A sterilizáció (mint fogamzásgátlás) bűn?
Mivel az emberiség túl szaporodott már így, sokkal egészségesebbnek tartom 1-2 gyermek után a férfiak sterilizálást, mint sem újra meg újra az abortuszt. Arról nem is beszélve hogy azon kívül hogy biztonságos, sokkal jobban átélheti a pár a szerelmi játékait, hisz nem arra kell ügyelnie, hogy"jaj csak ne hogy terhes legyen"
A szenzuális élet az élet velejárója arról lemondani nem lehet és őrültség is lenne, hisz nagyon sokszor ez a sója fűszere a keserű életünknek.Mint ahogy a túlszaporodás is esztelenség, hisz minél több száj annál kevesebb jut annak a gyermeknek-- arról nem is beszélve hogy 30-40 év múlva 9 milliárd ember is lehet a Földön-- ki fogja betömni az éhes szájakat?
Tehát olyan módszert kell választani amely biztonságot nyújt a túlszaporodással szemben ami elfogadható egy pár számára.-- Mert a nők elkötése nem egészséges, mivel havi ciklusban tisztulnia kell-- a spermiumok viszont nem szenvedik el a kárt, talán még örülnek is, hogy örök nyugalomra lettek ítélve."Elképzelhető hogy nem igen vannak oda a maratoni futásárt" c...c...
Nézd, én erre a világra nem szándékozom továbbadni a génjeimet, főleg minekutána már megtettem, és a Kedves Anya volt szíves engem faképnél hagyni, mielőtt még a gyermek megszületett.
De nem erre vagy kíváncsi...
Más megközelítésből nem egy bizonyos bűn miatt kárhozol el, (ha úgy kell lennie?), hanem eleve romlott, kárhozatra méltó természetünk miatt követünk el bűnöket nap, mint nap: szóban, tettben, gondolatban.
Végül, ami érdekelhet: úgy találtam az Írásban, a szaporodjatok, mellett sokasodjatok van, értsd a Töltsétek be az egész földet, amelyet mint időhatározó megközelítéssel is értelmezhetsz.
Betöltöttük, ha nem is ebben a régióban, de rég túltöltöttük. Ezen lehet vitatkozni, a (nyugati) társadalom eltartó képességén filózni, így is úgy is SOK.
Ha elkötteted, az önmagában nem bűn. Ha valaki mást mond az kérdezze meg magától azt is nem bűn-e hátrányos genetikával (betegségek, hajlamok), vagy előre haladottabb korban lévő nőknek gyermeket vállalni, nagyobb esélyt adva egy terhelt életnek? Avagy megkérdezték-e arról azt a gyermeket, aki fogyatékkal fog világra jönni, akarja-e ezt?!
pontosan12 ahogy írtad.
Mikor gondol az ember arra, hogy bűn gyermeket nemzenie és világra hoznia akkor, ha nyomorúságra ítéli? Pedig sokszor épp ott magasabb a szaporulat ahol alig van miből élni. Milyen utód fog fejlődni egy alultáplált testeben? S milyen emberré fog fejlődni ha mindig azt hallja nincs és azt látja másoknak van-- vagy elesett emberré válik, vagy agresszívé, vagy a legkeményebb bűnözővé.
Nem a hit világok fogják se kihordani, se világra hozni, se pedig gondok között felnőni, egy eléggé önző világban.
Hahah... ez nagyon egyszerű kérdés, már abban az esetben, ha a kérdező arra kíváncsi, hogy Isten szerint bűn-e a sterilizáció. Meg kell tőle kérdezni. Isten egy létező, élő személy. Kedves kérdező. Miért nem Őt kérdezed?
Ha emberek véleményére vagy kíváncsi, akkor ezt kapod: sok-sok különböző véleményt, és persze mind roppant megalapozott és bombabiztos lesz :).
Tehát, mi is érdekel igazán? Emberek vagy egyházak véleménye, vagy Istené. Ez a legfontosabb kérdés. Ha ezt eldöntötted, akkor kérdezd azt, akit választottál.
