Katolikusok, miért fáj nektek, ha valaki nem ért egyet az Egyházatok tanításával?
Általában a katolicizmusról nem "normális keretek között" szoktak nyilatkozni itt az oldalon. A jól tájékozottság sem az olvasók nagy részének erőssége.
Másrészt pedig nem csak a katolikusok pontoznak... de egyébként mire gondolsz konkrétan? Mit írtál, amit lepontoztak?
Az nem baj, ha valaki ismeri a katolikus hitet, de nem tud azonosulni vele. Az sem olyan nagy baj, ha valaki nem ismeri. Az a baj, amikor valaki olyanról mond véleményt, éspedig sokszor rosszindulattal megfűszerezve, amiről szinte semmit sem tud.
Például az imént írta valaki, hogy a katolikusok csak a szenteken, meg Márián keresztül érhetk el Istent. Ez ostobaság, ezért lepontoztam a választ.
Itt a GYIK-en szinte mindig szimpátiapontozás van. A katolikusok nem bírnak egyet érteni azzal, hogy nincs Isten, és hogy a Bibliát egyesek csak tanító jellegű mesekönyvnek állítják be. A materialisták pedig az evolúcióban hisznek, baromságnak találják, hogy Isten csak úgy lepotyogtatta az élőlényeket a földre.
Én mindig azt nézem, hogy a kérdésre megfelelő választ adott-e a kommentelő, akár vallásos, ateista vagy agnosztikus.
Mivel minden népcsoportnak szimpatikus választ adtam, ezért kéretik felpontozni, hamár csak szimpátia alapján pontoztok és még a kérdésre is válaszoltam helyesen! :)
6. válaszoló vagyok.
Megmondtam, hogy szimpátia alapján pontoztok, 50%-nál nem is vártam többet, mert a kommentem végét elég beképzeltre írtam, így máris nem lettem szimpatikus. :P
Ahogy Kolompár A. írta, nem baj. De az baj. hogy már a kérdést is elfogultan írod ki (normális módon az nyilatkozik aki nem ért egyet a kat. tanításal). Azután meg miért csodálkozol?
Egyébként azt tapasztalom itt, hogy a kérdezők többségének éppen az fáj ha valaki a katolikus tanítást fogadja el.
Sziasztok!
Csak egy eset: Katolikusoknak szóló kérdésnél melynek témája egy szertartás volt, írtam egy rövid választ.
Valóban rövid volt, mert a köszönés után csak egy link volt a katolikus lexikonra.
Lepontozták.
Na ennek én sem értettem az okát.
Lehet mert köszöntem?
Vagy nem megbízható a katolikus lexikon?
Nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!