Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Boldog emberek! Ti hogyan...

Boldog emberek! Ti hogyan őrzitek meg a pozitivitásotokat?

Figyelt kérdés

A család feketebárányaként rettentő gyerekkorom volt, sokszor bántottak testileg és lelkileg, kamaszkoromban már az öngyilkosság határán álltam - de kitartottam és felfedeztem az élet csodáját. 19 évesen elköltöztem, többet foglalkoztam lelki dolgokkal, vallással, a hobbimmal, önkénteskedtem és sokat jártam össze s barátaimmal, terveztem a jövőm - de most megint tt taetok, ahol kezdtem.

Anyagi okok miatt haza kellett költöznöm. A kapcsolatom javult a családommal, de még mindig nagyon rosszul érzem magam. egyszerűen mások vagyunk, más elvekkel és értékrenddel, itthon pedig mindenbe korlátozni akarnak, ami nem tetszik nekik. Egyetemre akartam menni, de a keretszámcsökkentések miatt már nem elég az egyébként sok pontom államihoz, finanszírozni nem tudom a fizetőset. A munkahelyem megszűnt, most diákmelózok, hogy legyen miből félreraknom. Távol élek a várostól, nincs időm a barátaimra és a párommal is többnyire csak bhétvégente tudok találkozni.

Valahogy szeretném visszakapni azt az időszakot, amikor minden reggel mosolyogva ébredtem, imádtam az embereket és az életet, a gondokon könnyedén átlendültem és volt hitem egy szép jövőről álmodozni. Amikor boldog voltam...

Ti mit tesztek ezért?

21/L

2012. dec. 24. 15:01
 1/8 Tyler913 ***** válasza:

Hát,nem egyszerű a helyzeted.Ha egyetemre szeretnél menni,nem gondolkodtál azon,hogy plusz pontokat szerezz? Nyelvvizsgával,akár újra letett érettségivel. Akkor elköltözhetnél koliba,városban lakhatnál,és a saját magad által választott emberekkel vehetnéd körbe magad.

De hogy a kérdésre is válaszoljak: újra és újra, minél gyakrabban felidézem magamban a céljaimat,amikért küzdök. Nem hagyokm,hogy a múlt,a negatív gondolatok és félelmek megállítsanak,nem foglalkozom azzal,hogy mások mit gondolnak,nem másokkal akarok versenyre kelni. Törekszem arra,hogy minden nap jobb legyek, és teljes erőbedobással csináljam, amit csinálok.

Ja,igen: nagyon fontosak a jövőbeli tervek,de az igazi boldogsághoz az vezet el,ha a jelent megtanulod élvezni. Talán régen azért voltál boldog,mert egy, a jövőre vonatkozó álomvilágban éltél. A kulcs az,hogy megtanulj boldog lenni a jelenben,a jövőtől függetlenül is. Nézd meg "A békés harcos útja" című filmet!

2012. dec. 24. 15:57
 2/8 Mulder614 ***** válasza:

A most-al törődj ne a multal. A mában tedd biztossá a holnapod. Ami történt minden azért volt hogy eljuss ideáig. Véletlen nincsen. A nyomorban is meg kel látni a jó dolgokat.

http://www.youtube.com/watch?v=twOpDQtaVJY

A zene lélekerősítőnek

.

2012. dec. 24. 16:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Megpróbálom a dolgok jó oldalát nézni, több kevesebb sikerrel, manapság nehéz, de törekszem rá.

Áttudom érzeni helyzeted hasonlóban vagyok, s igy vannak rossz napok, mikor minden betalál, de van, h sz@rok rá.

A célok jók, meg azok a idők tartják bennem a lelket, mikor jó volt, s h az legyen ismét.

Olyan zenéket hallgatok, amik feldobnak.

Olyan emberekkel beszélgetek, akik feltöltenek, szerencsére idén sok ilyen emberrel találkoztam.

http://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58

2012. dec. 24. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Jó kedv:)

2012. dec. 24. 17:51
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Nos épp az imént írtam egy választ itt a gyiken arra, hogy akinek a hite nem sziklára épül, hanem homokra, annak a próba idején megrendül a háza, vagy is a hite, és elmossa az eső.

Jézus a híres hegyi beszédében elmondta, hogy egy keresztény, miként áll a nehézségekkel szemben. Érdemes a Máté evangélium 6. fejezetét elolvasni, itt leírja a megoldást.

a keresztény nem aggódik mert bízik a teremtőjébe, hogy sosem hagyja cserben.

A 6:33 verse azt írja, hogy az életünkben az első helyen legyen Isten királysága, vagy országa, és a többi dolgot a teremtő biztosítja.

(Máté 6:33, 34) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként. 34 Soha ne aggódjatok hát a következő nap miatt, mert a következő napnak meglesznek a maga aggodalmai. Minden napnak elég a maga baja.

2012. dec. 24. 19:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Látom sokan linkelnek videókat én is beszállok:

http://www.youtube.com/watch?v=5WoAZLB3o5U&list=PLeWkeG1p7g1..

2012. dec. 25. 10:23
 7/8 anonim válasza:

Csak is Isten az aki meg tud erősíteni, ő az aki megvigasztal és ő az aki örömöt ad neked,

lehet neked sok pénzed, berúghatsz, szexelhetsz, bármit csinálhatsz, de így sohasem leszel boldog. Sokan ott rontják el, hogy Istent kihagyják az életükből, azt mondják, hogy minek az, csak egy csomó törvényt be kell tartani és semmi öröm nincs az életbe, de aztán úgy érzik, hogy valami nincs rendben, nem boldogok és sajnos még azt sem ismerik fel, hogy miért van ez.

Keresd Istent! Imádkozz! Kérd Istent, hogy segítsen! Bízd magad teljesen Istenre, hidd,hogy Ő segít! és keress egy jó gyülekezetet!

2012. dec. 25. 15:21
 8/8 Mulder614 ***** válasza:

Az utolsónál ott a pont.

És ne hidd hogy ebben vagy abban a gyülekezetben rosz emberek vannak. Te csak nézz szét sok helyen. Tegyél magadért. JÉzuselmondta h az igaz követőket a szeretet jellemzi. Keress olyan embereket.

2012. dec. 25. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!