Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért számít az életben, hogy...

Miért számít az életben, hogy van-e Isten?

Figyelt kérdés
Nem tapasztaljuk, ha mégis, az élet szenvedéseivel szemben nem tud példával szolgálni egy mindenható Isten, aki meghalni is csak úgy tud, hogy feltámad utána. Amikor meg megláthatjuk, már minden végérvényesen eldőlt. De persze ez sem biztos, szemben a minden napokkal. Akkor minek foglalkozni vele?

2013. jan. 10. 13:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Az Írást meg hiába forgatom: Jézus nem szólított meg. Már feladtam, hogy a kereszténység istenében higgyek, mert egyszerűen nem megy."

Először bűnbánatot kell tartanod, és aztán hitért imádkozni őszintén. Ezeket megtetted?

2013. jan. 11. 12:22
 12/14 A kérdező kommentje:

"Először bűnbánatot kell tartanod, és aztán hitért imádkozni őszintén. Ezeket megtetted?"

- Már miért tettem volna? Nem arra vágyom, hogy elhiggyek egy vallást, mert előtte önhipnózissal magamba plántáltam, hanem tényleg megérint.

Imádkozni meg nem tudok olyan istenhez, akiben nem hiszek.

Egyébként belátom a bűneimet.

2013. jan. 11. 13:31
 13/14 anonim válasza:
Próbálj hinni benne ő csak rád vár!
2013. jan. 11. 13:54
 14/14 anonim ***** válasza:

"- Már miért tettem volna? Nem arra vágyom, hogy elhiggyek egy vallást, mert előtte önhipnózissal magamba plántáltam, hanem tényleg megérint."

Én nem önhipnózisról beszélek hanem arról hogy mivel ha létezik (én tudom hogy létezik de most a gondolatvezetéshez ezt feltételes módba teszem) Isten akkor Ő mindenható és így Ő ad mindent többek között a hit kegyelmét is. Tehát akinek nincs hite annak kérnie kell azt.

"Imádkozni meg nem tudok olyan istenhez, akiben nem hiszek."

Igen ez logikus, de ahogy írtam kezdheted az imát feltételesen is mondjuk úgy hogy "Jézus, ha létezel kérlek segíts és adj nekem hitet.". Az nem baj ha nem hiszel Istenben, fontosabb az hogy őszinte legyél.

"Egyébként belátom a bűneimet."

Milyen sokan vannak akik nem képesek eljutni idáig a beképzeltségük miatt.

Próbáld meg azt hogy legalább néhány napig úgy élsz hogy figyelsz arra hogy ne kövess el lehetőleg bűnt. Ha van valami olyan bűnöd amitől nem tudsz megszabadulni akkor kérd Jézust hogy segítsen.

Tekintheted ezt kísérletnek. A legrosszabb esetben nem történik majd semmi.

De én egyébként biztos vagyok benne hogy ha életedben csak egyszer is kéred Jézus segítségét akkor valamikor azt meg is fogod kapni. De nem biztos hogy azonnal. Nekem is éveket kellett várnom, mert sok élményen és szenvedésen kellett keresztül mennem hogy eljuthassak egy olyan lelki állapotba amilyenre szükségem volt.

Egyébként jó lelki könyvek is nagyon sokat segíthetnek a hitbeni megerősödésben. Ha hajlandó vagy elolvasni akkor nagyon ajánlom Fausztina nővér naplóját:

[link]

2013. jan. 11. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!