Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az emberi élet célja?

KZitus kérdése:

Mi az emberi élet célja?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert úgy gondolom, mi, felsőbbrendű lények vagyunk, mint az állatok. Namármost, ők megszületnek, felnőnek, szaporodnak, felnőnek, meghalnak. Mi s ezt tesszük. De az ember életének kell, hogy célja legyen. Mi az?

Mit gondoltok erről?

#áletcél
2012. dec. 29. 21:20
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
49%

Miért kell, hogy legyen célja?

Ha van is konkrét célja, mi nem ismerjük.

Lehet elmélkedni ezen naphosszat, de ahány ember, annyi válasz.

Mindenkinek egy saját célt kell találnia az életében.

Arra, hogy mi az emberi lét célja egyszer talán majd valaki megtalálja a választ.

2012. dec. 29. 23:47
 22/28 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Az emberi életnek valószínűleg nincs egy egyetemes, minden emberre vonatkozó célja, hiszen 1. mindannyian különbözünk egymástól kisebb vagy nagyobb mértékben (ez még az állatokra is igaz)

2. tudatában vagyunk ennek a különbözőségnek. Következésképp az emberek más és más dolgokat tartanak fontosnak, különböző célokat tűznek ki maguk elé. Ezek között lehetnek jelentéktelenek, és lehetnek olyanok, amelyekkel saját vagy akár mások életét befolyásolják valamilyen irányban.

2012. dec. 30. 00:09
 23/28 anonim ***** válasza:

14-esnek:

Az elméletem bonyolultabb annál, minthogy most ösztönöktől vezérelt állatok módjára viselkedjünk eszerint, sőt, én minél jobban próbálok ésszerűen élni, mivel az ösztönszerű magatartás nem mindig vezet jóra a mai világban. Azonban mindent, amit teszek, azt ezért a 3 dologért teszem. Bár a szaporodás még várat magára.

2012. dec. 30. 01:31
 24/28 anonim ***** válasza:
39%

Hú azért ez ijesztően hangzik. De te tudod. Csak annyi tanácsot fogadj el, hogy a fajfenntartás dolgot hanyagold, mert egy elég elavult darwinista kifejezés. Manapság a dawkinsi irány a legelfogadottabb, ahol az evolúció alapja a gén (és nem a faj). Emellett még az egyed központú szemlélet dívik a modern evolúcióbiológiában. De a faj kikerült az evolúciós tényezők közül.

2012. dec. 30. 01:57
 25/28 anonim ***** válasza:
Szerintem csak addig ijesztő, amíg az ember nem látja át az egészet, amire gondolok. Már elsőre is elgondolkoztattál, most meg mégjobban, hogy akár a fajfenntartást ki is lehet zárni, mert az is visszaeredeztethető az önfenntartásra.
2012. dec. 30. 02:10
 26/28 anonim ***** válasza:
7%
Boldogság, szeretet, szaporodás, Istennel való közösség, örök üdvösségre jutás, uralkodás a Föld fölött, minden népet tanítvánnyá tenni, tudományok művelése és ezáltal technikai haladás. Szerintem is és a Biblia szerint is (mindegyikre van vers, de sajnos nem tudom, hogy elyik hol van).
2012. dec. 30. 13:42
 27/28 anonim ***** válasza:
az élet célja az, hogy felkészítsen bennünket a pokolra.
2012. dec. 31. 11:37
 28/28 anonim ***** válasza:
17%

Jehova Isten a szeretetét fejezte ki azzal, hogy megteremtette az embereket. Szerette volna velük megosztani az életet és a boldogságot. Kétségtelen, hogy Isten rendkívül nagy örömmel alkotta meg a sokféle teremtményt. Azt akarta, hogy az embert számtalan szép dolog vegye körül. És ami mindennél fontosabb, a Teremtő célja az volt, hogy az emberek szoros kapcsolatot ápoljanak vele, megismerjék őt, és kommunikáljanak vele. Az ember úgy lett megteremtve, hogy örökké éljen, méghozzá tökéletes, békés körülmények között (1Mózes 3:8, 9; Zsoltárok 37:11, 29).Jehova továbbá megelégedést nyújtó, értelmes munkával bízta meg az embereket. Ezt mondta az első emberpárnak: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog” (1Mózes 1:28). Igen, az első emberpárnak és a leszármazottaiknak az egész földet paradicsommá kellett alakítaniuk.A dolgok nem alakultak egyből úgy, ahogyan azt Jehova eltervezte. Ám Istennek az emberekre vonatkozó eredeti szándéka meg fog valósulni (Ézsaiás 46:9–11; 55:11).Mindeközben az ember keresi az élet értelmét, ami igazából azt mutatja, hogy az a vágya, és egyben szükséglete is, hogy megismerje Istent, és kapcsolatot ápoljon vele. Az ember intelligens teremtményként lett megalkotva, azzal a vággyal, hogy felfedezzen és megértsen dolgokat. És a Biblia feltárja, hogy az ember egy örök életen át folyamatosan ismeretet fog szerezni Istenről és a teremtésművéről, ami megelégedéssel tölti majd el.

Egy bibliaíró így foglalta össze, hogy mi az emberi lét célja: „Láttam azokat az elfoglaltságokat, amelyeket Isten adott az emberek fiainak, hogy azokkal foglalatoskodjanak. Mindent szépen a maga idejében elkészített. Még az időtlen időket is az emberek szívébe adta, hogy fel ne foghassák a munkát, melyet az igaz Isten végzett kezdettől fogva mindvégig. Rájöttem, hogy nincs jobb, mint hogy örvendezzenek, és jót tegyenek életükben; és hogy minden ember egyen, igyon, és élvezze a fáradságos munkájából fakadó jót. Isten ajándéka ez” (Prédikátor 3:10–13). Tehát az emberiségnek mindig lesz mit tanulnia Istenről és a teremtésművéről.

2013. jan. 1. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!