Miről szól a sátánizmus?
Főleg miről szól a sátánizmus?
Tehát mik azok a fontos dolgok, amik a sátánizmus alapjai?
Valaki lehet sátánista élete közben? (tehát rájön dolgokra és megváltozik a "véleménye)
A Baphomet pecsétenen (fordított pentagram)mit jelent az 5 ág?

A sátánizmus egy vallás, szóval senki sem születik annak. El kell fogadnia a dogmákat, és azok alapjáén kell élni az életet, ahogy minden vallásnál.
(Én mondjuk sosem értettem, hogy lehet egy vallás minden dogmájával egyetérteni, és elfogadni.)
"A Sátán Egyházának jelképe az ún. Baphomet-pecsét, mely két koncentrikus körből, és a beléjük írt lefele fordított pentagrammából tevődik össze. A pentagrammában egy kecskefej áll, mely egyaránt utal a kereszténység ördögeire és a görög mitológiára. A két kör között szerepel a Leviatán név, héber betűkkel (LVYTN). A jelkép eredete Stanislas de Guaita 1897-es La Clef de la Magie Noire című könyvéig vezethető vissza, melyben szerepelt ez a jelkép (bár még szerepelt benne a SAMAEL és LILITH név is - utóbbi a gonosz ősanyja).
A szimbólum jelentését tekintve összetett, részei kiegészítik és erősítik egymást. A lefele mutató pentagramma és a kosfej egyszerre fejezi ki az egyházakkal (keresztény/zsidó/iszlám) való szembenállását és az élet élvezetét. A pentagramma egyfelől az okkulthoz való vonzódásra és az ún. feketemágia használatára utal. A felfele mutató pentagramma a szellemi magasságok iránti vágyat jelképezi, így fordított párja kifejezi az érzéki örömök előtérbe helyezését a sátánizmuson belül. A kecskefej a démoni utalás (bővebben ld. Sátán) mellett utal az ókori görög mitológia szatírjaira (félig kecske, félig ember lény), akik Dionüszosz (vagy Pán) kísérői, az érzéki élet megszemélyesítői."
Nekem egy kicsit amúgy olyan érzésem van tőle, mint az alapvető, kulturált emberi normák megfogalmazása közé beékelt agresszív és destruktív viselkedési formák engedélyezése.

A sátánizmusnak nagyon sok külső megjelenési formája létezik. Vannak akik hisznek egy személyes gonosz létezésében, és van aki még csak nem is hisz a létezésébe. Ilyen pl a sátánista biblia szerzője, és a Sátán Egyházának alapítója Anton Szandor LaVey. Az ő sátánizmusa abban rejlik, hogy a romlott emberi természet gátlástalan felszabadítására buzdítja a követőit.
A sátánizmus lényegére egy olyan beszélgetés világít rá a legjobban, amely valaha Isten és az ördög között zajlott le a mennyben: „És monda az Úr a Sátánnak: Észrevetted-e az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő és bűngyűlölő. Felele pedig az Úrnak a Sátán, és monda: Avagy ok nélkül féli-e Jób az Istent? Nem te vetted-e körül őt magát, házát és mindenét, amije van? Keze munkáját megáldottad, marhája igen elszaporodott e földön. De bocsássad csak rá a te kezedet, verd meg mindazt, ami az övé, avagy nem átkoz-e meg szemtől szembe téged?! Az Úr pedig monda a Sátánnak: Íme, mindazt, amije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyújtsd ki kezedet. És kiment a Sátán az Úr elől.” (Jób 1:8–12) Ebből a beszélgetésből most a Sátánnak különösen arra a megjegyzésére szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyben látszólag Jób motívumait vonta kétségbe:
„Avagy ok nélkül féli-e Jób az Istent?” Valójában azonban az ördög nem csupán Jób istenkeresésének az őszinteségét kérdőjelezte meg, hanem legalább annyira Isten jó szándékát, jóindulatát, igazságosságát és szeretetét, egyszóval személyének a minőségét is.
A Sátán ugyanis ezzel a megfogalmazásával azt sugallta, hogy Isten nem olyan minőségű személyiség, akit lehetne „ok nélkül”, más szóval érdek nélkül szeretni és tisztelni, hanem csupán érdekből, haszonlesésből vagy esetleg a tőle való félelem miatt tisztelik őt a teremtményei. És tulajdonképpen ezen a ponton lehet tetten érni a sátánizmus lényegét, amely tehát nem más, mint az Isten iránti bizalom megrendítése, és csalódás kiépítése az Úr személyével kapcsolatban. A Sátán már az örökkévalóságban is ezzel az érvelésével keltett zavarokat az angyalok között, és itt a földön is újra meg újra megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy Isten nem jó, hanem rossz, és ezzel szemben persze ő maga pedig az igazság bajnoka. Amikor tehát az emberek Jóbhoz hasonlóan a világban tapasztalható irracionális szenvedések és igazságtalanságok láttán, valamint a saját romlott természetükkel vívott sziszifuszinak tűnő küzdelemben felteszik a kérdést, hogy hol van most az Isten, és miért engedi meg mindezt, akkor elindulnak a sátánizmus irányába. A sátánizmus lényege ugyanis a kétely és a bizalmatlanság kiépítése Isten személyével kapcsolatban. Az ördög egy önző és igazságtalan lénynek kívánja beállítani Istent, aki hatalmánál és erejénél fogva imádtatja magát a teremtményeivel, saját magát pedig a megtévesztett teremtmények mentorának igyekszik feltűntetni. Ennek a kificamodott látásmódnak az elsajátítása azután magától értetődően sodorja bele az embert az istentelen, lázadó életformába, amelynek a legszélsőségesebb formája kétségkívül a rituális ördögimádás, de létezik ennél sokkal kifinomultabb és intellektuálisabb változata is, amelyet belső természeténél fogva szintén sátánizmusnak kell neveznünk. Az ördögöt azonban nem különösebben érdeklik a sátánizmus külső megnyilvánulási formái, miként az sem, hogy hisznek-e benne az emberek, vagy sem. Őt a leginkább az érdekli, hogy az emberek elsajátítsák a látásmódját, amely az Isten jóságának és igazságosságának a megkérdőjelezésében áll. Hogy azután ez az ördögi filozófia milyen deviáns életmódban nyilvánul meg, az már őt nem különösebben érdekli.
(forrás:újexodus a teljes cikk itt: [link]
a satanizmus egy feltunesi viszketegsseg. Antiszocialosok mencsvara, amit konyvekbol, meg zenekbol taplal, majd fekete ruhat hordasz, forditott keresztet, aztan haza mesz es otthon lazadozol. Vicc az egesz, hinni a satanban vagy istenben, ez szanalmas... En is ateltem ezeket, elkezdtem black metalt hallgatni, aztan beleastam magam a satanizmus rejtelmeibe, de soha semmiben nem vitte elorebb az eletem, sot, epp ellenkezoleg, amito nem hordok, jelkepeket, nem hordok gyaszruhat, meg bakancsot, sokkal jobban erzem magam. Tudom ezek a kellekek nem tartoznak feltetlen a satanizmushoz, de szerintem sokan vannak akik most nevetnek egy picit... :)
a lenyeg, megfogalmazhatod 1oo felekepp mi a satanizmus a wikipediabol, a bibliabol, innen-onnan, de semmi ertelme. Ertelem nelkul meg minek?
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó válaszoló:
Igen, én is metalos vagyok, meg hasonló dolgok.
Nem hiszek egyikben sem, mert szerintem a "sátán" képét is csak a biblia találta ki. Sátánizmust csak egy viselkedési formának fogom fel. Teljesen hülyeség hinni abban, hogy létezik valami is.

