A katolikusok szoktak lottózni?
Van, aki igen, van, aki nem.
Aki komolyan veszi a katolikus hitét, az nem.
Miért nem lenne szabad a katolikus hitet komolyan vevőknek lottózniuk? Sehol sem hallottam olyan tanítást, hogy a lottózás helytelen lenne.
Szoktunk lottózni, és sokan lottóznak, a katolikus hit megengedi.
Vannak, bizony, akik szoktak.
Olyan is, aki sajnos függő, olyan is, aki ahogy néha egy-egy tábla csokit vagy egy pohár bort elfogyaszt, vesz hébe-hóba lottót.
Vagy mondjuk akár rendszeresen is lottózik, de nem durván pazarló módon. Szerintem ott a határ, hogy bármikor abba tudja-e hagyni, hogyan reagál, ha a szokásos heti lottóját nem adhatja föl. Ha kiakad, az már gáz. Ha simán megy tovább az élete, akkor minden oké.
Ha más, fontosabb dolgokra nem jut pénz, nem szabad erre kidobni.
én katolikus vagyok, és alapjában véve nem lottózom. Régen anyukám lottózott (ő ref.), akkor néha vele én is feladtam egy-egy rubrikát, de ennek már kb. 10 éve. Sok év kihagyás után utoljára nyáron lottóztam nyaraláson, amikor rengeteget autóztunk barátnémmal, és elhatároztuk, hogy az útszámokat behúzzuk lottóra. :D Nem nyertünk semmit, meg azóta sem lottóztunk. :)
"Szoktunk lottózni, és sokan lottóznak, a katolikus hit megengedi."
Elég szomorú, hogy sokan így gondolják - még a katolikusok közül is.
Minden értelmes embernek be kéne tudni látnia minimális gondolkodással, hogy összességében sokkal többet kell fizetni a szelvényekért, mint amennyi az időnkénti nyeremény. Más szóval a nyereségérzet sokkal inkább illúzió, mint valóság. Arról meg ne is beszéljünk, hogy akiknek valamilyen hatalmas szerencse folytán átmenetileg pozitív egyenlegük van, azoknak a többsége azután sem hagyja abba a lottózást, és elveszti még azt a kis nyereményét.
A könnyen kialakuló függőségről és a vallási vonatkozásokról meg ne is beszéljünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!