Miért nem érzem jó ideje Isten jelenlétét?
Régebben jóban-rosszban éreztem, hogy jelen van Isten, amikor jó dolog történt, megköszöntem, amikor rossz dolog, akkor először mérges voltam, de utána úgy gondoltam, okkal történt, ami történt.
Mostanában nem érzem Isten jelenlétét, mintha a semmihez imádkoznék. Miért lehet ez? Olyan egyedül érzem magam. :(
16/L
megdöbbentő, mennyire tudatlanok adnak tanácsot!
Isten jelenléte szoros kapcsolatban van a hittel. Ha van LEHETŐSÉGED Istent kérni a bűneid bocsánatára és még nyitva áll a kegyelem ajtaja, akkor te neked VAN hited.
Lehet, hogy ez a hit kicsi, nem üdvözítő, de van és ez a legfontosabb, ebből lehet építkezni.
Senki sem jöhet énhozzám, hanem csak ha az Atyám vonzza- tehát, csak akkor tudsz pl imádkozni, megállni a bűnben, Isten szeretetét érezni (még ha nem is mindig), közeledni Istenhez, ha Isten vonzz téged a szeretetével. Amikor elveszíted ezt a szeretetet, akkor a lényed többé nem talál megelégedést az Isten keresésében, mivel már Ő nem hív.
Nevezzük nevén a dolgokat: kegyelemből való kiesés.
A bűn választ el Istentől, de ha szándékosan, tehát olyan felindulással vétkezel folyamatosan, szinte kísértés nélkül, hogy felmerül a kegyelem megvonása, akkor elveszítheted a kegyelmet. Így járt Káin, Ézsaú, Sámson, Júdás, és bizonyos tekintetben Saul, és majdnem követte Dávid is, de ő az utolsó pillanatban (depresszióban) megállt és kegyelmet talált. Áldozatot kellett bemutatnia.
Ma , amíg szól a lélek, ne szomorítsátok meg a szellemet!!!
Erről bővebben fogok egy tanítást készíteni írásban és audióban.
Balogh Sándor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!