és az utána élőknek is a feltámadásra.

Belezavarodtam. :S

2013. jan. 31. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia

Az öröklött bűntől mentesített minket, de sajnos mi magunk is tudunk és követünk is el bűnt.

Körülményeink,kísértések, tökéletlenségünk miatt.

Ezekért nem Sátán és nem Ádám a hibás, nekünk kell vállalni.

Egyszer hallottam egy szemléltetés, hátha neked is segít.

Volt két rab a börtönben, mindkettőért letették az óvadékot.

Az egyik boldogan elment mert meg akart próbálni úgy élni, ahogyan a törvények előírják - élt az óvadék adta lehetőséggel.

A másik inkább bent maradt, mert megszokta már, étel is van, fűtés is van, dolgozni sem kell.

Ha kimegy úgyis újra elkapják és visszahoznák.

inkább maradt bent - nem élt az óvadék adta lehetőséggel.

Jézus mindannyiunkért letette a válságot - kérdés, hogy mi élünk-e vele.

2013. febr. 1. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!