Mikor Isten megteremtette Ádámot, Ádám hány évesnek teremtődött?
Hát ez tetszik ...:)
Hány évesnek teremtődött?
Azt nem tudjuk, de egy tuti biztos, hogy felnőtt emberként férfiként élte meg első napjait, nem magatehetetlen csecsemőként,.
Éva hasonló képen érett felnőtt Nőként, akit oda vitt Ádámhoz, és a házasság kötelékében egyesítette őket.
De talán, még is. De ez csak az Én elképzelésem.
Mikor van egy férfi élete legszebb időszakában,
Olyan 30-40 év között.
Sziasztok!
Sajnos már túl vagyok a 20 és a 30 is, jóval.
Bár megállíthatnám az idő kerekét, de nem lehet.
Saját tapasztalatomra alapozva / kutatások nélkül/ én 30-35 évre saccolnám a legjobb kort.
Persze, ha ezt 20 évesen olvastam volna csak röhögtem volna - azóta több a tapasztalatom.
"Mikor van egy férfi élete legszebb időszakában,
Olyan 30-40 év között."
Ez nagyon jó :))) Megteremti meghalni szerencsétlen embert? A XVII. században (nem a teremtéskor!!) az átlagéletkor jó, ha 35 év volt, de inkább 30. 40 éves ember már extraidősnek számított.
"A XVII. században (nem a teremtéskor!!) az átlagéletkor jó, ha 35 év volt, de inkább 30. 40 éves ember már extraidősnek számított."
Amikor a Teremtés Könyve íródott akkor az átlagéletkor több száz év volt. De ráadásul Ádám még a bűnbeesés előtt kezdte életét amikor is még a halál mint olyan nem is létezett. Ha Ádám nem eszik arról a bizonyos fáról akkor sose halt volna meg.
Azt nem írja le a Biblia hogy mennyire kifejlődött teste volt Ádámnak. De mivel Isten nagyon szereti a gyerekeket ezért én azt gondolnám hogy Isten gyereknek teremtette. Furcsa is lenne egy felnőtt férfi aki 30 éves de semmit se tud a világról és meg kell tanítani hogy hogyan tud járni, enni meg beszélni. Ez elég életszerűtlennek tűnik.
Sét akkor született, amikor Ádám 130 éves volt. 1Móz 5:3: „ Ádám százharminc évet élt, és akkor nemzett egy fiút az ő képmására és hasonlatosságára, akit Sétnek nevezett el.”
Ádám 800 évvel később, 930 éves korában halt meg, miután „fiakat és leányokat” nemzett "És Ádám napjai, miután Sétet nemzette, nyolcszáz évet tettek ki. Időközben nemzett még fiúkat és lányokat."
(1Mózes 4:25; 5:3–5).
Ennyit biztos tudunk. Bár sok mindenkinek az is új az 1 Móz 4-5-ből hogy fiaik és leányaik is lettek Ádám és Évának.
Akit részletesen érdekel:
A Biblia időtáblázata tehát azt mutatja, hogy Noé napjainak Vízözöne i. e. 2370-ben következett be.
12 I. e. 2370-től i. e. 4026-ig. Ha még tovább megyünk vissza az idő folyásában, megállapíthatjuk, hogy a Biblia végig pontosan meghatározza a Vízözöntől Ádám teremtéséig terjedő időszakot. Ez a meghatározás az 1Mózes 5:3–29-ben és 7:11-ben található meg. A számítást az alábbiak szerint összegezzük:
Ádám teremtésétől
Sét születéséig 130 év
Majd Énós születéséig 105 ”
Kénán születéséig 90 ”
Mahalálél születéséig 70 ”
Járed születéséig 65 ”
Énókh születéséig 162 ”
Metuséláh születéséig 65 ”
Lámek születéséig 187 ”
Noé születéséig 182 ”
A Vízözönig 600 ”
Összesen 1656 év
Ha az 1656 évet hozzáadjuk az előző i. e. 2370-es időpontunkhoz, elérkezünk 4026-hoz, azaz Ádám teremtésének időpontjához, amely ősszel lehetett, mivel a legrégibb naptárakban ősszel kezdődtek az évek.
( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!