Jézusnak voltak testvérei?
Nem tudtam róla, de ebben a filmben 0:23:19-kor említik!
http://www.youtube.com/watch?v=ZMa0JraW2K0
Igen ez a katolikus álláspont.
De a katolikus biblia /is/ ezt mondja a Máté 1 :24,25
24. József erre fölébredt álmából és úgy tett, ahogy az Úr angyala parancsolta. Magához vette feleségét,
25. de nem ismerte meg, míg világra nem hozta fiát, akinek a Jézus nevet adta.
Persze akinek nem olyan nehéz a szövegértelmezés azonnal észre veszi a "míg világra nem hozta fiát" szövegrészt.
Ez vagy azért került bele a bibliába mert utána már megismerte, vagy mer sok volt az üres hely és valamivel ki kellet tölteni,de amúgy nem fontos rész.
Én rád bízom, hogy te hogyan gondolod:)
Mit értesz vér szerintin?
Amíg Jézus "apja" Isten volt anya Mária, addig a testvérei apja József volt anya Mária.
A pontos meghatározás szerintem féltestvér / ahogyan azt már többen is - logikusan - leírták előttem/
Elsősorban / ha nem egyedül/ a katolikus vallás ragaszkodik ahhoz, hogy Mária nem szülte csak Jézust.
Ezen elképzelés megdőlése esetén az egész Mária kultusz összedőlne.
A többi keresztény felekezet azt gondolja, hogy a testvéreit is Mária szülte mint Jézust.
Döntsd el, hogy a bibliának vagy a teológusoknak hiszel.
Mária férjes asszony volt. Egy asszonynak pedig kutya kötelessége volt nemi életet élni a férjével, akkoriban pláne. Természetesen voltak testvérei, a Biblia szerint is.
Meg egyébként is, miféle bűn lett volna?? Az volt a dolga, hogy szülje a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!