Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz és hamis próféták....

KZitus kérdése:

Igaz és hamis próféták. Hogyan azonosíthatóak?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 17:36
1 2
 11/19 mustafa33 ***** válasza:
71%-os, te olvastad a legvéresebb könyvet a világon? Amelyikben a legtöbb gyilkolás, vér, vérfertőzés, paráznaság, és ármány van? ha nem, olvasd a Biblát annak is az első felét az Ó szövetséget.
2013. jan. 5. 21:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ott van Mózesnél, a törvényben a meghatározás, Isten maga jelenti ki:

5 Móz. 18,20

De az a próféta, a ki olyat mer szólani az én nevemben, a mit én nem parancsoltam néki szólani, és a ki idegen istenek nevében szól: haljon meg az a próféta.

5 Móz. 18,21

Ha pedig azt mondod a te szívedben: miképen ismerhetjük meg az ígét, a melyet nem mondott az Úr?

5 Móz. 18,22

Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, a melyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!

Ha bővebbet akarsz, Krisztus is szólt róla: cselekedeteik, életmódjuk (Isten parancsolata, elvárásai szerint) alapján tudhatjuk meg, ahogy a fákat is gyömölcseikről. Tövisbokorról nem szednek fügét:

Mát. 7,15

Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Mát. 7,16

Gyümölcseikről [Gal. 5,19-22. Jak. 3,12.] ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?

Mát. 7,17

Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.

Mát. 7,18

Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.

Mát. 7,19

Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.

Mát. 7,20

Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.

És ami én nagyon szeretek, és leginkább a karizmatikus szektavezérekre passzol, az a Hermász pásztorában található:

[link]

2013. jan. 5. 23:07
 13/19 anonim ***** válasza:

23:07

Az a vicces abban,amit írsz,hogy Mózes saját magát buktatja le,hogy nem igazi próféta,és a saját halálos ítéletét mondja ki:

"5 Móz. 18,20

De az a próféta, a ki olyat mer szólani az én nevemben, a mit én nem parancsoltam néki szólani, és a ki idegen istenek nevében szól: haljon meg az a próféta."

"1,13 Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal.

1,14 Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe.

14-15:

Róm 7,7-10

1,15 Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz.

1,16 Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim:

1,17 minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása."

Ezt az egészet vessük össze Mózes tetteivel,és világos lesz a dolog.

2013. jan. 6. 09:09
 14/19 anonim ***** válasza:

Jn 5,46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

Tehát hamis prófétált Krisztusról. Értem.

Mt 5,17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Ja, Krisztus egy hamis próféta kijelentéseit töltötte volna be. Ez aztán a következetesség.

Krisztus nem tanított Mózes ellen, és nem tartotta hamis prófétának, hanem akinek hinni kell. Aki meg így tanított, pl. Markion az első században, hogy szembe állította az ó és új szövetséget, azt az igaz egyház a Sátán fiának tartotta.

2013. jan. 6. 13:12
 15/19 Pietrosol ***** válasza:
62%

Ahol a fordításokban a betöltsem szó áll,ott az eredeti szövegben a pleró szó állt!

Pleró annyit jelent,hogy teljessé tegyem,befejezzem,tökéletessé tegyem!Tehát,hogy benne váljon teljessé,befejezetté és tökéletessé!

Ezek szerint Mózesben nem teljesült,nem volt befejezett és tökéletes,mert részleges és tökéletlen volt!

2013. jan. 6. 14:09
 16/19 anonim ***** válasza:

"Jn 5,46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

Tehát hamis prófétált Krisztusról. Értem."

Nem biztos,hogy mindenről hamisan prófétált.De 100%-nak nem szabad venni a szavát,mert igenis vannak dolgok,amikben önmaga hitelét rontja,erre már utaltam.

Mit mondott Jézus az emberi élet elvételéről?

Mit mondott Mózes az emberi élet elvételéről?

Mit mondott Jézus a parázna nő sorsáról?

Mit mondott Mózes a parázna nő sorsáról?

És még:

"Mt.5;38.

Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért.

39.

Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is.

40.

És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is.

41.

És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre.

42.

A ki tőled kér, adj néki; és a ki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.

43.

Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.

44.

Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

45.

Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak."

Hasonlítsd össze a két látásmódot,nem egyezik!

Akkor,hogyan jöhet mindkét személy,ugyanannak a szerető Atyának a nevében,akinél nincs változás,napja mindenkire felragyog?

"Mt 5,17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Ja, Krisztus egy hamis próféta kijelentéseit töltötte volna be. Ez aztán a következetesség."

Ha Jézus szavai,és cselekedeti a fenn felvázoltakban ellent mondanak Mózesénak,akkor vajon betöltötte,vagy nem?

"Krisztus nem tanított Mózes ellen, és nem tartotta hamis prófétának, hanem akinek hinni kell. Aki meg így tanított, pl. Markion az első században, hogy szembe állította az ó és új szövetséget, azt az igaz egyház a Sátán fiának tartotta."