Ha már ilyen jó tanácsot adtál kérdezőnek--- mi van ha Istentől szeretné megtudni-- akkor mit tanácsolnál a kérdezőnek-- hol keresse Istent?- és mi valójában Isten?--
-mert hogy nem valamiféle személy abban aztán biztos vagyok!
A másik hogy nem ártana azzal is tisztába lenned, hogy Isten, mint Létező, nem avatkozik bele az életbe--Mert, szabad akarattal teremtetett!
A bűn fogalma (legalábbis számomra) a bibliai Istenhez köthető. Ő pedig egy személy! És igenis lehet vele kommunikálni.
Hogy hol kell Istent keresni, azt a kérdezőnek kell tudnia. Ez nem alkotta a kérdése részét (gondolom, azért valami fogalma van róla, ha már ilyet kérdez).
Amúgy nem inkább te vagy kíváncsi a válaszra? Látom, neked is van egy "Isten-fogalmad". Ne haragudj meg érte, de engem nem érdekel (bár arra azért kíváncs lennék, hogy honnan szeded az információidat, az "Isten-ismeretedet", és mi alapján vagy olyan biztos benne, hogy Isten nem személy)?
Itt a streilizációról, és arról volt szó, hogy ez bűn-e. Én azt tanácsoltam a kérdezőnek, hogy a sok emberi és egyházi vélemény helyett (ha hívő ember, és tudja, hogy ez mit jelent), akkor kérdezze magát Istent.
Hitvitákba pedig nem szívesen bocsátkozom, mert értelmetlen.
Én pedig erre azt válaszoltam, hogy Isten-t fölég a biblia szerint elképzeltet, - mint állítod az egy személy--értelmetlen és ostobaság megkérdezni, hiábavalóság.
A bűn mit olyan emberi gyarlóságok tömkelege de semmi köze a sterilizáláshoz.
az élet szabad akarattal teremtetett, így magának az embernek kell eldöntenie, hogy akar-é több gyermeket vagy nem akar. Ez a saját élete, a sterilizáció pedig saját testébe való beavatkozás ami viszont csak a férfiak esetében nem jár semmiféle káros következménnyel-- a spermiumai pedig ma már a biztonság kedvéért megőrizhetőek.
Sokkal nagyobb bűn a harmadik hónap előtt, miután már kifejlődött az emberi formácskája magzat, ismételten abortuszra menni. A magzati forma viszont a második hónap elejére-közepére kialakul-- akkor viszont ritkán végeznek ilyen beavatkozást, mert még parányi, nehezen elérhető.
Életemben egyszer voltam ilyen beavatkozáson, és ébren voltam, mert látni akartam mennyire fejlett-- s bizony sokkolt az amit láttam,- egy "hánytálban" megmutatott embrió fejlettsége! úgy éreztem ez, - még ha nem is mondta senki,- még is gyilkosság volt a részemről, hisz mindene meg volt a teste a két kicsi kar a lábacskák....-- s meggyőződésem, hogy ezért van az, hogy nem szívesen végzik az orvosok a terhesség művi megszakítását.
A bűn fogalma mint olyan, lehet hogy bevonult a biblia írott szövegébe is, mint fogalom, de kizárólag az ember alkotta fogalom és kizárólag az emberi természet sajátja.
A Teremtőt abszolút nem érdeklik az emberi bűnök mind addig amíg a természet egészét, a Földi összes életet nem fenyegetik.
Bűnös valaki vagy nem bűnös mindenkire magára tartozik-- hisz saját maga ítéli a bűnökben élő ember pusztulásra saját lelkét, mert nem jut el az isteni Teremtőig, hogy Hozzá belépve, és általa a lelke halhatatlanná válhasson-- mert már az odavezető úton elpusztul a bűnökkel besározott lélek!
De a sterilizáció nem minősül bűnnek a mai korban, amikor a világ össz. lakósságából 3,5 milliárd ember napi 2 dollárból él!! Amikor létbizonytalanság van hazánkban is, amikor túl szaporodott az össz. emberiség. A felelőtlen szaporodás az igen, az élet és gyermek ellenes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!