Hiszek egy istenbe? És a sátán?
Anyudnak nagyon nagy erő kell most...nem fog itt hagyni és az utolsó percig ebben kell hinned...érted??..Ne csinálj hülyeséget... 3 helyről kell hatalmas erőt merítenie...
Teremtő, saját maga, valamint tőled... és akkor fel fog épülni...
Kedves kérdező!
Azt hiszem, értem a problémádat az elmondottak alapján, és hiszem, hogy vannak még jónéhányan hasonló helyzetben, kik kilátástalannak látják helyzetüket. Az hogy Istenfélelemben nevelkedtél a lehető legjobb dolog, amit a szülő a gyermekkel tehet, de mikor felnő a gyermek, szabadakaratánál fogva hoz döntéseket, és eldöntheti, hogy kire és mire hallgat ezután. Mielőtt megkérdőjeleznénk Isten szeretetét és gondviselését, engedd meg, hogy a Bibliából, ami az Isten szava, idézzek egy pár Ígét segítségül:
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János evangéliuma 3:16)
"30. Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;
31. De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!" (Ésaiás könyve 40:30-31)
Szeretném ha tudnád, hogy a bűn, a keserűség, a fájdalom, a csüggedés, kétségbeesés stb. ezek Sátántól eredő dolgok, és mindent megtesz annak érdekében, hogy téged gyötörjön, kétségbe ejtsen. Mondtad, hogy sokat imádkozol, de belefáraftál, mert pont az ellenkezőjét kapod, mint amit kértél.
"De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül." (Máté evangéliuma 24:13)
Vannak sokan, akik Isten jóságát különböző kívánságok kielégítésében látják és ha ez nem történik meg, máris megbotránkoznak. Az Úr Jézus azt mondta, hogy: "azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem."
Soha ne kételkedjünk Isten hatalmában és szeretetében, mert Ő soha nem hagy el bennünket, ellenben mi Őt igen. Isten maga bátorít bennünket, hogy tegyük Őt próbára, de arra vigyázzunk, hogy nehogy mi döntsük el, hogy mikor van elegünk mindenből.
"Van oly út, mely igaz az ember szeme előtt, de vége a halálnak úta." (Példabeszédek 16:25)
A mi szeretteink betegségeit, fájdalmait sem Isten okozza. Történjék bármi, ha hiszünk a mindenható Istenben, és Rá bízzuk a mi életünket, és kitartunk mellette, meg fogjuk látni az Ő gondviselő hatalmát (csak ne adjuk föl félúton). Mielőtt e levelet elkezdtem, imádkoztam érted, családodért és azért, hogy segíthessünk e nehéz helyzetben. Nagyon szívesen leveleznék továbbra is.
Az Atya szeretete, a Úr Jézus kegyelme, és a Szent Lélek közössége legyen mindnyájatokkal.
Józsi
Én nem vagyok vallásos, hanem Hitem va!:)
Nem vagyok Katolikus, se Protestáns, se Református, hanem Pünkösdi Karizmatikus, s te komolyan gondolod mind azt amit írsz?:)
Hosszú lenne azt leírni, amit gondolok, így rövid leszek!
"A Hit meg hal cselekedetek nélkül"
Amit tudok tanácsolni, hogy ne egy olyan imát próbálj mondani, amit be tanultál, hanem szívből jövő kell!
Nagyon is jó nevelést kaptál, s az ilyen ritkaság! Hiszel Istenben, akkor csodákban is hiszel, nem?:)
Azon gondolkozz el szerintem, hogy ha fel adod egyszer, akkor többé nem tudsz semmit se folytatni! Addig mindig van esély, míg van kitartásod!:)
17 évesként még nem tapasztaltam sok mindent, de viszont csodát igen!
Írj privibe, s ha tudok akkor segítek tanácsokban!:)
Drága Barátom!
Adj most hálát. Minek? Annak, hogy eljutottál odáig, hogy keresed a jót, a kiutat. Isten azért engedte meg életedben ezt a sok ideig-óráig tartó fájdalmat, hogy belásd rossz úton voltál. Ezek nélkül talán élvezetesebb életed lenne, de tedd fel a kérdést: Mi ez az örökkévalósághoz képest?
"Mert mi haszna van belőle az embernek, ha megszerzi akár az egész világot is, de maga elpusztul vagy súlyos kárt szenved?" - Mondja Jézus.
A te lelked épp most ért egy olyan fordulóponthoz, amikor nagy döntést kell hoznia. Vagy alázatos szívvel elfogadod, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik, vagy felőröl a világ. "Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én megkönnyítlek titeket."
Úgy gondolod, hogy nem Jézus, az, aki ehhez a mondatához hű marad, hanem a Sátán. - Tévedsz. Ne engedj a Sátán mulandó élvezeteinek és tetszetős hazugságainak.
Hidd el, hogy a nulla az jobb a mínusznál! Rengeteg ember él mínuszban.Hidd el, hogy a folyt köv az jobb lesz, de csak akkor, ha tudatosan IGEN-t mondasz Jézusnak. Ő az Út, az Igazság és az Élet. Minden más a világ trükkje, ami előbb utóbb kibukik. Nálad ez most következett be. De bekövetkezett. Örülj neki, hogy lelepleződött és új alapokra építhetsz.
