Bűn Isten szemében pszichiátriai gyógyszereket szedni depresszióra, szorongásra?
Lehet egy betegség oka az, hogy tanuljunk belőle, de ez nem zárja ki azt, hogy gyógyszert szedünk a gyógyulás érdekében.
Kórházba kerültem, infúzió, gyomortükrözés, miegyéb. Amikor épp öntudatomnál voltam, eltűnődtem azon, hogy vajon mire akar az Úr tanítani engem ezzel a betegséggel? Rádöbbentem, hogy egy csomó lehetőséget kihagytam arra, hogy kedves legyek másokkal, számos esetben önző voltam, stb. Mióta meggyógyultam (a gyógyszerek és a gyógykezelés segítségével), egyetlen lehetőséget sem hagyok ki, ha módomban áll segíteni valakin. Mindig önuralmat gyakorlok, és nem vagyok bunkó senkivel. Stb. Rengeteget tanultam a betegségemből.
Aztán nem kell ilyen messzire menni példákért: ha valaki elkap egy nemi betegséget, abból megtanulhatja, hogy be kellett volna tartani a parancsolatokat, ha valakinek betörik az orrát azért, mert bunkó volt, íme a tanulság: kedvesebbnek kéne lenni az embertársainkkal...
Mindenből rengeteget tanulhatunk, ha megfelelően állunk hozzá.
A gyógyszerekért és gyógymódokért meg hálásak lehetünk az Úrnak, hogy lehetővé tette, hogy feltalálják őket.
"Bűn Isten szemében pszichiátriai gyógyszereket szedni depresszióra, szorongásra?"
Akkor bűn ha valaki óvatlanul túl sok gyógyszert szed be és ezzel tönkreteszi magát.
Ha a sok gyógyszer függőséget okoz az se szerencsés mert ez gyakorlatilag olyan mintha az illető kábítószerezne.
Vagy akkor se helyes a gyógyszeres kezelés ha a pszichiátriai problémákat valójában az illető lelkiismerete okozza (pl. abortusz után) és a gyógyszerek csak elkendőzik a probléma valódi okát.
Viszont ha valaki imádkozik a gyógyulásért és úgy egyébként mindent megtesz a saját lelki fejlődéséért akkor szedhet ilyen gyógyszert ha olyan betegsége van ami komolyan akadályozza az életben.
Tehát szerintem a gyógyszer önmagában nem rossz csak vigyázni kell vele mert veszélyes.
Éppen az lenne a bűn, ha nem törődnél az egészségeddel, és nem kezeltetnéd magad. Ha depressziós vagy, akkor a gyógyszerek nem szedése esetén olyan rosszul éreznéd magad, hogy öngyilkosságot is elkövetnél. A lenne a bűn, hogy hagytad volna magadat ilyen állapotba kerülni.
Ha Isten azt akarja, hogy ne gyógyulj meg, vagy ne legyél jobban, akkor semmi sem használna. De ha Isten tanító szándékkal küldi is a betegséget, akkor is kezeltethetnéd magad, hiszen a tanulságot így is levonhatod, hiszen az a lényeg.
Na és az allergia valamire, pl tejre? Nos, abban milyen tanító jellegű értéket rejtett el?
Vagy egy spontán kialakult rákbetegség, aminél az illető olyannyira lebetegszik, hogy a lét is fájdalommal jár. Hol van az Isten olyankor?
Ja! Hogy ez előre meg van írva! Na persze, fogjuk a Húsvéti nyúlra a bajt!
Szerintem sem bűn, de az első hozzászólásban el van rejtve egy nagy igazság ami felett mindenki elsiklott pedig nem szabadott volna. Mégpedig az, hogy(és most engedjétek meg hogy idézzem)"A gyógyszer arra való, hogy kezelje valamilyen betegség tüneteit". A hangsúly pedig a tünetei szón van. A gyógyszerek nem magát az okot szüntetik meg, hanem csak az abból fakadó tüneteket kezelik. De ettől függetlenül a probléma még mindig megmarad. A pszichiátriai esetek leki eredetű sérülések és gyógyszerrel csak elfedni lehet a problémát megoldani nem. Nem tudom ismeritek e Feldmár Andrást. Nagy koponya és ő nagyon rátapint a lényegre ebből a szempontból. Érdemes megnézni a videóit. Tudom, először furcsa "csodabogárnak" tűnik de csak azért mert kivándorolt kanadába még 16 évesen és ezzel a szókincsel magyarázza el a dolgokat, néha kicsit nehézkesen. Akit érdekel itt megnézheti:
Kedves 16-os!
Az ember bűnös állapotba juttatta magát, és a betegségek büntetésül vannak. Enélkül nem lennének. Persze ha küzdesz a bűn ellen, akkor Isten is segíthet rajtad. A jó magaviseletű rabok esete hasonlít ehhez.
18-as,
Ne haragudj de én nem értek veled egyet. Ha ez igaz lenne, akkor egy igazi szent élető ember sosem betegedne meg és ilyen pedig nincs. Aki pedig bűnöző és egész életében rossz ember volt az egész életében betegnek kellene lennie. De egészen más a helyzet. Nézd csak meg a BBC-pedofil botránya hősét: Jimmy Savile. Sztárműsor vezető volt, nem kis fizetéssel. Gondolom mennyiz szenvedhetett életében betegségektől. Szerintem ez az állításod miszerint büntetés az embereknek a betegség, nem állja meg a helyét. Még egy dologgal cáfolnám ezt: sok az olyan beteg is aki egész életében seemi rosszat nem tett mégis rákos beteg, vagy valami más halálos betegséget kap. Akkor kérdem én, hol itt az igazság?
Kedves 19-es!
De, igaz, ugyanis 2 bűntelen ember volt: Jézus és Mária. Ők sosem voltak betegek, ráadásul Mária meg sem halt, testét az angyalok felvitték a mennybe. Jézus halála szükségszerű volt, de 3 nap alatt feltámadt.
A betegséget, mint büntetést nem az adott megbetegedésre gondoltam amúgy sem. Az ember tökéletes testtel lett teremtve, tehát a tökéletesteste sosem lett volna beteg, nem öregedett volna meg és örökké élt volna.
Ezt a testet játszottuk el a bűnbe eséskor, ezért azóta a kiváló, de nem tökéletes testünk már megbetegedhet, és idővel meghal. Nem az adott betegségre gondoltam, hanem arra, hogy erre egyáltalán lehetőség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!