Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lenne olyan vállalkozó szellem...

Lenne olyan vállalkozó szellemű Keresztény és Muzulmán, aki privátba leírna nekem pár dolgot a vallásáról?

Figyelt kérdés

Szóval az érdekel, hogy miért hisz, hogy tért meg, mit gondol a másik vallásról, volt e már olyan, hogy megremegett a hite stb stb.

Vagy akár ide is írhatjátok, csak ne azzal foglalkozzatok, hogy mit ír az egyik, hanem a kérdésekre válaszoljatok.

Köszi

2013. jan. 14. 21:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

Kiskoromtól fova járattak katolikus templomba és hittanra. Egy időre eltávolodtam Istentől, de visszatértem, tehát volt, hogy megingott a hitem. Amióta visszatérek, igyekszem minnél jobban megismerni Istent, egyre inkább erősödik a hitem.

A többi vallásról azt gondolom, amit Jézus tanított: "Menjetek, és tegyetek tanítványokká minden népeket". A kereszténység szerint az emberek születésükkor nem ismerik Istent, életük alatt kell megismerjék és másokkal megismertetniük. Isten mindenkit hív, van, aki többé-kevésbé hallgat a lelkiismeretére, de mindenkinek szksége van a tanításra emberektől, hogy a teljes igazságot megismerjék. A többiek szerintem nem tudják a teljes igazságot.

Aztán vannak olyan vallások is, amikor démonokat vagy a sátánt imádják. Ők teljesen félre lettek vezetve, és ezt hagyták. Ilyenek pl. a sumérok.

2013. jan. 15. 20:04
 12/15 A kérdező kommentje:
Hát akkor úgy tűnik engem még nem szólított senki.
2013. jan. 15. 20:54
 13/15 anonim ***** válasza:
Szia! Harmadik vagyok. Örülök, hogy segíthettem. Ha van még kérdésed, állok rendelkezésedre magánban is. :)
2013. jan. 16. 11:47
 14/15 anonim ***** válasza:
48%
Kedves kérdező, ezt ne gondold! Jézus mindenkinek kopog az ajtaján. Csak aki még a létezéséről sem tud, az nem nyitja ki az ajtót. Kezdj el imádkozni (volt kérdés a napokban, hogy hogyan kell) és olvasd a Bibliát, főleg Máté, Márk, Lukács, János evangéliumait. Isten téged is hív, most épp rajtam keresztül.
2013. jan. 16. 17:58
 15/15 anonim ***** válasza:

Bár a kérdés jó régi, a válaszokat pedig csak úgy átfutottam, de ha jól láttam csak keresztény hozzászólás van, ezért írok.

22 vagyok, erős keresztény háttérrel (heti 2 bibliaóra a suliban, heti 2 Istentisztelet, minden nap ima + Bibliaolvasás). Minél jobban kezdtem belemenni a részleteibe, annál több ellentmondást találtam. Itt volt az, hogy megremegett a hitem, sokáig nem is foglalkoztam Istennel. De csak ott motoszkált bennem a hit, na meg az evolucióban sem hiszek, szerintem kellett lennie intelligens tervezőnek. Így hát megint elővettem a Bibliát, és mégerősebben éreztem azt, mint régen. Tudtam, hogy az alap rendben van, de soknak találtam a ferdítést. Elkezdtem más vallások után olvasgatni, és rátaláltam az Iszlámra. Ez volt az a vallás ami megválaszolta a kérdéseimet, és betöltötte az űrt.

A keresztényekkel jól megvagyok amíg

1, nem akarnak már szinte erőszakosan visszatéríteni (mert sajnos több ilyen is volt)

2, nem a média alapján ítélik meg a hitemet, és kritizálnak úgy, hogy 3 helytálló állítást nem tudnak mondani az Iszlámmal kapcsolatban.

Tehát aki nem piszkálódik a hitem miatt, azzal nagyon jól kijövök :)

2014. márc. 8. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!