Halállal fogok-e lakolni, ha elkövetem az a bűnt, hogy gondolkodok?
Ne nevessetek, komolyan kérdezem.
Ugyanis a Biblia a Példabeszédek könyve 3. részében ezt írja:
"Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál."
valamint ezt is:
"
Mert útálja az Úr az engedetlent; és az igazakkal van az ő titka."
"Nekem úgy tűnik, hogy Biblia szerint az ha valaki használja az értelmét, az utálatosság, amiért halállal lakolás jár."
Ezt hol olvastad a bibliában,segíts kérlek mert nem találom sehol :)"
Ez így konkrétan a Bibliában nem olvasható, de a kereszténység történelme már bebizonyította. (és most a bizonyítékokat hadd ne kelljen felsorolni, mert a szervernek is véges a kapacitása)
Kedves 20-as !
Nagyon tetszett amit írtál,jó volt olvasni..
"Úrra való támaszkodást, bizalmat sokszor nem érjük. Hiszen nehéz. Nehéz egy gyereknek is amikor az szülők iránt engedelmesnek kell lenni. Amikor kigondol valamit és helyesnek tart..."
nagyon igaz ,egyetértek azzal hogy sokszor nem értjük,mi miért történik...de ha elfogadjuk azt ami van...akkor azt hiszem akkor az engedelmességet is gyakoroljuk egyben.
Kedves Titak!
A kereszténység és a Szent-írás két különböző dolog..
Tudod, időnkét olyan messze van egyik a másiktól mint Makó Jeruzsálemtől :))
A kereszténység történelme...komolyan erre hivatkozol?
Egy biztos számomra.
Meghalok egykor.
Ha gondolkodok,ha nem.
igen,egyszer mindenki meghal..
"ha gondolkodom ha nem..."
azt hiszed van választásod ?! :)
próbáltál már nem gondolkodni ?
Kedves Hanuman!
A kereszténység alapja a Szentírás. Aki ezt tagadja az tagadja az egész kereszténységet.
Máskülönben, én nem hivatkoztam, csak példának megemlítettem. De, ha már szóbahoztad Makót és Jeruzsálemet: akkor minimum annyi magyarázattal tartozol a hívőknek, hogy miért van ilyen messze a kereszténység a szentírástól!? Most akkor Ki az IGAZ? a Biblia?, vagy a kereszténység? Akkor most egy-és azonos, vagy kamu az egész!?
Összekeveretik a kereszténység fogalmát és a régi katolikus egyházzal és különböző szektákkal.
A kereszténység Jézustól kezdődik.
Azok a bűnök, amiket a kereszténységre mutogatva elkövettek, annak semmi köze nincs a kereszténységnek.
Egyedül az ószövetség az, ami kapcsolatba hozható a kereszténységgel. Mert a kereszténység előzménye (habár többen most sem fogadják el, mert nem értik)
Kérdező,a Bibliát nem egyforma emberek írták,ezért ellentmondások találhatóak benne.Az egyik ember abban hitt,hogy Isten utálja,meg halállal sújtja az embert ezért,meg azért,a másik abban,hogy a szeretet nem ítélkezik.
Na,akkor most melyik az igaz,mindkettőt a Biblia írja,ugye?
Te melyikben szeretnél hinni?
Ne vegyél mindent komolyan a Bibliából.
"Az egyik ember abban hitt,hogy Isten utálja,meg halállal sújtja az embert ezért,meg azért,a másik abban,hogy a szeretet nem ítélkezik."
Ezt bizonyítani is tudnád?? Nem hiszem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!