Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A sterilizáció (mint fogamzásg...

Ozmium42 kérdése:

A sterilizáció (mint fogamzásgátlás) bűn?

Figyelt kérdés
2013. jan. 11. 15:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%

Ez attól függ, kit kérdezel… Meg talán legfőképp attól, hogy akit sterilizálnak, az bele megy-e.

Az állam szerintem nem tiltja, katolikusék szerint meg a fogamzásgátlás egyetlen helyes módja nem megházasodni és kerülni a szexet.

Meg fognak még jönni más válaszok is… Talán egy-két jópofa is lesz köztük.

2013. jan. 11. 16:09
 2/18 anonim ***** válasza:
34%

Attól függ, mi az indíték. Ha valami betegség áll a háttérben, ami olyan beavatkozást igényel, aminek a meddőség lesz a következménye, akkor nem bűn. Ha csak pusztán azért, hogy ne legyen nem kívánt gyerek, akkor bűn.

Bővebben: [link]

2013. jan. 11. 20:40
 3/18 anonim ***** válasza:
26%

Ajánlok Neked egy jó katolikus könyvet: [link]

Többek között erről is ír. Meg sok "ciki" kérdésről az Egyház szemszögéből. Az előző válaszoló amúgy jól írta.

2013. jan. 11. 22:20
 4/18 Kriszta68 válasza:
18%

Az itt ajánlott "katolikus" válaszok nem a katolikus egyház válaszai, hanem a vatikáni agglegények magánvéleményei, amit az egyház, az "Isten népe" nem fogad el.

A katolikus gyakorlat szerint a sterilizálás, ugyanúgy mint a fogamzásgátlás más egészséges módszerei, nem csak hogy nem bűn, de egyenesen a szeretetben való növekedés természetes része.

2013. jan. 12. 15:18
 5/18 anonim ***** válasza:
63%

Na, akkor szereztem én is linket az első válaszomhoz:

[link]

„A születésszabályozás Egyh. által megengedett lehetősége a „természetes” módszer (→természetes családtervezés), mellyel - kellő indok esetén - a házastársak a terméketlen időszakokra korlátozzák a nemi érintkezést. Erkölcstelen minden olyan mesterséges beavatkozás (óvszerek, hormonkészítmények stb. használata), mely megakadályozza a nemi aktus természetes lefolyását és lehetetlenné teszi a fogamzást. Nem megengedett a nemi aktus félbeszakítása, a közvetlenül előidézett →abortusz, valamint a férfi és a nő sterilizálása.”

S akkor pontosítanom is kell, ugyanis e szerint bizonyos napokon mégiscsak megengedett a szex, ha a házastársak – kellő indokkal – nem szeretnének gyereket.

Szóval értem én, hogy az Egyház népe züllött, és nem tartja be a szabályokat (ha mindent betartanánk, akkor már szentek lennénk, és nem vagyunk), de attól még vannak. Tudva és akarva megszegni őket pedig bűn.

2013. jan. 12. 15:34
 6/18 tibtib válasza:
66%
Kit érdekel, hogy az ájtatos pedofil birkapásztorok gyülekezete mit szól hozzá? A számláid kifizetéséhez gondolom nem járulnak hozzá...
2013. jan. 14. 08:33
 7/18 anonim ***** válasza:
51%

Lehet, hogy a kérdezőt érdekli, mert nem írta, hogy milyen értékrend szerint kíváncsi a válaszra.

Eddig ugye valaki leírta, hogy az általános emberi jogok értelmében mindenki magának dönti el, így akkor bűn, ha a beleegyezése nélkül sterilizálunk valakit (s természetesen nem az áldozatnak bűn). Ezen a véleményen van az állam is. Ezenkívül még agyonragoztuk a (római) katolikus véleményt – bár a görög katolikus is biztos hasonló.

De én szívesen elolvasom a te pedofil magánszektád állásfoglalását is a kérdésben; nem tudom, a kérdezőt is érdekli-e. (Ha a kérdésre válaszolsz, akkor hasznosabb választ adhatsz.)

2013. jan. 14. 15:57
 8/18 anonim ***** válasza:
46%

"Erkölcstelen minden olyan mesterséges beavatkozás (óvszerek, hormonkészítmények), melyek megakadályozzák a nemi aktus természetes lefolyását és lehetetlenné teszik a fogamzást."

Na hát gratulálok! Gyerünk, zsupsz bele óvszer nélkül meg mindenféle védekezés nélkül. Gondolom, aki ezt kitalálta, szeretne AIDS-ben meghalni vagy lányanyává válni...

2013. jan. 15. 00:18
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Te nem olvastad el az első választ: Nem zsupsz bele, és fűvel, fával, kecskével; hanem tessék megérni, megházasodni és nem hébe-hóba megcsalni a feleségedet, hanem vele maradni, és aztán vigyázni a gyerekekre. Így senki nem lesz se AIDS-es, se lányanya.

Amúgy ha véletlenül AIDS-es lányba szeretsz bele, és ennek tudatában elveszed feleségül, akkor szerintem még az Egyház is engedi az óvszert. (Végül is betegségről van szó, mint a 2. és 3. válaszokban részletezett esetben.)

2013. jan. 15. 09:41
 10/18 anonim ***** válasza:
38%

Sterilizáció!

Nagyszerű. Ez is csak annak jut eszébe, aki a népességet csökkenteni akarja, márpedig vannak olyan hatalmak, akik ezt igenis nagyon akarják és ennek érdekében elkövetnek mindent, mint pl. az élelmiszerek és ivóvizeink olyan anyagokkal való szennyezése, aminek következményét mindenki tapasztalhatja, a degenerált születések és nem születések által. Igen, bűnös az, aki mindezt hagyja!

2013. jan. 17. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!