Jehova tanúi hogyan értelmezik az alábbi velük kapcsolatos kritikát?
Egy kis ízelítő:
"Miközben más vallásokat azért ítélnek el, mert “pogányság itatja át” őket, érdekes megvizsgálni, hogy Jehova Tanúi maguk is hány pogány dologban vesznek részt."
Tovább, itt:
Kedves 8-s hány éves is az emberiség és a Föld a tanúk szerint?
Mikor is foglalták el a babiloniak Jeruzsálemet?
Miért kell a kiközösített tagokkal minden kapcsolatot megszakítani?
1874, 1914 és 1975 is világvége időpont volt, akkor miért is kell még mindig a közeli végítéletet hirdetni ha látszik ,hogy fogalmatok sincs róla mikor lesz?
Ha ezekre válaszolsz megbeszélhetjük miért fundamentalisták és szociológiai értelemben szektások a Jehova tanúi.
Napról napra bizonyosabb, hogy nehéz megfelelni ennek a tanúságnak, bár ha az ember csak szimpla támadásnak veszi ezeket, és részben sem gondolkodik el a kritikán objektíven, akkor mégis könnyű. :)
Nem azt mondom, hogy a cikk nem támadó, sőt, ez sem kellően elfogulatlan és teljeskörű, de azért sokmindenben igaza van.
Az ember ha benne van valamiben, amiben hisz, akkor attól nagyon nehéz eltántorítani.
Én pénzügyi tanácsadó vagyok, sok kritikát láttam a neten, de teljesen máshogy állok ezekhez, mint a kedves tanúk. Kivéve az olyan blődségekhez, minthogy valaki 2 hét gyorstalpaló után már megtakarítást ad el bárkinek is egymaga.
Meg kell nézni, hogy tényleg annyira jó-e a rendszer, ahogy működik, és ha nem, akkor javítani kell rajta, amin meg nem tudunk javítani, azt pedig elfogadni, és elismerni, hogy semmi sem tökéletes. Még ha van Isten és Jézus, akkor ők még lehetnek kivételesen tökéletesek, viszont akik képviselik őket, na ők csak emberek, és tévedhetnek.
Kedves Kérdező.
Nem voltam, és nem is vagyok tiszta ideg.
az tény, hogy a sírás fojtogatott, hogy ilyen aljas legyen valaki, de nem idegből írtam, egyébként pedig elmondom neked, hogy az utána lévő két választ is Én írtam, arra nem írtál semmit.
Iszonyú szorító fájdalmat éreztem, és nagyon rosszul esett.
De nyugodt maradtam.
egyébként meg valójában nem érdekel ez a hite hagyottak, és az azok által fellázított sok ellenséges ember készítette mocsok, ezért ahogy ígértem, soha többé nem megyek fel erre az oldalra.
Más részt egyáltalán semmilyen sértőt nem írtam.
De nem fogok magyarázkodni, mert nincs miért.
Egy biztos, semmilyen ellenünk készült fegyver sem lesz jó szerencsés....
(Ézsaiás 54:17) 17 Egyetlen ellened készült fegyver sem lesz sikeres, és minden nyelvet, amely perbe száll veled, elítélsz. Ez Jehova szolgáinak öröksége, és igazságosságuk tőlem van” — ez Jehova kijelentése.
A legelso valasz igy kezdodik: tovabb nem olvastam, mert aki igy kezd mondatot, azt nem veszem komolyan:
"Már megint ez a hite hagyottakkal telt blog."
Tovabb nem is olvastam, mert aki igy kezd mondatot, azt nem veszem komolyan. Mar ne is haragudj, de ki vagy Te hogy megmondod ki a hite hagyott?! Kikerem magamnak az ilyen es ehhez hasonlo cimkeket, jelzoket es megjegyzeseket! Olyan ne aggasson jelzoket masik emberre, aki egy hamis profeta kitalaciojaban hisz!