Na igen,az igaz egyház....

Akik Jézust Istenkáromlással,és egyéb ördögi dolgokal vádolták,azok is azt vallották,hogy az igaz egyház tagjai.

2013. jan. 6. 14:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Ugyan, az első századokban, Polikarp-ék (aki János apostol tanítványa volt) még bőven tudták, hogy mit tanított Krisztus Mózesről, és milyen újat hozott be Markion a Mózes és ószövetség ellenességével (demiurgosszal és a gnoszticizmussal), szóval nem véletlen fogalmazott ezzel kapcsolatba ilyen sarkosan.

Amiket meg idéztél nem elveti Mózest, hanem helyesen értelmezi (a szemet szemért az ítélkezés maximálisan kiszabható mértékére vonatkozik, és minden országban elítélik a gyilkosokat, rablókat, stb. Ezt bizony Krisztus nem hatálytalanította, Pál meg megerősítette, hogy a hatalmas nem véletlen hordja a kardot), mint Rabbi (tudod, Krisztust rabbinak szólították, elismerték, ezt nem tehették volna ha Mózes ellen tanít. A rabbi dolga, meg kerítést vonni a Tóra köré, megvédeni, helyesen értelmezni) Szóvak Krisztus helyesen értelmezi azt, a Megmondatottakat, ugyanis arra már egy rakás emberi (rabbinikus) tanítás került.

Ennyit tett Krisztus, nem volt se Mózes ellen, se a próféták ellen, nem tartotta azokat hamis prófétáknak, hamis tanítóknak, számtalanszor idézte, meg van írva, Pl. Isten, Ábrahám, Izsák és Jákób Istene, és bizony a törvényt helyesen értelmezte, nem pedig elvetette.

2013. jan. 7. 17:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Amit írtam,az azért tanúsít valamit,maradjunk ennyiben.

Minden jót!

2013. jan. 7. 18:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Igen, tanúsít, azt amit említettem, mégpedig, hogy Jézus nem vetette el Mózest, a törvényt, hanem helyesen értelmezte, a helyére tette, mint rabbi. (ami a rabbiknak dolga is vala, kerítést vonni a Tóra köré)

Mát. 15: 1. Akkor írástudók és farizeusok jőnek vala Jézushoz, Jeruzsálemből, mondván: 2. Miért hágják át a te tanítványaid a vének rendeléseit? Mert nem mossák meg a kezeiket, mikor enni akarnak. 3. Ő pedig felelvén monda nékik: Ti meg miért hágjátok át az ISTEN parancsolatját a ti rendeléseitek által? 4. Mert Isten parancsolta ezt, mondván: "Tiszteld atyádat és anyádat, és: A ki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal lakoljon. "

[Lám, Jézus Isten parancsolatának mondja Mózest, ami szerint halállal kell lakolnia, aki szidalmazza apját, vagy anyját, szó szerint idézi]

5. TI pedig ezt mondjátok: A ki atyjának vagy anyjának ezt mondja: Templomi ajándék az, a mivel megsegíthetlek, az olyan akár ne is tisztelje az ő atyját vagy anyját. 6. És erőtelenné tettétek az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által.

[Lám a farizeusok hoztak olyan emberi parancsolatot, ami az előzőt (Istentől, Mózestől valót) kikerüli, és Krisztus erre mutat rá, a templomi ajándékra, hogy az előzőt kikerüli]

7. Képmutatók, igazán prófétált felőletek Ésaiás, mondván: 8. Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem. 9. Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.

Vajon idéz-e olyat egy Mózest, törvényt elvető ember, hogy a "Tiszteld atyádat és anyádat, és: A ki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal lakoljon. " az Isten parancsolata, amit a farizeusok valahogy kikerülnek?

Mk 7,8 Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek.

Mi az Isten parancsolata, ha nem a fentebbi, amit a emberivel írtak felül, amit Isten nem is parancsolt (Mózesen keresztül), hogy mosogassák a korsókat, ahelyett, hogy igaz ítéletet gyakorolnának?

Mt 23,23 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megdézsmáljátok a mentát, a kaprot és a köményt, és elhagyjátok a mik nehezebbek a törvényben, az ítéletet, az irgalmasságot és a hívséget: pedig ezeket kellene cselekedni, és amazokat sem elhagyni.

A törvényben vannak, az ítélet, a hűség, az irgalmasság is, amiket ők elhagynak a könnyebbért. Vajon egy törvényt elvető ember miért szólna ilyeneket???

Mt 5,19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

Vagy ilyet? Ugyan... Tévelygés, amit Markion agyalt ki, és ma is kedvence azoknak, akik szeretnek valami emberi értelmet csiklandozó keresni, ahelyett, hogy az igazságot keresnék, és ahhoz igazodnának.

Préd 7,29 Hanem lásd, ezt találtam, hogy az Isten teremtette az embert igaznak; ők pedig kerestek sok kigondolást.

2013. jan. 8. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!