"Ég és föld elmúlnak, igéim el nem múlnak." Érted? Ha az Ige helyett mással foglalkozol, akkor egyre rosszabb lesz minden.
"Betelt a idő, elérkezett hozzátok Isten Országa, alakítsátok át gondolkodásotokat!" - Jézus ezzel a mondattal kezdte meg nyilvános működését. ( aki bemagolta a Bibliát annak mondom, hogy a görög metanoiente szó első jelentése: átalakítani a gondolkodást, jobb belátásra térni)
El kell fogadnunk a tényt, hogy mi, akik a földön élünk egyszer már nemet mondtunk a végtelen szeretetnek, hátat fordítottunk Neki, mert úgy gondoltuk a magunk módját tudunk boldogulni. Vannak olyanok, akik ezt még mindig így gondolják, tehát nem bánták meg. Ezek a lelkek a földön is jelen vannak. De vannak azok, akik megbánták, de odaát, ha egyszer hátat fordítasz a Fénynek, nem tudod úgy viszont szeretni, ahogy előtte. A Jóisten erre azt mondja, hogy 'Hát barátom nem volt okos dolog, de én lehetőséget adok neked arra, hogy visszatornázd magad Hozzám, mert szeretlek. A gondolatot anyaggá sűrítette és emberi testbe rakta a lelked, hogy itt mutasd ki iránta való szeretetedet. Neked, mivel szabad akaratod van választhatsz. Vagy az Ő terve szerint jársz el és valóban megtapasztalod már itt! az ő boldogító szeretetét, vagy továbbra is úgy gondolhatod, hogy Nélküle jobb lesz.
Sajnos a világon pont a szeretet szó használatával éltek vissza a legjobban. Ne higgy a hatalmasoknak, akik azt mondják, hogy ez az egyház vagy az az egyház képviseli az igaz szeretetet. Az egyik legveszélyesebb ördög a vallásosság ördöge. Jézus egyetlen vallást sem alapított és nem a papoknak (kajafás és pajtásai) adta a hatalmat, hanem a kicsinyeknek, akik követik Őt.
"Én vagyok az Út, az Igazság, az Élet"
"Aki engem lát, látja az Atyát"
"Nálam nélkül semmit sem tehettek"
"Dicsőítelek, Atyám, ég és föld Ura, hogy az okosak és a bölcsek elől elrejtetted ezeket és a kicsinyeknek kinyilatkoztattad. Igen, Atyám, így tetszett neked."
Te szomorú vagy most. De boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. Ha befogadod Jézust és rálépsz arra az útra, amit Ő eléd is élt, akkor megvigasztaltatsz.
Kétségtelen, hogy az Ő szenvedésének kelyhét ki kell innod, de nem olyan vészes, mint a világé. Valójában csak ezt a terhet képes egy ember vinni. A saját keresztjét.
A világ terhébe bele fogsz őrölni. Képtelenség cipelni.
Talán most szomorú vagy és megfáradtál, de szenvedéseid nélkül talán egészen biztos, hogy nem keresnéd így Istent.
Megáldalak az Öröm Lelkével!
Ha van még kérdésed és beszélnél, akkor nyugodtan írj privátba.
A kérdésedre a válasz:
Sátán is hisz Istenben és retteg tőle mivel tudja, hogy amit tett és tesz azért büntetés jár és nem akármilyen hanem örök pusztulás. A hejzet az, hogy mivel rosz volt ezért kivetették az égből és most itt a földön csinálja a sok rosszat.A biblia ugy ir róla mint "e világ istene". De a vigasz számunkra hogy már nem sokáig, hisz Isten arrol biztosit minket, hogy hamarosan megszünteti ezeket az álapotokat a földön. Az embereknek két választási lehetőségük van, vagy Istent vagy Sátánt szolgálják. Mindazok akik Sátánt szolgálják az itéletkor együt pusztulnak ell. A problémáidat nem okvetlenül ő okozza de a világa nagyban hozzájárul ahoz, hogy nehéz legyen az élet. Nem tudom milyen problémával küzdesz, de csak azt tudom mondani, hogy kitartás, és ne add a lelked Sátánnak, hanem kérd Isten segitségét kitartóan. Ha lehet szólitsd a nevén. Hisz a Biblia azt mondja, hogy van sok isten és van sok urr. Ezért,hogy megkülönböztesd szolitsd a nevén. A Biblia a zsoltárok 83:19 ben azt irja, hogy Isten neve Jehova. Ezenkivül Pál apostol arrol biztosit minket, hogy aki segitségül hivja Isten nevét az megmentésben részesül. Próbáld ki ez semibe se kerül.
Ezenkivül mások rosz példájának követése nem ésszerü tett. Inkáb tedd azt amit Isten kér. Ha megismered az igaz Istent akkor megtalálod a kiutat a problémáidból, és máskép fogsz tekinteni a mostani hejzetedre. Mindenre van megoldás, csak kitartóan keresd és nead fell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!