14-es:
Legelőször nekem is degradálónak tűnt, de ha elolvasod a cikket, akkor az írója saját magát nevezi hite hagyottnak. :)
"A hivatalos oldalatok az Őrtorony szervezet tanításait tartalmazzák. Természetszerű, hogy nem fogtok megosztani olyat, ami kínos rátok nézve. Egy kritikai vizsgálathoz tehát más eszközöket is igénybe kell venni."
Berta is ebbe szaladt bele néhány hónapja! Azt gondolta - mert rossznyelvűek azt terjesztették -, hogy a Tanúk nem teszik közzé a hibáikat és elhallgatják a tévedéseiket, oszt az egyszerű "mezei Tanú" semmit sem tud ezekről. Csakhogy ez NEM IGAZ! Semmiféle dolgot nem kell (nincs is okunk) elhallgatni, mivel nincsen tökéletesség és nem vagyunk tévedhetetlenek, csoportként sem. De az ellenség eljárásával szemben velünk az okokat is közli a Társulat.
10-es válaszoló:
A hamvasztásnak ma nálunk SEMMI köze semmiféle pogány szokáshoz, semmiféle Írásellenes dolgot nem tartalmaz, erről ennyit.
11-es válaszoló:
"Kedves 8-s hány éves is az emberiség és a Föld a tanúk szerint?"
No, mennyi is a Biblia és a Tanúk szerint az emberiség és a föld?
"Mikor is foglalták el a babiloniak Jeruzsálemet?"
Ha azt képzeled, hogy a biblián kívül semmi sem bizonyítja ezt a dátumot, akkor tévedsz. De ha semmi sem támasztaná alá a világi adatokat, akkor is a Biblia ihletett szava volna a mérvadó.
"Miért kell a kiközösített tagokkal minden kapcsolatot megszakítani?"
Kérdezd meg a bibliát és annak ihletőjét és neki magyarázd meg, hogy nem helyes, amit leíratott!! Milyen buta és következetlen a feleselgetés a kiközösítésről, mint egészséges bibliai eljárásról, hiszen az közösíti ki magát egy csoportból, aki felrúgja annak értékeit!!! Mégis egyesek utána azért köpködnek, mert mások nem állnak szóba vele.
"1874, 1914 és 1975 is világvége időpont volt, akkor miért is kell még mindig a közeli végítéletet hirdetni ha látszik ,hogy fogalmatok sincs róla mikor lesz?"
Egyik sem volt "világvége" időpont, csak legfeljebb az olyan szelleműek zavarkeltése, mint te. Először nézz utána, hogy mit bírálgatsz, mert nagyon látszik, hogy felületes a tudásod a miértekről!
12-es válaszoló:
"Még ha van Isten és Jézus, akkor ők még lehetnek kivételesen tökéletesek, viszont akik képviselik őket, na ők csak emberek, és tévedhetnek."
Ezzel minden Tanú egyetért, de azok, akik a tévedéseinken rágódnak, nyilván maguk tévedhetetlenek.
lsandor-t követve még azzal egészíteném ki, hogy Sátán Jézusban is ugyanezzel a manipulatív és aljas módszerrel akart kétséget ébreszteni. Csak figyeljük meg, hogyan érvelt az Ördög Jézusnak és hogyan beszélt Jézus máskor Sátánról! A blog ugyanebben a szellemben íródott.
"Egyik sem volt "világvége" időpont, csak legfeljebb az olyan szelleműek zavarkeltése, mint te. Először nézz utána, hogy mit bírálgatsz, mert nagyon látszik, hogy felületes a tudásod a miértekről!"
De igen, világvége időpontok voltak. Régi őrtorony újságokkal, dokumentumokkal, szemtanúk beszámolójával lehet ezt alátámasztani, csak ti egyszerűen nem akartok tudomást venni erről. Nem is csodálom, hogy 1975 után már nem jelentettetek meg több idői jóslatot. Ami pedig a pogányságot illeti, ti is ugyanúgy gyakoroljátok a pogány eredetű dolgokat, csak nem akartok tudomást venni róluk.
Tisztelt Isandor!
"Semmikép sem fogok hitehagyott oldalakat olvasgatni."