Azért tisztázzunk valamit! A Sátán fogalmáról, létezéséről a Szentírásból tudhatsz meg bármit is, egyben ez az egyetlen, így tehát leghitelesebb forrás is. Nem kell elhinned, és hinned se benne attól még lehetsz a követője. Egyébként is a Sátán egyik módszere hogy saját magát egy nem létező mesebeli figurának állítja be. A Biblia a Sátánról a következőket állítja:
Lucifer az egyik leghatalmasabb és legszebb angyali fejedelem, aki Isten fölkent kerubja volt. Felfuvalkodott különleges szerepe és hatalma miatt. Istenellen lázadást szervezett Ádám teremtése előtt. Célja az volt, hogy egyenlővé tegye magát Istennel. Lázadásába magával vonta az angyalok egy részét is. Erre válaszul Isten Lucifert minden követőjével együtt levetette a mennyből. Így lett Lucifer Sátánná, Isten ellenfelévé.
A Biblia több néven említi Sátánt, amelyek egyúttal fő tevékenységeit is meghatározzák. Ilyenek: pusztító, vádló, tolvaj, ördög, rágalmazó, hazugság atyja, embergyilkos, e világ istene, a levegőbeli hatalmasságok fejedelme, stb. Követőiből királyságot szervezett, amelynek ő a vezetője. Főhadiszállásuk a magasságban van.
Főbb feladataik:
- Isten tervének és ígéreteinek meghiúsítása,
- az emberek, családok és nemzetek sátáni uralom alatt való tartása,
- Jézus Krisztus megváltói művének elhomályosítása,
- a hívők vádlása, elszakításuk Isten dicséretétől és imádásától,
- az Egyház szellemi, lelki és anyagi előbbre jutásának hátráltatása.
Működésük végső célja Sátán totális uralmának és imádatának megvalósítása a földön.
Sátán leghatalmasabb szolgái a halál és a pokol sötét angyala. A halál angyalának az ember testén van hatalma, hogy fizikai halált hozzon létre. A pokolnak arra van hatalma, hogy a bűnösként meghalt emberek szellemét saját birodalmában tartsa.
A démonok olyan szellemi lények, akik Sátán királyságában a gonosz angyalok alatti hatalmi szinten vannak. Testük nincs, földközelben élnek, és legfőbb céljuk az, hogy emberek testébe költözhessenek és bűnös kívánságaikat rajtuk keresztül végrehajthassák. Vezetőjük Belzebub; a démonokat a Biblia tisztátalan, illetve gonosz szellemeknek is nevezi.
Lucifer lázadásának következménye, hogy a világban felbomlott a harmónia, és egy gigantikus szellemi harc kezdődött Isten királysága és Sátán királysága között.
1. A Valódi Sátánizmus önmagunk és a világ spirituális fejlesztéséről szól.
2. Igen, nem egy barátom/ ismerősöm talált rá később az igazságra.
3. A lefelé fordított pentagramm az energiák helyes irányát jelzi. A sima pentagram (amit a keresztények és az egyéb fajai "használnak") annak a felfelé álló csúcsa azt jelzi, hogy az égbe, az ismeretlen univerzum felé irányítják az energiáikat (tévesen). A lefelé álló csúcsú pentagram a földbe irányított energiákat szimbolizálja. fentről kell az energiákat (pl a Napból, a Holdból, a csillagokból...) magunkba, ill. a földbe szívni. Bővebben megtalálod a fent említett honlapon.
Utolsó válaszoló:
Köszönöm, most előrébb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!