Miért a zsidó a kiválasztott nép?
Ez már régen is feltűnt, de most olvastam egy összeesküvés elméletet, ami ezt boncolgatja, hogy sok benne a kamu, mármint a Bibliában.
Egyébként nem vagyok antiszemita mielőtt elkezdődne a hiszti.
A zsidó néphez tartozott, de teljesen más megvilágítást adott a mózesi törvényeknek. Lényegében felülírta azokat .Pl. szemet szemért - megbocsájtás
Ezért nem fogadták el.
Leírták már, miért. Én csak az egyik válaszolónak reagálnék: nem a zsidók szegték meg a szövetséget, hanem maga Isten árulta el őket. Nézd meg az "Isten a vádlottak padján" című filmet.
Egyébként Isten nem létezik, Jézus sem volt több egy embernél, így a zsidókat sem tudta senki sem kiválasztani :)
Bár kétségkívül genetikailag többet érnek más népeknél. Van aki jobban bírja a hideget, van aki gyorsabban fut, de ők okosabbak, életrevalóbbak.
Itt mindenki csak féligazságokat mond:
Itt a hiteles válasz:
"válaszol: Raj Tamás
Válasz:
Nem kiválasztott, hanem választott nép vagyunk. A különbség onnan adódik, hogy hitünk szerint Isten feladatra választott minket. Elojogaink nincsenek, hanem több feladatunk van, hiszen a szövetség a Szináj hegyénél a Tízparancsolat átvételénél köttetett meg.Azokkal szemben, akik a választottságot félreértették, már az i.e. 8. század közepén Ámosz próféta hangoztatta:"Nemde olyanok vagytok számomra, Izrael fiai, mint a négerek. Nemde kivezettem Izrael fiait Egyiptomból, ám ugyanígy vezettem ki a filiszteusokat Kaftor (Kréta) szigetérol, és az arámiakat Kirbol."Láthatjuk, hogy a választottság félreértése nem újkeletu, ám a hagyományos zsidóság közel 3000 éve elutasítja ezt a gondolatot."
Nincs kiválasztott nép a zsidó nép nem kiválasztott nép, Isten nem válogat fejleményei között. De ez a fogalom, és az Istennel kötött szövetség fogalma – ami ugyancsak nem létező dolog – a zsidó nép vezérei kezében egy nagyszerű eszköz, egy hatékony 'fegyver' volt a küzdelemben az őket körülvevő ellenséges népek ellen.
E fogalmaknak köszönheti a zsidó nép a szívósságát, azt hogy a mai nap saját állammal, saját országgal rendelkezik; e fogalmaknak tulajdonítható az is hogy csak kevés rokonszenvnek örvendhet.
A kiválasztott nép elnevezés csak egy ravasz fogás arra,hogy a zsidók lenézhessék,és morálisan feljebb valóknak érezhessék magukat a többi népnél.Istennel könnyű takarózni,mert ha valaki Isten nevében mond ki valamit,azt hajlamosabbak az emberek igaznak érezni,sőt bűntudatból,félelemből nem is merik megkérdőjelezni.Ezt nem "zsidózásból" írom,ne töröltessétek légyszi.
Egyszerűen csak elég átlátszó a dolog.
A Bibliában vannak ügyes taktikázások,én egyébként azt vettem észre,hogy egyes témákban mintha szándékos összezavarások is lennének,hogy ha támadják,akkor több oldalról meg lehessen magyarázni,de ugyanakkor egyfajta misztikum vegye körül,hogy ne lehessen konkrétan cáfolni.
Ezt nem értem én se, h Isten szerint mindenki egyenlő, akkor miért van kiválasztott nép?
Ez az összeesküvés elmélet is ezek alapján feltételezi, h meghamisították a Bibliát.
Nem tudom mi igaz belőle, de az szerintem is 100%, h nem az egészet tárták az emberek elé.
Már a 4. hozzászólásban választ kaptál, de akkor leírom még egyszer.
A kiválasztottság nem azt jelenti, hogy ők jobbak, vagy csak őket szereti Isten. Azt jelenti, hogy a zsidó népet választotta ki arra, hogy a törvényt kinyilatkoztssa, majd a Messiás megszülessen, és megváltója legyen az egész emberiségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!