Ebből kiindulva te sem várhatod el másoktól, hogy az általad ajánlott irodalmat elolvassák. Fifty-Fify.
"A hitehagyott oldalaknak egy célja van: kétségeket ébreszteni az emberben. Sátán is arra ment, hogy kétségeket ébresszen Évában, amikor ez meg volt, akkor már be tudta csapni. Én nem szeretnék az ő csapdájába esni."
Az általatok nem favorizált oldalak célja az, hogy a Jehova tanúi Egyház életéből olyan dokumentumokat, teológiai értelmezéseket is bemutasson, amelyeket JT forrásból sohasem ismerhettünk volna meg, és ez alapján mindenkinek lehetősége nyílik felülvizsgálni a hitét, illetve a laikusoknak egy teljes képet kapni a szervezetről, és ez alapján eldönteni, hogy merre tovább.
"Valamint mindenkinek ajánlom, hogy ne hitehagyott oldalakról informálódjon Jehova Tanúiról"
Persze, ez a legegyszerűbb: Leszoktatni az embereket a gondolkodásról, és rávenni őket, hogy vakon higyjenek egy vallási szervezet tanításainak...Én ezt a szemléletet nem képviselem. De ha te igen, akkor végülis jogod van hozzá.
""Egyik sem volt "világvége" időpont, csak legfeljebb az olyan szelleműek zavarkeltése, mint te. Először nézz utána, hogy mit bírálgatsz, mert nagyon látszik, hogy felületes a tudásod a miértekről! "
De igen, világvége időpontok voltak. Régi őrtorony újságokkal, dokumentumokkal, szemtanúk beszámolójával lehet ezt alátámasztani"
Voltak tévedések, de ha neked, a te szellemi irányzatodnak nem voltak, akkor nem mondasz igazat! Ha pedig voltak, sőt VANNAK, milyen módon bírálsz és ítélsz el minket???? Az évek, melyek Jehova Tanúinál szerepelnek, nagyrészt a bibliából kiszámolhatóak és jelentőséggel bírnak. Hogy milyen jelentőségű lesz, azt gyakran előre nem lehet tudni, csak ha megtörtént, mint ahogy az ókorban az Istentől közvetlenül ihletett próféták sem tudták, hogy konkrétan milyen események válnak valóra majd akkor, amiről beszéltek.
De a Tanúk NEM JÓSOLNAK! Sohasem tették, mert nem "jósok!!! Hisznek e velejéig gonosz világrendszer végéven (nem a egyszerűen csak a "világvégében"), az erre következő közelgő isteni ítéletben, és néha pontatlanul fogalmaznak. És?
Jehova Tanúi nem ihletett próféták, csupán tökéletlen emberek, akik Isten szent szellemének vezetését (mely ma a Biblián keresztül árad) szeretnék a lehető legnagyobb mértékben felhasználni arra, hogy a hitehagyott kereszténység ördögi csapdáiból kikeveredjenek. Ez a folyamat nem egyszerű és nem rövid, de mindenképpen megérte az eddigi erőfeszítést is, mert sokféle félrevezető, hamis tant vetkőztünk már le.
--------
"Ebből kiindulva te sem várhatod el másoktól, hogy az általad ajánlott irodalmat elolvassák. Fifty-Fify."
Akkor mi alapján kritizálnak az ilyenek??? Ha bírálgatnak, esetleg rossz hírünket keltik, mocskolódnak ránk, milyen ismeret alapján teszik, ha ők maguk nem hajlandók utánanézni a valóságnak a hivatalos helyekről???? A mocskolódok elmondása alapján?
"Az általatok nem favorizált oldalak célja az, hogy a Jehova tanúi Egyház életéből olyan dokumentumokat, teológiai értelmezéseket is bemutasson, amelyeket JT forrásból sohasem ismerhettünk volna meg"
Ez hazugság, jól bedőltetek nekik. Már számtalanszor bizonyítottuk, hogy az a szemétdomb hiteltelen és hazug. Minden kényes téma megismerhető a hivatalos kiadványainkban is, ami tényleg megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!